Sorsolás utáni reakciók – nem örülnek egymásnak az angolok

Vágólapra másolva!
2008.03.14. 14:37
Nem kerülték el egymást az angol csapatok, az Arsenal a Liverpoolal találkozik, az elődöntőben pedig e párharc győztese a Fenerbahce–Chelsea továbbjutójával mérkőzik majd. A másik ágon Schalke–Barcelona és Roma–Manchester összecsapásokra kerül sor.
Rick Parry (jobbra), a Liverpool sportigazgatója elsőként nyilatkozott a sorsolást követően
Fotó: Action Images
Rick Parry (jobbra), a Liverpool sportigazgatója elsőként nyilatkozott a sorsolást követően
Rick Parry (jobbra), a Liverpool sportigazgatója elsőként nyilatkozott a sorsolást követően
Fotó: Action Images
Rick Parry (jobbra), a Liverpool sportigazgatója elsőként nyilatkozott a sorsolást követően

A sorsolás után elsőként Rick Parry, a Liverpool sportigazgatója nyilatkozott a skysports.com-nak. „Szerettük volna elkerülni az angol csapatokat, de erre a matematika szabályai alapján kevés esélyünk volt. Az Arsenallal a Bajnokok Ligáját megelőzően a bajnokságban is megmérkőzünk, így egy héten belül háromszor játszunk a londoniakkal – mondta a klub elöljárója.

Parry hozzátette, hogy nem lát különbséget a meccsek között, mert a bajnokin és a BL-ben ugyanúgy győzelemre fognak játszani. „Annak örülök, hogy nem kell Törökországba utaznunk, a Fenerbahce otthonában ugyanis senkinek sem lenne egyszerű dolga, a Chelsea-nek sem lesz.

Az Arsenal menedzsere, Arsene Wenger optimistán tekint a jövőbe azt követően, hogy fiai a Liverpoollal csapnak össze a legjobb nyolc között, bár nem számít könnyű mérkőzésekre a „vörösök” ellen.

„Pechesek vagyunk: az előző körben a BL címvédőjét búcsúztattuk, most pedig megkaptuk az ezüstérmest. Nem könnyű párosítás, de képesnek tartom magunkat, hogy bejussunk az elődöntőbe.”

„Már így jól ismerjük leendő ellenfelünket, április elején ráadásul háromszor is találkozunk. Nagy kihívás, de érdekes feladat.”

A Chelsea sportigazgatója, Peter Kenyon ennek ellenére elégedett a sorsolással, miszerint a „kékek” a Fenerbahcéval találkoznak a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

„Örülök, hogy sikerült elkerülnünk az angol csapatokat, és nem a Manchester United-Arsenal-Liverpool trióból került ki az ellenfelünk” – nyilatkozta Kenyon a londoni csapat hivatalos honlapján.

„Első ízben mérkőzünk meg a török együttessel, tehát személyes tapasztalatok alapján nem mérhetjük fel a Fener erejét.”

„Mindenképpen nehéz összecsapásokra számítok. Az isztambuliak másodikak hazájuk bajnokságában, továbbjutottak BL-csoportjukból, majd kiverték a Sevillát a nyolcaddöntőben. Azt hiszem, ez elég jó ajánlólevél.”

A Fenerbahcénél több játékos is megszólalt a sorsolás után, a törökök futballistái optimisták az esélyesebbnek tartott Chelsea elleni negyeddöntő előtt.

„Úgy gondolom a bent maradt angol csapatok közül a Chelsea a leggyengébb, mindent meg fogunk tenni, ami az erőnkből telik, hogy legyőzzük őket – mondta optimistán a török középpályás, Ugur Boral.

A Manchester United menedzsere, Sir Alex Ferguson meg volt róla győzödve, hogy csapatát egy másik angol együttessel sorsolják össze, ezzel szemben az AS Romával nézhetnek farkasszemet a "vörös ördögök".

„Elképesztő, hogy ezúttal is a őket kaptuk. Az utóbbi egy évben már négyszer találkoztunk velük, szóval úgy ismerjük már a „farkasokat”, mint a saját tenyerünket. Ezzel azonban ők is hasonlóképpen vannak: nekik sem lehet szerintem sok újat mondani rólunk.”

„Úgy vélem, a szurkolók jól jártak ezzel a párosítással. Hatalmas küzdelem várható a két gárda között, és szinte lehetetlen megjósolni, mi lesz a párharc végkimenetele.”

Az előző szezonban a BL ugyanezen szakaszában már találkoztak a felek, és véres összecsapásokra került sor az utcán Rómában a drukkerek között. Ferguson azonban nem hiszi, hogy mindez megismétlődne.

„Úgy vélem, sok fanatikus utazik majd velünk az olasz fővárosba, ám a biztonságuk nem forog kockán. Ebben a szezonban egyszer már ellátogattunk az Olimpico Stadionba, és nem történt semmiféle atrocitás. Ezúttal sem fog” – adott hangot bizakodásának a skót mester.

Az olasz fővárosban nem voltak túl boldogok a sorsolás után, de ennek ellenére magabiztosan nyilatkozott az AS Roma sportigazgatója, Daniele Pradé: A létező legnehezebb ellenfelet kaptuk, de mi sem leszünk könnyű préda számukra. Sokat tanultunk az egy éven belüli két közös párharcunkból, és itt az ideje, hogy megmutassuk, mennyit fejlődtünk.

A "Farkasok" brazil kapusa, Doni kevésbé volt derűlátó. "Nincs mese, változtatni nem tudunk, kifogtuk a Manchester Unitedet, és meg kell próbálnunk győzni. Az utóbbi hónapban sok meccset megnyertünk, kettőt közülük a Real ellen, és sokkal tapasztaltabbak és érettebbek vagyunk, mint voltunk korábban. Fejben lettünk sokkal erősebbek."

A Barcelona a Schalkét kapta negyeddöntőben, a német csapatot sokan az egyik legkönnyebb ellenfélnek tartják, de a katalánok ügyvezetője Txiki Beguiristain óvatosan fogalmaz.

„Olyan csapatot kaptunk, akivel többen szerettek volna összekerülni, de számunkra mégis az egyik legfontosabb dolog, hogy hazai pályán játszhatjuk a negyeddöntő második mérkőzését, ennek nagyon örülünk” – mondta bizakodóan a katalánok képviselője.

„Nagy felelősség hárul ránk, mivel a legjobb nyolc közé csak a legnagyobb klubok kerülnek be a BL-ben, és most egyedül képviseljük Spanyolországot, német ellenfelünkre nagyon oda kell figyelnünk” – intett óvatosságra a „gránátvörös-kékek” képviselője.

Az ellenfél Schalke vezetőedzője, Mirko Slomka csodálatos kihívásként értékelte a gránátvörös-kékek elleni negyeddöntőt.

„A Barcelona kiváló ellenfél számunkra – mondta optimistán Slomka.

A szakember szerint a katalánok mindegyik játékosa szupersztár, de ez a javukra is fordíthatja az összecsapást, rengeteg szurkolójuk megy majd ki a meccsre.

„A rajongóink segítségével képesek lehetünk jó eredményt elérni hazai pályán, és utána bizakodóan utazhatunk a visszavágóra” – vélekedett optimistán a mester.

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSAI

Arsenal Liverpool
AS Roma Manchester United
Schalke Barcelona
Fenerbahce Chelsea


AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSAI

Arsenal/Liverpool Fenerbahce/Chelsea
Schalke/Barcelona AS Roma/Manchester United


A LIVERPOOL ÉS AZ ARSENAL LEGUTÓBBI BAJNOKI MÉRKŐZÉSÉNEK KÉT GÓLJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik