Bernd Schuster szerint a Real Madrid két pontot hagyott Athénban

Vágólapra másolva!
2007.11.07. 11:17
A Bajnokok Ligájában a csoportkör negyedik fordulóját rendezik a héten. A C jelű négyesben a Real Madrid az Olympiakosz vendégeként játszott gólnélküli döntetlent, a spanyol gárda német edzője, Bernd Schuster azon a véleményen van, hogy két pontot hagytak Athénban, míg a görög együttes mestere, Panagiotisz Lemonisz messzemenően elégedett ez egy ponttal. A csoportban már a Lazio sem nyeretlen, amely Rómában gyűrte le a Werdert.
Tommaso Rocchi (Lazio, balra) két alkalommal is megadásra kényszerítette Tim Wiesét (Werder Bremen, jobbra)
Reuters
Tommaso Rocchi (Lazio, balra) két alkalommal is megadásra kényszerítette Tim Wiesét (Werder Bremen, jobbra)
Tommaso Rocchi (Lazio, balra) két alkalommal is megadásra kényszerítette Tim Wiesét (Werder Bremen, jobbra)
Reuters
Tommaso Rocchi (Lazio, balra) két alkalommal is megadásra kényszerítette Tim Wiesét (Werder Bremen, jobbra)

Athénban végig a Real Madrid volt a kezdeményezőbb, de elsőszámú gólfelelősük, Van Nistelrooy kapufáig jutott csupán, míg a hazaiak kapusa, Nikopolidisz a mezőny legjobbjaként több alkalommal is bravúrral mentette meg csapatát a kapott góltól.

„Ez az egy nagyon fontos pont számunkra csoportbeli esélyeinket illetően - mondta Panagiotisz Lemonisz a lefújást követően -, boldog lehetek, figyelembe véve sérülésekből és eltiltásokból adódó problémáinkat. Külön ki kell emelnem Pantoszt, aki nem egy világklasszis, számomra azonban az. Illetve gratulálnom kell két csereemberünknek, Archubinak és Mendrinosznak, akik a kispadról beállva is azonnal képesek voltak felvenni a ritmust is jól játszani egy ilyen nehéz találkozón.”

„Végig az irányításunk alatt tartottuk ezt a nagyon szoros mérkőzést - értékelt Bernd Schuster -, és igazán elégedett lehetek játékosaim erőfeszítésével. Végig a levegőben volt a gólszerzésünk, de a helyzetinket nem tudtuk gólra váltani. Két pontot hagytunk itt, mert úgy érzem, türelmes és sok helyzetet kialakító játékunkkal rászolgáltunk volna a három pontra. Hozzá kell tennem, az Olympiakosz kapusa többször is bravúrosan védett. Tudom, hogy a Real Madrid még soha sem nyert Görögországban, de most nagyon közel álltunk ahhoz, hogy a végére érjünk ennek a szériának. A görög szurkolók remek hangulatot teremtettek, amely előnyt jelentett a hazaiaknak.”

Két döntetlent és egy vereséget követően a Lazio már csak a győzelemmel tarthatta életben továbbjutási reményeit. Ez végül összejött nekik Rómában, miként a 2-1-s Brémában elszenvedett vereség visszavágása is. Gólnélküli első félidőt követően az olaszok Rocchi tizenegy perc alatt szerzett duplájával kétgólos előnyre tettek szert, a vendégek csak a hajrában szépítettek, büntetőből. A német együttes találatát jegyző Diegót a 95. percben második sárga lapja után kiállították, hiánya minden bizonnyal nagyon érzékenyen érinti majd a németeket a Real Madrid ellen.

„Dicséret illeti a játékosaimat - nyilatkozta az első győzelmet követően Delio Rossi -, mert jól játszottak ezen a nehéz mérkőzésen, de ilyen nehéz helyzetben mi mindig képesek vagyunk a legjobbunkat adni. Azért is különösen boldog lehetek, mert sérülés miatt több hiányzónk is volt, és bizony a BL-mezőny több csapatával ellentétben, amelyeknél néhány játékos kiesése a rotálás miatt nem jelent komoly gondot, bennünket ez elég érzékenyen érintett. Ez a győzelem esélyt adott nekünk a továbbjutásra.”

„Túl sokat hibáztunk - mondta önkritikusan Thomas Schaaf. - Ellenfelünk ma kiválóan teljesített és nem adott lehetőséget arra, hogy a saját futballunkat játsszuk. A szünetben több határozottságot kértem a játékosaimtól, sajnos ez nem jött össze. Azért nem játszattam másik csatárt, mert attól önmagában még nem lesz kreatívabb támadójátéka egy csapatnak, ha három vagy négy csatárral rohamoz.”

EMLÉKEZTETŐ - BAJNOKOK LIGÁJA, C CSOPORT, 4. FORDULÓ


Helyszín: Athén, Karaiszkakisz Stadion
Játékvezető: Lubos Michel (szlovák)
Asszisztensek: Martin Balko, Roman Csabay (szlovákok)

OLYMPIAKOSZ REAL MADRID
71 Nikopolidisz 1 Casillas
30 Pantosz 4 Sergio Ramos
14 Mi. Zewlakow 5 Cannavaro
5 Júlio César 16 Heinze
15 Raúl Bravo 12 Marcelo
2 Pacacoglu 10 Robinho
11 Djordjevics 6 M. Diarra
6 Sztoltidisz 8 Gago
7 Galletti 23 Sneijder
32 LuaLua 17 Van Nistelrooy
9 Kovacsevics 7 Raúl
Vezetőedző: Vezetőedző:
Takisz Lemonisz Bernd Schuster

EMLÉKEZTETŐ - BAJNOKOK LIGÁJA, C CSOPORT, 4. FORDULÓ


Helyszín: Róma, Stadio Olimpico
Játékvezető: Ivan Bebek (horvát)
Asszisztensek: Tomislav Petrovic, Tomislav Setka (horvátok)

LAZIO WERDER BREMEN
32 Ballotta 1 Wiese
85 Behrami 8 Fritz
2 Stendardo 2 Mertesacker
25 Cribari 4 Naldo
8 Zauri 3 Pasanen
26 Mudingayi 6 Baumann
24 C. D. Ledesma 16 Andreasen
5 Mutarelli 24 Borowski
23 Megni 10 Diego
18 Rocchi 9 Rosenberg
20 Makinwa 23 H. Almeida
Vezetőedző: Vezetőedző:
Delio Rossi Thomas Schaaf

Gólszerzők: Rocchi (57., 68.), ill. Diego (88. - 11-esből)
Csere: Zauri helyett De Silvestri (18.), Meghni helyett Manfredini (74.), Makinwa helyett Scaloni (87.), ill. Baumann helyett Jensen (31.), Fritz helyett Harnik (76.)
Sárga lap: Stendardo (45.), De Silvestri (52.), Cribari (54., 86.), Rocchi (69.), ill. Borowski (87.), Andreasen (90.), Diego (90+5.)
Kiállítva: Cribari (86.), Diego (88. és 90+5.)

AZ ÁLLÁS:
1. Real Madrid 4 2 2 0 8-5 +3 8
2. Lazio 4 1 2 1 6-6 0 5
2. Olympiakosz 4 1 2 1 6-6 0 5
4. Werder Bremen 4 1 0 3 5-8 -3 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik