Roberto Mancini már nemzetközi porondon is sikert vár csapatától

Vágólapra másolva!
2008.02.19. 12:36
Roberto Mancini vezetőedző elégedett a Serie A-ban nyújtott teljesítménnyel és elérkezettnek látja az időt arra, hogy az Internazionale labdarúgócsapata a Bajnokok Ligájában is maradandót alkosson. A liverpooli nyolcaddöntőre készülő milánóiak szakmai főnöke szerint ezt a keret összes tagja így érzi, és mindent megtesz a klub hírnevének öregbítéséért.
Internazionale-gólöröm a Serie A-ból
Reuters
Internazionale-gólöröm a Serie A-ból
Internazionale-gólöröm a Serie A-ból
Reuters
Internazionale-gólöröm a Serie A-ból

“Az nem elég, hogy győzelmeket aratunk a hazai bajnokságban. Javulni akarunk, sikeresek szeretnénk lenni a Bajnokok Ligájában. Ez kiemelt célja a keret összes tagjának” – szögezte le Mancini.

A hétvégi bajnoki forduló után az Internazionale már 11 ponttal előzi meg a Serie A-ban a második helyzetett, szintén BL-nyolcaddöntős AS Romát, így szinte biztos, hogy megvédi címét. A milánóiak előtt most már a Bajnokok Ligája lebeg, hiszen ebben a sorozatban még sohasem játszott döntőt a gárda. Az elődök 1964-ben és 1965-ben nyerték meg a BEK-et, 1972 óta pedig egyszer sem játszott döntőt az Inter.

“Tudjuk, hosszú út vezet a fináléig, de ettől még ez a legfőbb célunk” – jegyezte meg a korábbi kiváló futballista, vagyis Mancini.

A pontvadászatban még veretlen milánóiak kedden este Liverpoolban lépnek pályára, ellenfelüket biztosan alaposan feltüzeli az elmúlt hetek rossz teljesítménye. A “vörösök” szombaton hazai pályán búcsúztak az FA Kupától, a Premier League-ben is hatalmas a hátrányuk, így most már csak a kiváló BL-szereplésben bízhatnak.

“Az igaz, hogy a Liverpool nem szerepel igazán jól a pontvadászatban, de ez azt jelentheti, hogy mindent megtesz a Bajnokok Ligájában. Így még veszélysebbek lehetnek számunkra. Nagyon figyelmesnek és óvatosnak kell lennünk” – szögezte le az Internazionale mestere.

Roberto Mancini egyébként nagyon tiszteli a Liverpool FC-t, tudja, rendkívül kemény párharcra van kilátás.

“Rendkívüli presztízse lenne, ha jól játszanánk és győzni tudnánk ebben a stadionban” – jegyezte meg a milánói vezetőedző.

A liverpooliak szakmai főnöke, Rafa Benítez bízik csapata tartásában, így úgy érzi, kedden ismét az “igazi” Liverpool FC-t láthatja majd a közönség.

A két sztárcsapat eddig egyszer találkozott a legrangosabb európai sorozatban: 1965-ben az Internazionale 4-3-as összesítéssel került a BEK-ben a fináléba, ahol a Benficát múlta felül 1-0-ra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik