Terry fejesével győzte le a Chelsea a szívósan védekező Romát

Vágólapra másolva!
2008.10.22. 22:47
A Chelsea John Terry 77. percben fejelt góljával 1–0-ra verte meg a Romát a Bajnokok Ligája A-csoportjának harmadik fordulójában. A mérkőzésen remekül védekezett az olasz csapat, de elég volt egy hiba, így pont nélkül távozott Londonból. A csoport másik mérkőzésén egy öngól döntött a Bordeaux javára a CFR Cluj ellen, Ricardo Cadú lőtt saját kapujába az 54. percben.
Deco (kékben, középen) és a Chelsea hatalmas nyomást helyezett az AS Roma együttesére
Fotó: Reuters
Deco (kékben, középen) és a Chelsea hatalmas nyomást helyezett az AS Roma együttesére
Deco (kékben, középen) és a Chelsea hatalmas nyomást helyezett az AS Roma együttesére
Fotó: Reuters
Deco (kékben, középen) és a Chelsea hatalmas nyomást helyezett az AS Roma együttesére

CHELSEA (ANGOL)–ROMA (OLASZ) 1–0

Megerősített védelemmel, az Inter elleni rangadót kihagyó Christian Panuccival és Philippe Mexésszel futott ki a Stamford Bridge gyepére a Roma, melynek hátsó sora így sokkal stabilabb volt, mint a 4–0-ra elveszített hétvégi mérkőzésen.

Aránylag lassú tempóban kezdték a mérkőzést a csapatok, és főleg távoli lövésekkel próbálkoztak, de a célzással mindkét oldalon gondok akadtak, így a kapusoknak nem sok dolguk akadt az első negyvenöt percben.

A második félidőre a sárga lapos Florent Malouda helyett Juliano Belletti futott ki, és bár a brazil játékos nem játszott rosszul, vele sem vált átütőbbé a Chelsea játéka. A Roma védelme továbbra is szilárdan állt a lábán, az egy szem hazai csatár, Nicolas Anelka nem igazán tudott helyzetbe kerülni.

Az utolsó fél órában már egyértelmű volt, hogy a Roma maximálisan kiegyezne a döntetlennel, de a 77. percben John Terry keresztbe húzta az olaszok számítását. A Chelsea csapatkapitánya Frank Lampard szöglete után fejelt közelről Doni kapujába. 1–0.

A végén már hiába próbálkozott kétségbeesetten a Roma az egyenlítéssel, nem tudott a rövid idő alatt a kapuba találni, így pont nélkül maradtak Luciano Spalletti fiai.

BORDEAUX (FRANCIA)–CFR CLUJ (ROMÁN) 1–0

A találkozó első félideje egyáltalán nem hozott látványos futballt, színt is csak a bíró által kiosztott öt darab sárga lap jelentett a mérkőzésen.

A gól nélküli döntetlen reális volt, a Bordeaux játékosai alig veszélyeztettek, de a néhány kidolgozott helyzetecskéjüket is elpuskázták. Közben nagyon úgy tűnt, hogy a kolozsvári együttes a bordeaux-i védelem hibájában reménykedett, hiszen elég kevés kreativitást tudtak felmutatni.

Aztán a sors úgy hozta, hogy a kolozsvári védelem hibázott, egész pontosan Cadú…

Az 54. percben Gourcuff húzta meg a jobb oldalon, előnybe került, és remekül középre kanyarodó beadása után középen a Kolozsvár portugál légiósa bevetődve eltalálta a labdát, amely a kapuba pattant.

Cadú megmozdulása azért volt különösen szerencsétlen, mert szinte a kapusa kezéből rúgta ki a labdát, egyébként pedig a környéken egyetlen bordeaux-i játékos sem ólálkodott.

A gól után – néhány sárga lapon kívül – más érdemleges már nem történt, bár Wendel még szabadrúgásból és egy szóló után is betalálhatott volna a hajrában, ám nem tette.

Maradt tehát az 1–0, a Bordeaux megszerezte első győzelmét a csoportban, a Cluj pedig elveszítette a veretlenségét.

BAJNOKOK LIGÁJA


Helyszín: London, Stamford Bridge
Nézőszám: 41000
Játékvezető: Kürosz Vasszarasz (görög)
Asszisztensek: Dimitris Bozatzidis, Dimitris Saraidaris (görögök)

A KEZDŐCSAPATOK
CHELSEA ROMA
P. Cech Doni
Bosingwa Panucci
Carvalho Mexes
Terry Brighi
Bridge Riise
Mikel De Rossi
S. Kalou Taddei
Deco Cicinho
Lampard Aquilani
Malouda Vucsinics
Anelka Totti
Vezetőedző: Luiz Felipe Scolari Vezetőedző: Luciano Spalletti

Gólszerző: Terry (77.)
Csere: Malouda helyett Belletti (szünetben), Kalou h. Di Santo (77.), Anelka h. Ferreira (93.), ill. Aquillani h. Perrotta (61.), Taddei h. Menez (81.), Riise h. Tonetto (82.)
Sárga lap: Malouda (30.), Terry (72.), ill. Mexés (22.), Panucci (85.)

BAJNOKOK LIGÁJA


Helyszín: Bordeaux, Chaban Delmas Stadion
Nézőszám: 30000
Játékvezető: Ivan Bebek (horvát)
Asszisztensek: Tomislav Petrovic, Tomislav Šetka (horvátok)

A KEZDŐCSAPATOK
BORDEAUX CFR CLUJ
Ramé Stancioiu
Jurietti Tony
Planus Juan Culio
Diawara Cadu
Placente Álvaro Pereira
Chalmé Koné
A. Diarra Muresan
Fernando Dani
Gourcuff Dubarbier
Bellion Trica
Samah De Sousa
Vezetőedző: Laurent Blanc Vezetőedző: Maurizio Trombetta

Gólszerző: Cadú (54. – öngól)
Csere: Bellion helyett Wendel, Obertan helyett Gouffran (59.), ill. Dubarbier helyett Didi (75.), K. Koné helyett Y. Koné (84.)
Sárga lap: Chalmé (22.), Samak (33.), Ramé (38.), ill. Peralta (21.), Cadú (42.), Culio (58.), Trica (58.), Muresan (71.)

A CSOPORT ÁLLÁSA

1. Chelsea 3 2 1 0 5–0 +5 7
2. CFR Cluj 3 1 1 1 2–2 0 4
3. AS Roma 3 1 0 2 4–4 0 3
4. Bordeaux 3 1 0 2 2–7 –5 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik