Avram Grant büszke arra, hogy valamiben lepipálta José Mourinhót

Vágólapra másolva!
2008.05.01. 01:32
A Liverpool elődöntőbeli búcsúztatásával a Chelsea története során először szerepelhet a legrangosabb európai kupasorozat döntőjében, ennek megfelelően nagy is az öröm a csapat háza táján. Különösen annak fényében volt kitörő az ünneplés, hogy a gárda a legutóbbi négy szezonban három elődöntőt bukott el.
Egy ilyen siker után kit érdekel a teljesen felázott pálya? Avram Grant a zöld gyepre térdelve ünnepelte a fináléba kerülést
Fotó: Action Images
Egy ilyen siker után kit érdekel a teljesen felázott pálya? Avram Grant a zöld gyepre térdelve ünnepelte a fináléba kerülést
Egy ilyen siker után kit érdekel a teljesen felázott pálya? Avram Grant a zöld gyepre térdelve ünnepelte a fináléba kerülést
Fotó: Action Images
Egy ilyen siker után kit érdekel a teljesen felázott pálya? Avram Grant a zöld gyepre térdelve ünnepelte a fináléba kerülést

A Chelsea csapatkapitánya, John Terry szinte meg sem tudott szólalni a Liverpool ellen 3–2-re megnyert meccs után, amely azt jelentette, hogy a londoni együtets története során először jutott fináléba a legrangosabb európai kupasorozatban.

A kékekre egyébként igencsak rájárt a rúd, hiszen a 2003–04-es, a 2004–05-ös és a 2006–07-es idényben is az elődöntőben buktak el, utóbbi két esetben egyaránt a Liverpool búcsúztatta őket.

„Ez fantasztikus. Azt hiszem megérdemeltük a sikert, több évet vártunk rá” – mondta végül a kékek kőkemény bekkje, majd csapattársa Frank Lampard teljesítményét emelte ki: „micsoda egyéniség az, aki ilyen tragédia után is ilyen nagyszerű játékra képes.” Mint ismeretes, Lampard édesanyja a múlt héten hunyt el.

A válogatott középpályás azonban ennek ellenére végig tudott a futballra összpontosítani a meccsen, csapata egyik legjobbja volt, és a Michael Ballack buktatásáért megítélt tizenegyest is belőtte.

Lampard (és Drogba) teljesítményéről Avram Grant menedzser is ódákat zengett a lefújás után, és az izraeli szakembernek arra is volt ideje, hogy a vesztes csapatkapitányt, Steven Gerrardot vigasztalja.

Grant aztán persze csatlakozott övéihez, hogy ünnepeljen. A csapatot tavaly ősszel átvevő menedzser arra joggal lehet büszke, hogy olyan sikert ért el a Chelsea-vel, amelyet népszerű és a szurkolók által korábban „agyonimádott” elődjének, José Mourinhónak nem sikerült.

„Történelmet írtunk, és nagyon büszke vagyok arra, hogy ezt velem érte el az együttes. De természetesen nem szeretném a saját csapatomnak titulálni a Chelsea-t, hiszen Roman Abramovics építette fel azt a klubot, és profik a körülmények, nagyszerű a szakmai stáb, a segítőim, mindenki” – örömködött Grant.

Nem vitás, a pályán a londoni együttes szerda esti vezére, Didier Drogba volt, az elefántcsontparti csatár azonban nemcsak góljai, hanem a meccs előtti, Benítezzel folytatott vitája miatt is lett az újságírók kedvelt célpontja a lefújás után.

„Benítez kiváló edző, és kissé csalódott voltam a meccs előtt, de úgy gondolom, hogy csak azért foglalkozott velem, mert nem érezte erősnek a csapatát, és érezhette, hogy megverjük őket – kezdte Drogba. – No de nem is akarok mással foglalkozni, mert az nem vetne rám jó fényt. Úgyhogy csak örülök a csapatom sikerének, és mindent megteszek, hogy győzelemhez segítsem a csapatomat”.



A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA


Chelse Vs Liverpool 30apr08
Uploaded by khamees79


EMLÉKEZTETŐ


Helyszín: London, Stamford Bridge
Nézőszám: 42 500
Játékvezető: Rosetti
Asszisztensek: Griselli, Calcagno (mindhárom olasz)

A KEZDŐCSAPATOK
CHELSEA LIVERPOOL
1 Cech 25 Reina
5 Essien 17 Arbeloa
6 Ricardo Carvalho 23 Carragher
26 Terry 37 Skrtel
3 Ash. Cole 6 Riise
13 Ballack 14 Xabi Alonso
4 Makelele 20 Mascherano
8 Lampard 18 Kuyt
10 J. Cole 8 Gerrard
11 Drogba 11 Benayoun
21 S. Kalou 9 Fernando Torres
Menedzser: Menedzser:
Avram Grant Rafa Benítez

Gólszerző(k): Drogba (33., 103.), Lampard (98. – 11-esből) ill. Torres (63.), Babel (117.)
Csere: Kalou helyett Malouda (70.), J. Cole helyett Anelka (91.), Lampard helyett Sevcsenko (119.), ill. Skrtel helyett Hyypiä (23.), Benayoun helyett Pennant (79.), Torres helyett Babel (99.)
Sárga lap: Xabi Alonso (39.), Arbeola (100.)
Kiállítva:
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik