A három pont mellett Rafael Benitez állása is a tét Liverpoolban

Vágólapra másolva!
2007.11.28. 14:41
Négy forduló után is nyitott könyv a továbbjutás kérdése az A csoportban. A Liverpool legutóbb nyolcat rúgott a Besiktasnak, a Porto ellen azonban minden bizonnyal nehezebb dolga lesz Gerrardéknak. Marseille-ben kapusgondokkal küszködnek.
Benitez (jobbra) még jókedvű. Kérdés mi lesz vele, ha a Pool nem jut tovább a csoportból
Reuters
Benitez (jobbra) még jókedvű. Kérdés mi lesz vele, ha a Pool nem jut tovább a csoportból
Benitez (jobbra) még jókedvű. Kérdés mi lesz vele, ha a Pool nem jut tovább a csoportból
Reuters
Benitez (jobbra) még jókedvű. Kérdés mi lesz vele, ha a Pool nem jut tovább a csoportból

A legkedvezőbb helyzetből a Porto várhatja a szerdai játéknapot, hiszen ha a portugálok győznek Liverpoolban, továbblépnek. A vörösök mostanában javuló formát mutatnak, amit bizonyít a hétvégi 3-0-s siker is a Newcastle ellen.

Ettől függetlenül Rafa Benitez nem lehet nyugodt a jövőjét illetően, mert hírlik, ha csapata nem jut tovább, akkor még karácsony előtt meneszthetik. A két együttes a szeptember 19-i, 1-1-es döntetlent hozó meccse előtt legutóbb az UEFA-kupa 2000/2001-es kiírásában találkozott, akkor a végső győzelemig menetelő Liverpool 2-0-ra győzött.

Rossz előjel a portugálok számára, hogy tíz idegenbeli meccsükből kilencet elvesztettek angol klubokkal szemben, és mindössze egy döntetlenre voltak képesek 2004-ben a Manchester United ellen, viszont abban az évben megnyerték a sorozatot. A Liverpool korábbi hazai meccsei közül egyet sem tudott megnyerni portugál csapat ellen. A 2001-02-es kiírásban 1-1-re végzett a Boavistával, míg két szezonnal ezelőtt 2-0-ra kikapott a Benficától.

A csoport másik mérkőzésén a Besiktas a Marseille-t fogadja, és mivel még mindkét csapat továbbjuthat, jó mérkőzésre van kilátás. A törökök minden bizonnyal megpróbálnak javítani a 8-0-s liverpooli zakó után, míg a franciák egy esetleges győzelemmel nagy lépést tehetnek a következő kör felé.

Az isztambuli fekete-fehéreknek akkor lehet esélyük a továbbjutásra, ha legyőzik az OM-et, és a Liverpool kikap hazai pályán. Ebben az esetben az utolsó fordulóra maradna a döntés. A két csapat mindeddig egyszer találkozott egymással, szeptember 18-án a marseille-i odavágón a hazaiak győztek 2-0-ra. A Besiktas egyébként elég gyenge formát mutat otthon: utolsó öt meccsükből háromszor vesztettek, és hat meccsükből mindössze egyen tudtak betalálni. Bizakodásra adhat viszont okot, hogy még sohasem kaptak ki az Inönü-stadionbban francia csapat ellen.

A Marseille háza táján a legnagyobb gondot a kapusposzt jelenti, ugyanis Cédric Carrasso és Sébastien Hamel is sérült, így a kispadra az a Sébastien Mate ül, aki az OM tartalékcsapatának kapusaként a francia ötödosztályban játszik hétről-hétre, és még nem játszott élvonalbeli mérkőzésen.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik