A Manchester United számára sokba kerülhet az aalborgi győzelem

Vágólapra másolva!
2008.10.01. 11:53
A Bajnokok Ligája E-csoportjában a Manchester United 3–0-ra legyőzte a dán Aalborg együttesét, de a „vörös ördögök” számára nem csak erről marad emlékezetes a találkozó. Paul Scholes ínszalagszakadást szenvedett, ami miatt több hét pihenő vár rá, és Wayne Rooney is megsérült. A címvédő egyébként két forduló után jobb gólkülönbségének köszönhetően vezeti csoportját a Villarreal előtt.
Paul Scholest előbb ápolták, majd lecserélték
Fotó. Reuters
Paul Scholest előbb ápolták, majd lecserélték
Paul Scholest előbb ápolták, majd lecserélték
Fotó. Reuters
Paul Scholest előbb ápolták, majd lecserélték

Paul Scholest sérülés miatt le kellett cserélni az Aalborg elleni keddi Bajnokok Ligája-mérkőzés 16. percében, miután szerencsétlenül került ki a hazaiak középpályásával, Thomas Augustinussennel vívott összecsapásból.

A találkozót követően Sir Alex Ferguson elmondta, minden jel arra mutat, hogy az angol veterán ínszalagszakadást szenvedett.

Ha ezt az orvosi vizsgálatok is alátámasztják, akkor Scholesra előreláthatóan 6–8 hét kinyszerpihenő vár, így novemberig biztosan nem számíthat rá a skót menedzser.

Nem Scholes volt azonban az egyetlen manchesteri, aki kidőlt a dániai meccsen. A Manchester United első gólját szerző Wayne Rooneyt is sérülés miatt kellett lecserélni az 59. percben.

„Rooney a bokájára kapott egy rúgást, de azt még nem tudom megmondani, hogy mennyire súlyos a sérülése. Mindenesetre úgy tűnik, az ő esetében nincs szó szalagszakadásról” – nyilatkozta Ferguson.

A szakvezető hozzátette: egyelőre nem tudja, hogy játszhat-e a három nap alatt két gólt is szerző csatár (szombaton a Bolton kapujába is betalált) a Blackburn elleni bajnokin.

A Manchester United a sérülések ellenére 3–0-ra legyőzte az Aalborgot, és bár a másik mérkőzésen a Villarreal is nyert a Celtic ellen, jobb gólkülönbségük révén a „vörös ördögök” vezetik a csoportot.

A CSOPORT ÁLLÁSA

1. Manchester United 2 1 1 0 3–0 +3 4
2. Villarreal 2 1 1 0 1–0 +1 4
3. Celtic 2 0 1 1 0–1 –1 1
4. Aalborg 2 0 1 1 0–3 –3 1


Berbatov első duplája az MU-ban

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik