Azt javasolták Schusternek, számoljon háromig, mielőtt beszél

Vágólapra másolva!
2007.11.06. 11:26
A Real Madrid egyike lehet annak a három csapatnak a labdarúgó Bajnokok Ligája 4. fordulójának első játéknapján, amely az eredmények megfelelő alakulása esetén továbbjuthat a nyolcaddöntőbe. A C csoportot vezető Madridnak ehhez le kell győznie a görög Olympiakoszt Athénban. A másik meccsen a Lazio és a Werder Bremen csap össze a római Olimpiai Stadionban.
Robinho (balra) parádés teljesítményt nyújtott a Real és az Olympiakosz madridi összecsapásán. Itt éppen Pacacaoglu mellett megy el
Imago
Robinho (balra) parádés teljesítményt nyújtott a Real és az Olympiakosz madridi összecsapásán. Itt éppen Pacacaoglu mellett megy el
Robinho (balra) parádés teljesítményt nyújtott a Real és az Olympiakosz madridi összecsapásán. Itt éppen Pacacaoglu mellett megy el
Imago
Robinho (balra) parádés teljesítményt nyújtott a Real és az Olympiakosz madridi összecsapásán. Itt éppen Pacacaoglu mellett megy el

Bernd Schuster, a Real Madrid vezetőedzője a Sevilla elleni 2-0-s vereség után arra intette játékosait, hogy gyorsan felejtsék el a szombat estét, ha meg akarják verni kedden az Olympiakoszt a Bajnokok Ligájában.

A német szakvezető a Sanchez Pizjuan stadionban tett néhány szerencsétlen megjegyzést a mérkőzés katalán nemzetiségű játékvezetőjére, aki kiállította Sergio Ramos az 50. percben.

Ezek után Ramon Calderon, a királyi gárda elnöke azt javasolta Schusternek, hogy számoljon háromig, mielőtt meggondolatlanul formál véleményt.

A tréner szeret konfrontálódni az újságírókkal is, a kemény, neki nem tetsző kérdésekre hetykén vagy tőmondatokban válaszol. Calderon viszont tudja, hogy ez rossz hozzáállás, hiszen ellentétben áll a klub érdekével.

Válságról persze nincs szó, de a Madridnak mindenképpen jót tenne, ha három ponttal távozna Athénból.

„El kell felejtenünk a Sevilla elleni meccset – szögezte le Schuster. – Nagyon fontos mérkőzés előtt állunk, és tudjuk, hogy nehéz lesz.”

„Teljes mértékben a győzelemre fókuszálunk, hiszen szeretnénk biztosítani a helyünket az egyenes kieséses szakaszban, amilyen gyorsan csak lehet. Ha ez sikerül, akkor pihentethetem majd játékosokat, és a teljes keretből meríthetek.”

A Real Madrid két olyan játékosát nélkülözi majd a Karaiszkakisz Stadionban, akik a Sevilla ellen még ott voltak a pályán.

Christoph Metzeldert egyszerűen pihenteti majd Bernd Schuster, mert nem szeretné túlterhelni.

„Már nagyon sok meccset játszott ebben a szezonban – mondta a tréner. – Heinze és Pepe személyében rendelkezésre állnak azok, akik pótolni tudják őt, így a lehető legjobb Real Madridot küldhetem ki a pályára.”

Nem utazott el Athénban Guti sem, akinek a négyfejű combizma húzódott meg. Arjen Robben és Jerzy Dudek szintén Madridban maradt, ők még nem épültek fel korábban elszenvedett sérülésükből.

Vannak problémái az Olympiakosz edzőjének Takisz Lemonisznak is, ő sérülés miatt Paraszkevasz Ancaszra és Didier Domira, míg eltiltás miatt a Bernabeu Stadionban elszenvedett 4-2-es vereség alkalmával kiállított Vasszilisz Toroszidiszre nem számíthat.

A Real Madrid és az Olympiakosz eddig hétszer találkozott egymással a nemzetközi kupaporondon, s négy spanyol győzelem és két döntetlen mellett a görögök csak egyszer tudtak nyerni. Ez 2005. december 6-án történt Athénban.

A blancók számára figyelmeztető jel, hogy a legutóbbi nyolc görögországi kupameccsük közül egyet sem tudtak megnyerni. Sőt, az utolsó hét idegenbeli BL-meccsükön is csupán egyszer szerezték meg a három pontot.

A másik találkozón a Laziónak vissza kellene vágnia – méghozzá győzelemmel – a Werder Bremennek a Weserstadionban elszenvedett 2-1-es vereségért.

A győzelem mindkét együttesnek igen fontos lenne, a rómaiaknak azért is, mert még nem nyertek ebben a BL-szezonban, ráadásul a hétvégén is kikaptak a Fiorentinától a Serie A-ban.

Ha tehát szeretnék életben tartani a továbbjutási reményeiket, akkor meg kellene szerezniük mind a három pontot. Noha hazai pályán Delio Rossi csapata az utóbbi hat európai kupameccsén veretlen – még a Real Madrid sem tudott nyerni az Olympicóban –, az is tény, az utóbbi nyolc Bajnokok Ligája-meccsén mindössze egyszer aratott diadalt a kék-fehér gárda.

A Lazio és a Werder eddigi egyetlen találkozása az előző BL-fordulóra esett: október 24-én – mint már említettük – 2-1-es német siker született Brémában.



A várható kezdő összeállítások. A nagyításhoz kattintson a két kép felületére!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik