Didier Drogba duplázott, a londoni kékek utazhatnak Moszkvába

Vágólapra másolva!
2008.04.30. 23:19
A végeredményt már előre tudtuk: két angol csapat május 21-én Moszkvába utazik, hogy focizzon egyet. Ahogy azonban kiderült, hogy melyik csapat lesz a MU ellenfele, az nem volt mindennapi.
Didier Drogba nem rejtette véka alá örömét, és nem véletlenül csúszott a Liverpool kispadja elé a gólja után
Fotó: Reuters/Eddie Keogh
Didier Drogba nem rejtette véka alá örömét, és nem véletlenül csúszott a Liverpool kispadja elé a gólja után
Didier Drogba nem rejtette véka alá örömét, és nem véletlenül csúszott a Liverpool kispadja elé a gólja után
Fotó: Reuters/Eddie Keogh
Didier Drogba nem rejtette véka alá örömét, és nem véletlenül csúszott a Liverpool kispadja elé a gólja után

Nagyszerű iramban kezdődött a meccs, sokáig a Chelsea akarata érvényesült. Különösen Didier Drogba volt elemében, a "kékek" elefántcsontparti csatára az első húsz percben legalább négyszer tesztelte a liverpooli kapus, Pepe Reina képességeit.

Mivel Drogba nem járt sikerrel, ezért az első időszak kapott gól nélküli túléléséért minimum hálát adhattak a "vörösök" a spanyol kapusnak, más kérdés, hogy Gerrardék vajmi kevés veszélyt jelentettek a hazai kapura.

Fél óra elteltével aztán szép fokozatosan felzárkózott a Liverpool, legalábbis ami a labdabirtoklást illeti, így aztán ekkor már a Chelsea is kevesebb lehetőséget alakított ki. Végül azonban a nagy számok törvénye alapján a 33. percben betalált a londoni alakulat: a sokadik nagyszerű védését bemutató Reinát ezúttal nem segítette megfelelően a védelem, így Drogba kissé kisodródva, gyönyörű mozdulattal a vendégek kapujába vágta a labdát.

Ezzel lépéselőnybe került a Chelsea, de a Liverpool szünetig mutatott játékán nem különösebben látszott, hogy legalábbis góllövésre volna szükség a moszkvai döntőbe jutás elérése érdekében.

A második félidőre viszont már alaposan felpörögtek a vendégek, és magasabb sebességfokozatba kapcsoltak – igaz, ez alkalommal elmaradt az első félidőhöz hasonló nagy nyomás.

Úgy negyedóra játék után aztán Rafa Benitez változtatásra szánta el magát: megcserélte a két szélsőt, Dirk Kuytot és Josszi Benajunt, aminek alig néhány percen belül meg is lett az eredménye. Utóbbi zseniális bokapassza után Fernando Torres egyenlített, ami egyben azt is jelentette, hogy hosszabbítás következik.

A ráadásban aztán hamar eldőlt minden: ugyan Rosetti bíró először még – jogosan – érvénytelenítette Essien bombagólját, néhány perc múlva viszont ugyanilyen jogosan adott tizenegyest, amikor Hyypiä buktatta Ballackot.

A büntetőt Lampard váltotta gólra, majd Didier Drogba volt eredményes, az elefántcsontparti másodszor is betalált Pepe Reina kapujába.

Az utolsó negyedórában a vendégek ugyan minden erejüket megmozgatták, hogy megismételjék a három évvel ezelőtti BL-döntőben bemutatott nagy visszatérésüket, sőt Ryan Babel 35 méterről egy amolyan "próba, szerencse-lövéssel" mattolta is Petr Cechet, de ez alkalommal nem jártak sikerrel.

Maratoni hosszúságú, ám rendkívüli izgalmakat hozó csata után végül a Chelsea – történelme legnagyobb nemzetközi sikerét kiharcolva – bejutott a május 21-én rendezendő moszkvai fináléba, ahol az ellenfele a Barcelonát búcsúztató Manchester United lesz.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA


Chelse Vs Liverpool 30apr08
Uploaded by khamees79



BAJNOKOK LIGÁJA


Helyszín: London, Stamford Bridge
Nézőszám: 42 500
Játékvezető: Rosetti
Asszisztensek: Griselli, Calcagno (mindhárom olasz)

A KEZDŐCSAPATOK
CHELSEA LIVERPOOL
1 Cech 25 Reina
5 Essien 17 Arbeloa
6 Ricardo Carvalho 23 Carragher
26 Terry 37 Skrtel
3 Ash. Cole 6 Riise
13 Ballack 14 Xabi Alonso
4 Makelele 20 Mascherano
8 Lampard 18 Kuyt
10 J. Cole 8 Gerrard
11 Drogba 11 Benayoun
21 S. Kalou 9 Fernando Torres
Menedzser: Menedzser:
Avram Grant Rafa Benítez

Gólszerző(k): Drogba (33., 103.), Lampard (98. – 11-esből) ill. Torres (63.), Babel (117.)
Csere: Kalou helyett Malouda (70.), J. Cole helyett Anelka (91.), Lampard helyett Sevcsenko (119.), ill. Skrtel helyett Hyypiä (23.), Benayoun helyett Pennant (79.), Torres helyett Babel (99.)
Sárga lap: Xabi Alonso (39.), Arbeola (100.)
Kiállítva:
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik