Cristiano Ronaldo góljával ejtette ki a Manchester a franciákat

Vágólapra másolva!
2008.03.04. 22:54
A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján a Manchester United 1-0-ra legyőzte az Olimpique Lyon-t, ezzel 2-1-es összesítéssel az angol bajnok jutott tovább a nyolc közé. A győztes gólt Cristiano Ronaldo szerezte a 41. percben. A második félidőben a United biztosan őrizte az eredményt, és jutott tovább.
Cristiano Ronaldo (pirosban) góljával nyert, és biztosan jutott tovább a Manchester
Fotó: Reuters
Cristiano Ronaldo (pirosban) góljával nyert, és biztosan jutott tovább a Manchester
Cristiano Ronaldo (pirosban) góljával nyert, és biztosan jutott tovább a Manchester
Fotó: Reuters
Cristiano Ronaldo (pirosban) góljával nyert, és biztosan jutott tovább a Manchester

LABDARÚGÁS, BAJNOKOK LIGÁJA


Helyszín: Manchester, Old Trafford
Nézőszám: 75 521
Játékvezető: Roberto Rosetti
Asszisztensek: Alessandro Griselli, Paolo Calcagno (olaszok)
A KEZDŐCSAPATOK:
MAN. UTD. LYON
1 Van der Sar 1 Coupet
6 W. Brown 2 Clerc
5 R. Ferdinand 3 Cris
15 Vidics 29 Squillaci
3 Evra 11 Grosso
7 Cristiano Ronaldo 6 Kallström
24 Fletcher 28 Toulalan
8 Anderson 8 Juninho
16 Carrick 18 Ben Arfa
17 Nani 14 Govou
10 Rooney 10 Benzema
Vezetőedző: Vezetőedző:
Sir Alex Ferguson Alain Perrin
Gólszerző: C. Ronaldo (41.)
Cserék: Anderson h. Tévez (70.), C. Ronaldo h. Hargreaves (92.), ill. Govou h. Keita (68.), Källström h. Fred (79.)
Sárga lap: Evra (3.), Nani (43.), Fletcher (73.), ill. Grosso (23.), Squillaci (55.)

Az első mérkőzés 1-1-es eredménye után Sir Alex Ferguson, a Manchester United mendzsere úgy döntött, hogy Manchesterben is csupán egy csatárral, Rooney-val kezdenek a "vörös ördögök". Így ismételten kimaradt a kezdő tizenegyből Carlos Tévez, aki Lyonban a 87. percben egyenlített.

Tévez mellett nem került a kezdőcsapatba Scholes, Hargreaves, sőt, Giggs sem. A Lyonban 100. BL-találkozóját ünneplő walesi balszélső vádlisérülés miatt maradt ki, helyét Nani foglalta, és a fiatal portugál nem is okozott csalódást.

Az első félidő lendületes futballt hozott, sokat voltak játékban a szélsők, elsősorban a két manchesteri portugál, Cristiano Ronaldo és Nani ügyeskedett sokat.

A United többet birtokolta többet a labdát, de nagy helyzetet nem sikerült kialakítani. A Lyon távoli lövésekkel próbálkozott, de Ben Arfa és Juninho is kevés sikerrel járt.

A manchesteriek hiába irányították a játékot, sokáig nem találtak kaput. A félidő közepén enyhült a hazai fölény, a 41. percben mégis gólt ünnepelhetett az Old Trafford közönsége.

Brown futott el a jobb oldalon, Andersonhoz passzolt, ami Cristiano Ronaldót találta el, de a portugál gyorsan reagált, baljára tette a labdát és közelről a kapu bal oldalába lőtt. (1-0)

A gól azt jelentette, hogy a Manchester-játékosok még nyugodtabban mehettek pihenőre, a franciák pedig annak tudatában jöttek ki a második félidőre, hogy mihamarabb gólt kell szerezni.

A Lyon többször is vezetett támadást, de igazán veszélyes helyzetet mem sikerült kialakítani. A félidő közepétől Alain Perrin, a franciák vezetőedzője is próbálkozott. Behozta Keitát és Fredet, de ezen az estén nem volt elég hatékony az Olimpique támadósora.

Cristiano Ronaldo egyetlen találata elég volt ezen az estén a Manchesternek. Az Old Trafford közönsége pedig várhatja a jövő heti sorsolást.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik