A skótok már a Ramblán vannak, a Rangers a Nou Campot venné be

Vágólapra másolva!
2007.11.07. 15:14
A Bajnokok Ligája negyedik fordulójában az E csoportban a két veretlen, a Barcelona és a Rangers mérkőzik meg egymással. A 3. fordulóban Glasgowban kissé kiábrándító 0-0-t játszott egymással a két egylet, a Nou Campban minden bizonnyal látványosabb és gólokban gazdagabb összecsapásra van kilátás. Már a katalán fővárosban „ejtőző” skót szurkolók mindenesetre bevették a belváros legforgalmasabb sétálóutcáját, a híres Ramblát. Bár egyelőre vészállapotot nem hirdettek ugyan, a rendőri készültség fokozott.
Itt még nagy a barátság: Thierry Henry (Barcelona, balra) beszélget honfitársával, Jean-Claude Darcheville-lel (Rangers)
Reuters
Itt még nagy a barátság: Thierry Henry (Barcelona, balra) beszélget honfitársával, Jean-Claude Darcheville-lel (Rangers)
Itt még nagy a barátság: Thierry Henry (Barcelona, balra) beszélget honfitársával, Jean-Claude Darcheville-lel (Rangers)
Reuters
Itt még nagy a barátság: Thierry Henry (Barcelona, balra) beszélget honfitársával, Jean-Claude Darcheville-lel (Rangers)

15-20 ezer skót, hatezer belépővel

Barcelona belvárosában, annak is a kellős közepén rendőri jelentések szerint hétszáz skót drukker randalírozott már kedden este. A városba érkezett skótok számát 15-20 ezer közöttire teszik, de annak legfeljebb egyharmada - szám szerint hatezren - rendelkeznek érvényes belépővel. A többiek addig sem múlatják tétlenül az időt, bár a ”szabadidő ésszerű eltöltése”, osztályfőnöki óráról minden bizonnyal hiányoztak. Miután végigvonultak a belvárosban üvegekkel dobálóztak, majd verekedést kezdeményeztek, egymással. Három sérültről tesznek említést a spanyolországi hírek, előállítás nem történt. A mindig élő és lüktető Ramblán több bolt és bár tulajdonosa döntött úgy ezt látván, hogy inkább bezárnak. A haszon elmarad, de kár sincs.
Ilyen felvezetés után aligha várhatunk egy gólnélküli szalonremit. Két héttel ezelőtt Glasgowban mindkét együttes veretlenségének megőrzésére koncentrált elsősorban, Frank Rijkaard csapatának hazai pályán aligha lehet ez a célja. Támadniuk kell a katalánoknak, míg a Rangers Lyonban mutatta be - 3-0-a nyertek a skótok - idegenben is veszélyesek tudnak lenni. Ha akarnak…

A Barcelonában már régóta nem állhat rendelkezésre Eto’o és Edmílson, Deco, míg Zambrotta a hétvégi bajnokin csatlakozott a maródiakhoz. A „főpróbán”, a Betis elleni hazai a bajnokin simán nyerték a katalánok, a sevillaiak nem voltak méltó ellenfeleik.

Iniesta zseniális passzából Henry kezdte meg a gólgyártást az első félidőben, majd Ronaldinho két szabadrúgásgóllal késztette megadásra a vendégeket.

Egyrészt jó jel a katalánok számára, hogy a brazil klasszis ismét betalált, de mindenképpen intő is lehet egyben: pontrúgásból tavaly is ment neki. Akcióból azonban kevésbé eredményes, miként társai sem az ő varázslata után tudnak leginkább a hálóba találni. Tehát jó hogy van, de azért tudna ő ennél hatékonyabb is lenni, úgy a befejezésben, mint az előkészítésben.

A bizalom természetesen töretlen irányába, így Ronaldinho Messivel és Henryval hármasban próbálja meg megadásra kényszeríteni McGregort. A katalánok középpályás sorát Xavi, Iniesta és Touré alkotja, a védelemben az olasz világbajnok helyett Gaby Milito a beugró, a kapuban a most zajló BL-sorozatban még gólt sem kapó Valdés kapus helye megkérdőjelezhetetlen. A kispadon bevetésre kész a Krkic, Dos Santos tini szuperduó.

A Rangers 1972-ben a Nou Campban nyert KEK-t a Dinamo Moszkva ellen
Reuters
A Rangers 1972-ben a Nou Campban nyert KEK-t a Dinamo Moszkva ellen

A Rangers menedzsere, Walter Smith az eltiltott Thomson kivételével alapcsapatát küldheti gyepre a Nou Campban és hiába a veretlenség, amennyiben kikapnak, könnyen veszélybe kerülhet a szinte már biztosra vett továbbjutás.

A Lyon ugyanis Stuttgartban tudott győzni és bizony a „kvázi visszavágón” is a francia bajnoknak áll a zászló. Alain Perrin dolgát azonban nem könnyíti meg, hogy Coupet, Baros, Ben Arfa, Cris, Müller, Paillot és Toulalan játékára sem számíthat - mindannyian sérültek -, miközben a németeknél Boka és Hilbert a két hiányzó. A Lyonnak mindenképpen nyernie kell, hogy életben tartsa továbbjutási esélyeit, de ugyanez igaz a németekre is, igaz ők legfeljebb már csak az UEFA-kupát jelentő harmadik helyre hajthatnak.

BAJNOKOK LIGÁJA, E CSOPORT, 4. FORDULÓ


Helyszín: Barcelona, Nou Camp
Játékvezető: Braamhaar (holland)

A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
BARCELONA RANGERS
1 Valdés 1 McGregor
5 Puyol 2 Hutton
21 Thuram 3Weir
3 G. Milito 5 Papac
22 Abidal 24 Cuéllar
6 Xavi 10 Novo
24 Y. Touré 11 Adam
8 Iniesta 6 B. Ferguson
19 Messi 7 Hemdani
14 Henry McCulloch
10 Ronaldinho 19 Darcheville
Vezetőedző: Menedzser:
Frank Rijkaard Walter Smith

BAJNOKOK LIGÁJA, E CSOPORT, 4. FORDULÓ


Helyszín: Lyon, Gerland Stadion
Játékvezető: Baszkakov (orosz)

A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
LYON VFB STUTTGART
1 Vercoutre 1 Schäfer
20 Réveillére 2 Beck
29 Squillaci 5 Tasci
22 C. Anderson 17 Delpierre
11 Grosso 21 Magnin
8 Juninho Pernambucano 13 Pardo
26 Fábio Santos 6 F. Meira
6 Källström 11 Hitzlsperger
14 Govou 10 Bastürk
10 Benzzema 33 Gomez
23 K. Keita 18 Cacau
Vezetőedző: Vezetőedző:
Alain Perrin Armin Veh

AZ ÁLLÁS:
1. Barcelona 3 2 1 0 5-0 +5 7
2. Rangers 3 2 1 0 5-1 +4 7
3. Lyon 3 1 0 2 2-6 -4 3
4. VfB Stuttgart 3 0 0 3 1-6 -5 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik