A Chelsea az otthon verhetetlennek tűnő Fenerbahcéhoz látogat

Vágólapra másolva!
2008.04.02. 12:57
A Fenerbahce eddig minden hazai meccsét megnyerte a Bajnokok Ligája idei kiírásában. A Chelsea ugyanakkor nem csak otthon, de idegenben sem talált még eddig legyőzőre. A két csapat közül az egyiknek mindenképpen megszakad a remek sorozata.
Ricardo Carvalho (balra) mutaja az irányt: a Chelsea útja Isztambulon át vezet
Fotó: Reuters
Ricardo Carvalho (balra) mutaja az irányt: a Chelsea útja Isztambulon át vezet
Ricardo Carvalho (balra) mutaja az irányt: a Chelsea útja Isztambulon át vezet
Fotó: Reuters
Ricardo Carvalho (balra) mutaja az irányt: a Chelsea útja Isztambulon át vezet

A BL idei meglepetéscsapata mindenképpen a Fenerbahce együttese. A brazil Zico irányította gárda úgy jutott be a legjobb nyolc közé, hogy hazai pályán az összes mérkőzését megnyerte. (1-0 Anderlecht és Inter, 2-0 PSV, 3-1 CSZKA Moszkva, 3-2 Sevilla)

Legutóbb 2005 novemberében szenvedett vereséget otthon a Fenerbahce nemzetközi mérkőzésen. Akkor 4-0-ra kaptak ki a kék-sárgák az AC Milantól a BL csoportkörében. Azon a meccsen mind a négy gólt az az Andrij Sevcsenko szerezte, aki jelenleg éppen a Chelsea-t erősíti.

Az ukrán sztár idén még csak egy gólt jegyez a Bajnokok Ligájában, és most is erősen kérdéses, hogy helyet kap-e Avram Grant együttesében.

Mint ahogy nem biztos Frank Lampard játéka sem. A sérüléssel bajlódó angol középpályásnak az ötvenedik BL meccse lehetne a mostani.

A hazaiaknál biztosan nem játszik majd az eltiltott Gökhan Gönül, és nagyon kell vigyáznia a sárga lapokkal Deividnek, Mateja Kezmannak, Luganónak és Selcuk Sahinnak is, ha nem akarják kihagyni a visszavágót.

A félelmetes hangulatú isztambuli Sükrü Saracoglu Stadionban nem csak a legendás szurkolótáborában, de a remek formában játszó brazil irányítójában, Alexben is bízhat a török gárda. A brazil karmester hat gólpasszával a BL-ranglista élén áll.

A napokban beszélgettünk Roberto Carlosszal, és bár mindketten sok helyen játszottunk, abban egyetértettünk, hogy a Fener-szurkolók buzdítása semmihez sem fogható – nyilatkozta Alex.

A bajnokságban a Chelsea egy Middlesbrough elleni hazai 1-0-s győzelemmel hangolt a BL-negyeddöntőre, míg a Fener idegenben nyert rangadót a Besiktas ellen. A 2-1-es diadalban főszerepet vállalt Alex, aki két gólt szerzett.

A Fenerbahce és a Chelsea gárdája most találkozik majd egymással először a nemzetközi porondon.

A FENERBAHCE HAZAI MÉRLEGE ANGOL CSAPATOK ELLEN

1968/69 Európa-kupa Fenerbahçe – Manchester City 2-1
1977/78 UEFA-kupa Fenerbahçe – Aston Villa 0-2
1979/80 KEK Fenerbahce – Arsenal 0-0
1996/97 BL Fenerbahce – Manchester United 0-2
2004/05 BL Fenerbahce – Manchester United 3-0

Hajdú B. István a BL-helyszínekről

Olvasd Hajdú B. István blogját és nézd a videóblog bejegyzéseit a Bajnokok Ligájáról a fanzone.blogzona.hu oldalon
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik