Carragher: Hyypiä buktatása is 11-es volt, de sok sikert a Chelsea-nek

Vágólapra másolva!
2008.05.01. 10:35
A Liverpool védője, Jamie Carragher rendkívül büszke csapatára, annak ellenére is, hogy az alulmaradt a Chelsea ellen a Bajnokok Ligája elődöntőjében. A Pool angol játékosa szerint a társak mindent megtettek a továbbjutás érdekében, így emelt fővel búcsúzhattak az európai kupaküzdelmektől.
Carregher (jobbra) Drogba második góljánál tehetetlen volt
Fotó: Reuters
Carregher (jobbra) Drogba második góljánál tehetetlen volt
Carregher (jobbra) Drogba második góljánál tehetetlen volt
Fotó: Reuters
Carregher (jobbra) Drogba második góljánál tehetetlen volt

Jamie Carragher nincs túlzottan elkenődve a Bajnokok Ligája-búcsú miatt. A Liverpool védője - mint néhányan az Unicum reklámban - észrevette a pozitív jelet is. Carragher a Chelsea ellen 3-2-re elveszített BL-visszavágót követő nyilatkozatában rendkívül optimista volt, szerinte a találkozón mutatott forma bíztató lehet a jövőre nézve.

„Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz, de némiképp azért csalódottak vagyunk az eredmény miatt” – nyilatkozta a találkozó után Carragher.

„A Chelsea rendkívül jó teljesítményt nyújtott, sok szerencsét kívánok nekik a döntőben. Mint már mondtam, csalódottak vagyunk, de el kell fogadnunk a helyzetet és tovább kell lépnünk”.

„Büszkék vagyunk az útra, amit bejártunk és arra, ahogy játszottunk. Ez a teljesítmény pedig bíztató lehet a jövőre nézve” – tette hozzá Carragher, aki természetesen a mérkőzés vitatott szituációival is foglalkozott.

Mint ismeretes: két tizenegyesgyanús eset is volt a szerda esti Chelsea–Liverpool találkozón. Az elsőt - amikor Sami Hyypiä akasztotta Michael Ballackot - megadta a játékvezető, ám amikor a finn esett el gyanús körülmények közepette a Chelsea tizenhatosán belül, néma maradt a síp.

„Azt hiszem az övék mindenképpen tizenegyes volt. De úgy gondolom a miénk is az volt” – folytatta Carragher. – „A játékvezető már a szájába vette a sípot, de talán mi nem reklamáltunk elég hevesen”.

A szerdai elődöntőben 1–1-es rendes játékidőt követően a Chelsea hosszabbításban 3–2-re nyert, így 4–3-as összesítéssel bejutott a május 21-én megrendezésre kerülő moszkvai döntőbe, ahol az elődöntőben a Barcelonát legyőző Manchester United lesz az ellenfele.

BAJNOKOK LIGÁJA – EMLÉKEZTETŐ


Helyszín: London, Stamford Bridge
Nézőszám: 42 500
Játékvezető: Rosetti
Asszisztensek: Griselli, Calcagno (mindhárom olasz)

A KEZDŐCSAPATOK
CHELSEA LIVERPOOL
1 Cech 25 Reina
5 Essien 17 Arbeloa
6 Ricardo Carvalho 23 Carragher
26 Terry 37 Skrtel
3 Ash. Cole 6 Riise
13 Ballack 14 Xabi Alonso
4 Makelele 20 Mascherano
8 Lampard 18 Kuyt
10 J. Cole 8 Gerrard
11 Drogba 11 Benayoun
21 S. Kalou 9 Fernando Torres
Menedzser: Menedzser:
Avram Grant Rafa Benítez

Gólszerző(k): Drogba (33., 103.), Lampard (98. – 11-esből) ill. Torres (63.), Babel (117.)
Csere: Kalou helyett Malouda (70.), J. Cole helyett Anelka (91.), Lampard helyett Sevcsenko (119.), ill. Skrtel helyett Hyypiä (23.), Benayoun helyett Pennant (79.), Torres helyett Babel (99.)
Sárga lap: Xabi Alonso (39.), Arbeola (100.)
Kiállítva:
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik