Javított a rossz bajnoki kezdés után Pep Guardiola csapata

Vágólapra másolva!
2008.09.16. 22:52
Győzelemmel kezdett a Barcelona a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában. A katalán csapat hazai pályán győzte le a Sporting Lisszabont 3–1-re. Márquez fejese után Eto’o tizenegyesből növelte két gólra az előnyt. A Sporting szépítése után Xavi döntötte el végleg a meccset. A csoport másik meccsén a Sahtar fontos három pontot szerzett a Basel otthonában.
Fotó: Reuters
Fotó: Reuters


BARCELONA–SPORTING
A katalán csapatnak nem jutott könnyű feladat, hogy kijavítsa a Numancia és a Racing Santander elleni pontvesztéseket, hiszen a portugál Sporting érkezett a Nou Campba, és a Paulo Bento által trenírozott együttes legalábbis képes arra, hogy megfricskázza a spanyol csapatot.

A Barcelona az első percektől fogva magához ragadta a mérkőzés irányítását. Nem telt el negyedóra sem még a mérkőzésből, Iniesta, Henry, majd Xavi is lövéssel próbálkozott, inkább kevesebb, mint több sikerrel, ám a Barca jelezte: a bajnoki pontok elhullajtása után a legjobbak között nem akar hazai pályán kudarccal kezdeni.

A 18. percben Messi lövése még mellé ment, ám három perccel később Xavi szögleténél már nem volt pardon: vezetéshez jutott a Barcelona. A középpályás beadása végül Márquezhez jutott el, a mexikói hátvéd mintegy kilenc méterről fejelt Rui Patricio kapujának jobb alsó sarkába (1–0).

Az előny birtokában a Barcelona nyugodtabban játszhatta játékát, az ellenfél néhány szögleten kívül nem nagyon jutott el a katalánok kapujáig, a Sporting legveszélyesebb lehetősége Rohemback nevéhez fűződik, aki távoli szabadrúgásból próbálkozott.

A második gól ugyan érett már az első játékrész végén is, ám csak a második félidőben született meg. A 60. percben Abel szabálytalankodott az ötös vonalán Samuel Eto’o ellen, a francia Duhamel játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest a kameruni sértett a rossz irányba mozduló Rui Patrício mellett higgadtan a kapuba helyezte (2–0)

A 72. percben azonban szépített Paulo Bento csapata. Miguel Veloso jobb oldali szabadrúgása után Tonel talált a hálóba Márquez és Yaya Touré szorításában.

Pep Guardiola csapata azonban nem hagyta az utolsó másodpercekig izgulni szurkolóit, és Xavi 87. percben szerzett gólja után elmondható: a katalán csapat magabiztos győzelemmel kezdte a Bajnokok Ligája csoportkörét.


BASEL–SAHTAR DONECK
A csoport másik mérkőzésén az ukrán Sahtar Doneck látogatott Bázelbe. A svájciak nagyon fogadkoztak a mérkőzés előtt, hogy megszorítják a három pontért érkező vendégeket, azonban az első félidőben bekapott két szabadrúgásgól szertefoszlatta a svájciak szépreményű vágyait.

Előbb Fernandinho talált be jó harminc méterről. Costanzo kapus csak nézni tudta a jobb felső sarokba tartó lövést. Jadson Fernandinhóhoz hasonlóan szabadrúgás után volt eredményes, ráadásul lélektani pillanatban az első félidő hosszabbításában. Lövése mindegyik játékos mellett-felett elszállt, és a dermedt Costanzo mellett a hálóban kötött ki.

Az első forduló után így a Barcelona és a Sahtar Doneck áll a csoport élén három ponttal.

BAJNOKOK LIGÁJA

Nézőszám: 74 025
Játékvezető: Laurent Duhamel
Asszisztensek: Stéphane Duhamel, Christoph Capelli (franciák)
A KEZDŐCSAPATOK
BARCELONA SPORTING
Víctor Valdés Rui Patrício
Daniel Alves Abel
Puyol Tonel
R. Márquez Caneira
Piqué A. Polga
Xavi Rochemback
S. Keita Joao Moutinho
Iniesta Romagnoli
Messi Izmajlov
Eto'o Yannick
Henry Derlei
Vezetőedző: Vezetőedző:
Pep Guardiola Paulo Bento

Gólszerzők: Márquez (21.), (Eto'o 60. – 11-esből), Xavi (87.), ill. Tonel (72.)
Csere: Eto'o h. Y. Touré (66.), Henry h. Pedro Rodriguez (75.),Puyol h. Sylvinho (88.), ill. Yannick h. Hélder Postiga (62.), Romagnoli h. Miguel veloso (65.)
Sárga lap: Piqué (70.), ill. Rohemback (85.)


BAJNOKOK LIGÁJA

Nézőszám: 30 000
Játékvezető: Terje Hauge
Asszisztensek: Jan Petter Randen, Erik Ræstad (norvégok)

A KEZDŐCSAPATOK
FC BASEL SAHTAR
Costanzo Pjatov
Hodel Srna
Abraham Kucher
Marque Hübschman
Zanni Csigrinszkij
Huggel Sevcsuk
Chipperfield Ilsinho
Gelabert Jadson
Stocker Fernandinho
Carlitos Brandao
Derdiyok Luiz Adriano
Vezetőedző: Vezetőedző:
Christian Gross Mircea Lucescu
Gólszerzők: Abraham (93.), ill. Fernandinho (26.), Jadson (45+2.)
Csere: Stocker h. Mustafi (46.), Derdiyok h. Mustafi (46.), Gelardo h. Eduardo Rubio (63.), ill. Ilsinho h. Willian (66.), Luiz Adriano h. Szeleznov (74.), Fernandinho h. Fedeckij (84.)
Sárga lap: Zanni (37.), ill. Hübschman (32.), Sevcsuk (41.), Brandao (94.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik