John Terry: megérdemelten jutottunk a döntőbe, beérett az évek munkája

Vágólapra másolva!
2008.05.01. 09:40
A Chelsea csapatkapitánya, John Terry szerint csapata teljesen megérdemelten jutott a Bajnokok Ligája döntőjébe. A „kékek” egy drámai összecsapást követően 4-3-as összesítéssel búcsúztatták a szintén angol Liverpool csapatát.
Nagy az öröm: az első döntőjére készülhet a Chelsea
Fotó: Reuters
Nagy az öröm: az első döntőjére készülhet a Chelsea
Nagy az öröm: az első döntőjére készülhet a Chelsea
Fotó: Reuters
Nagy az öröm: az első döntőjére készülhet a Chelsea

A Chelsea története során először jutott a legrangosabb európai kupasorozat döntőjébe. Nem lehet mondani, hogy váratlan a siker, az elmúlt négy esztendőben ugyanis háromszor bukott el a londoni csapat az elődöntőben. Most azonban átlépte saját árnyékát.

A csapatkapitány, John Terry szerint az utóbbi évek munkája mostanra érett be, és a Chelsea teljesen megérdemelten jutott a moszkvai fináléba.

„Ez egész egyszerűen fantasztikus érzés. Úgy gondolom, az utóbbi évek munkájának köszönhetően teljesen megérdemeltük” – értékelt a döntőbe jutást követően Terry, aki a következő mondatában csapattársa, Frank Lampard érdemeit méltatta.

Mint ismeretes a középpályás édesanyja egy héttel ezelőtt hunyt el - nem mellékesen Lampard a tizenegyesből szerzett gólját könnyekkel küzdve „ünnepelte” és édesanyjának ajánlotta - Terry pedig Lampard sportemberi nagyságát méltatta.

„Micsoda személyiség! Szörnyű hete volt, neki és a családjának is. Frank ennek ellenére nagyon jól játszott, és véleményem szerint az egyik kulcsjátékosunk volt a mérkőzésen. Nem volt könnyű helyzetben, de mindent megtett a csapatért” – dicsérte csapattársát Terry.

A szerdai elődöntőben 1–1-es rendes játékidőt követően a Chelsea hosszabbításban 3–2-re nyert, így 4–3-as összesítéssel bejutott a május 21-én megrendezésre kerülő moszkvai döntőbe, ahol az elődöntőben a Barcelonát legyőző Manchester United lesz az ellenfele.

BAJNOKOK LIGÁJA – EMLÉKEZTETŐ


Helyszín: London, Stamford Bridge
Nézőszám: 42 500
Játékvezető: Rosetti
Asszisztensek: Griselli, Calcagno (mindhárom olasz)

A KEZDŐCSAPATOK
CHELSEA LIVERPOOL
1 Cech 25 Reina
5 Essien 17 Arbeloa
6 Ricardo Carvalho 23 Carragher
26 Terry 37 Skrtel
3 Ash. Cole 6 Riise
13 Ballack 14 Xabi Alonso
4 Makelele 20 Mascherano
8 Lampard 18 Kuyt
10 J. Cole 8 Gerrard
11 Drogba 11 Benayoun
21 S. Kalou 9 Fernando Torres
Menedzser: Menedzser:
Avram Grant Rafa Benítez

Gólszerző(k): Drogba (33., 103.), Lampard (98. – 11-esből) ill. Torres (63.), Babel (117.)
Csere: Kalou helyett Malouda (70.), J. Cole helyett Anelka (91.), Lampard helyett Sevcsenko (119.), ill. Skrtel helyett Hyypiä (23.), Benayoun helyett Pennant (79.), Torres helyett Babel (99.)
Sárga lap: Xabi Alonso (39.), Arbeola (100.)
Kiállítva:
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik