Bukarest csak 82 kilométer, de Ausztriába menne a román bajnok

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2009.07.09. 11:04
Klagenfurtban szeretné lejátszani a hazai mérkőzéseit a labdarúgó Bajnokok Ligájában a román Unirea Urziceni. A Bukaresttől körülbelül 60 kilométerre fekvő, 17 ezer lakosú város stadionja alkalmatlan nemzetközi találkozók lebonyolítására, a klub elöljárói ezért az európai szövetséghez (UEFA) fordultak, hogy Ausztriában rendezhessék meg a meccseiket.
A klagenfurti stadion a 2008-as Eb-n: itt szeretne játszani az Unirea
Fotó: Action Images
A klagenfurti stadion a 2008-as Eb-n: itt szeretne játszani az Unirea
A klagenfurti stadion a 2008-as Eb-n: itt szeretne játszani az Unirea
Fotó: Action Images
A klagenfurti stadion a 2008-as Eb-n: itt szeretne játszani az Unirea

Különös kérés érkezett Urziceni-ből az UEFA-hoz: a román bajnok Unirea szeretné elérni, hogy az ausztriai Klagenfurtban játszhassa a BL-csoportmeccseit.

A kisváros autópályán mindössze 82 kilométerre (légvonalban pedig hatvanra) van Bukaresttől, ahol több, Bajnokok Ligája-mérkőzések megrendezésére alkalmas aréna is van, de a vezetőség a „mindössze” 1293 kilométerre levő Klagenfurtba vinné a találkozókat. Hogy miért?

„Klagenfurtban minden tökéletes, Bukarestben vagy Kolozsváron pedig nem akarunk játszani" – mondta szerdán Mihai Stoica csapatmenedzser, hozzátéve, hogy a hazai környezet biztosítása érdekében nagyon számítanak a közeli Olaszországban élő román drukkerekre. A sajátjaikra, úgy látszik, már nem annyira…

„Egyszerűen nem tudunk jobb stadiont elképzelni, ezért reméljük, az UEFA helyt ad a kérésünknek. Olaszországban mintegy egymillió román vendégmunkás dolgozik, így remélem, sokan lesznek a meccseinken, hiszen Klagenfurt gyakorlatilag a határon van.”

A BL csoportkörének sorsolását augusztusban tartják, az UEFA-nak addig kell reagálnia a Urziceni kérésére.

A Bajnokok Ligája történetében nem lenne egyedülálló eset, hogy egy csapat más országba viszi a „hazai” mérkőzéseit: a Maccabi Haifa a 2002–2003-as BL-kiírásban Bulgáriában és Cipruson rendezte a találkozóit, igaz, kényszerből. 1991–92-ben (a BEK-éra utolsó idényében) pedig a Crvena zvezda a jugoszláv polgárháború miatt Szegeden, Budapesten és Szófiában játszott pályaválasztóként.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik