„Abramovicsok” csatáznak Erdélyben a CFR Cluj–Chelsea meccsen

Vágólapra másolva!
2008.10.01. 15:53
A Bajnokok Ligája A-csoportjának második fordulójában két hárompontos csapat találkozik Kolozsváron, míg Bordeaux-ban pont nélküli gárdák adnak egymásnak randevút: a CFR Cluj a Chelsea-t, a Bordeaux a Romát fogadja.
Frank Lampard és társai nehéz meccsre számíthatnak a Roma-verő CFR Cluj otthonában
Fotó: Action Images (archív)
Frank Lampard és társai nehéz meccsre számíthatnak a Roma-verő CFR Cluj otthonában
Frank Lampard és társai nehéz meccsre számíthatnak a Roma-verő CFR Cluj otthonában
Fotó: Action Images (archív)
Frank Lampard és társai nehéz meccsre számíthatnak a Roma-verő CFR Cluj otthonában

Még szó sem volt arról, hogy a CFR a BL-be jut, és a Chelsea-vel találkozik majd, amikor a sajtó már előszeretettel nevezte a kolozsvári klub tulajdonosát, a 37 esztendős Pászkány Árpádot „Erdély Abramovicsának”.

Ő is öszszevásárolta a játékosokat csapata számára a világ minden részéről, és más szinten bár, de látszólag Pászkány számára sem számít a pénz, ha a futballról van szó; továbbá ő maga is fiatalon és viszonylag gyorsan lett dúsgazdag, és számára is hobbi a foci, amelyet egyéb, igen jól menő üzleteiből finanszíroz.

Mellesleg mindketten az egykori keleti blokkban csináltak karriert a változások utáni zűrzavaros időkben, csak míg Roman Abramovics olajban utazik, addig Pászkány Árpád olcsó női dezodorok árusításával alapozta meg millióit.

De hogy a hasonlóságoknál maradjunk: „mindkét Abramovics” csapata győzelemmel kezdett a Bajnokok Ligájában, és egy szerdai győzelemmel mindkettő nagy lépést tehetne a továbblépés felé, az azonban biztos, hogy a három pontot csupán az egyik együttes szerezheti meg.

Bordeaux-ban két, pont nélküli alakulat találkozójára kerül sor, és amelyikük vereséget szenved, nagyon nehéz helyzetbe kerül a továbbjutás szempontjából.

Ráadásul a két fél eddig hazája bajnokságában sem villog, hiszen a Bordeaux hét forduló után mindössze a 7. helyen áll a francia bajnokságban, míg a Roma öt kör elteltével a 10. Olaszországban. Így a szerdai meccs rendkívül fontos lesz mindkét csapat számára.

„A Roma hasonlóan jó erőkből áll, mint a Chelsea, amelytől az első fordulóban 4–0-ra kikaptunk, ezért nehéz meccsre számítok. A játékosaim nagyon motiváltak, de ez önmagában még vajmi keveset jelent egy BL-csatában” – fogalmazott a mérkőzés kapcsán a Bordeaux szakvezetője, Laurent Blanc.

A vendégek mestere, Luciano Spalletti szerint együttese a hétvégén az Atalanta legyőzésével rátalált a helyes útra, és reméli, hogy erről a Bordeaux ellen sem térnek le a „farkasok” .

BAJNOKOK LIGÁJA, A-CSOPORT, 2. FORDULÓ

CFR CLUJ (román)–CHELSEA (angol)
Kolozsvár, 20.45. V: Meyer (német)
A várható kezdőcsapatok:
CLUJ: Stancioiu – Tony, Cadú, De Sousa, Pereira – Dubarbier, Dani, Muresan, Trica – Cúlio, Y. Koné
CHELSEA: P. Cech – Bosingwa, Alex, Terry, Ash. Cole – Deco, Ballack, Lampard, Malouda – Drogba, Anelka

BORDEAUX (francia)–AS Roma (olasz)
Bordeaux, 20.45. V: Undiano Mallenco (spanyol)
BORDEAUX: Valverde – Chalmé, Henrique, S. Diawara, Jurietti – Menegazzo, A. Diarra – Jussié, Gourcuff, Wendel – Samah
AS ROMA: Doni – Cicinho, Mexes, Panucci, Riise – De Rossi – Taddei, Perrotta, Aquilani, Ménez – Vucsinics

A-csoport


a csoport állása
1. Chelsea 1 1 0 0 4–0 +4 3
2. CFR Cluj 1 1 0 0 2–1 +1 3
3. AS Roma 1 0 0 1 1–2 –1 0
4. Bordeaux 1 0 0 1 0–4 –4 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik