„Ballack ment volna inkább az Arsenalba vagy a Manchesterbe!”

Vágólapra másolva!
2007.10.25. 13:11
A Chelsea labdarúgócsapata Florent Malouda és Didier Drogba találataival könnyedén nyert szerda este a Schalke elleni csoporttalálkozón a Stamford Bridge-en, a Bajnokok Ligája A csoportjában. Az elefántcsontparti gólvágó azt nyilatkozta, hogy Michael Ballack rossz döntést hozott 2006 nyarán, amikor a Bayern Münchentől a londoni kékekhez szerződött. Ment volna inkább valamelyik riválishoz, az Arsenalhoz, vagy a Manchester Unitedhez.
Didier Drogba a Schalkének gólt lőtt, Ballacknak pedig észt osztott
Reuters
Didier Drogba a Schalkének gólt lőtt, Ballacknak pedig észt osztott
Didier Drogba a Schalkének gólt lőtt, Ballacknak pedig észt osztott
Reuters
Didier Drogba a Schalkének gólt lőtt, Ballacknak pedig észt osztott

„Nehéz dolga van Ballacknak, mert az a klub különleges. Sokkal könnyebb dolga lett volna, ha a Manchester Unitedhez, vagy az Arsenalhoz igazol – nyilatkozta Didier Drogba az egyik brit napilapnak. – A Chelsea-nél minden az egyéni képességeken múlik. Talán nem ez a legmegfelelőbb klub a számára.

A német válogatott 31 esztendős csapatkapitányát a londoni együttes még csak nem is nevezte a Bajnokok Ligájára, ez a döntés megdöbbentette a játékostársakat. A bokaműtét után lábadozó futballistát, korábban három alkalommal is megválasztották az év játékosának Németországban. Sérülés ide vagy oda, mindenképpen figyelemreméltó, hogy nem nevezték a sorozatra.

„A csapat egyik vezéregyénisége volt, meglepett, hogy nem szerepelt a neve a listán. Persze ettől függetlenül még mindig vezéregyéniség. Rutinja és állóképessége a fő erénye, nem tudom, mi történhetett közte és a klub között.”

Drogba nem ért egyet azzal a véleménnyel, hogy Michaeel Ballack azért került háttérbe, mert játékstílusa nagyon hasonlít Frank Lampardéhoz. Az elefántcsontparti támadó szerint a két játékos megfér egymás mellett a középpályán, egyikük játéka nem zárja ki a másik szerepeltetését.

„Ballack és Lampard jól harmonizálnak, ezt már többször is bizonyították. A Bajnokok Ligájában is megmutatták, hatékonyan együtt tudnak működni. Például tavaly a Barcelona és a Porto ellen mindketten fantasztikusan játszottak” – jegyezte meg Drogba.

Didier Drogba korábban is nagy port kavart egy nyilatkozatában. A France Football francia szaklapnak ugyanis azt mondta Jose Mourinho távozása óta ez a Chelsea már nem az a Chelsea, ami a portugál szakember irányításával volt. Éppen ezért amikor lehetősége nyílik rá, távozni akar. Később a klub hivatalos internetes oldalán megjelent közleményben ”mosta tisztára” magát.

A Schalke ellen könnyed ujjgyakorlat volt a három pont begyűjtése a londoni sztárklubnak, a Stamford Bridge lelátóin helyet foglaló 45 ezer szimpatizánsnak egy pillanatig sem volt kétsége afelől, mi lesz a mérkőzés végkimenetele. Florent Malouda már a 4. percben betalált, a szünet utáni Drogba-találat pedig megpecsételte a németek sorsát. A csoport másik találkozóján a Valencia váratlan pofonba szaladt bele Trondheimben.


A KEZDŐCSAPATOK:
CHELSEA SCHALKE 047
1 Cech 1 Neuer
2 P. Ferreira 16 D. Rodriguez
33 Alex 5 Bordon
6 R. Carvalho 2 Westermann
18 Bridge 18 Rafinha
4 Makelele 13 Jones
5 Essien 8 Ernst
8 Lampard 21 Grossmüller
15 Malouda 14 Asamoah
10 J. Cole 11 Lövenkrands
11 Drogba 9 Larsen
Vezetőedző: Vezetőedző:
Avram Grant Mirko Slomka

Gólszerző(k): Malouda (4.), Drogba (47.)
Csere: Essien helyett Mikel (70.), Malouda helyett Kalou (84.), J. Cole helyett Sevcsenko (89.), ill. Asamoah helyett Rakitics (61.), Grossmüller helyett Azaouagh (77.), Rodriguez helyett Bajramovics (81.)
Sárga lap: Jones (24.), Rodriguez (58.)


A KEZDŐCSAPATOK:
ROSENBORG VALENCIA
13 Hirschfeld 1 Canizares
6 Strand 23 Miguel
26 Kvarme 15 Helguera
10 Riseth 4 Albiol
33 Dorsin 24 Moretti
14 Iversen 17 Joaquin
15 Skjlebred 5 Marchena
16 Tettey 6 Albelda
27 Sapara 11 Gavilán
20 Ab. Traoré 21 D. Silva
7 Koné 9 Morientes
A vezetőedző: A vezetőedző:
Knut Torum Quique Sanchez Flores

Gólszerző(k): Koné (53.), Riseth (61.)
Csere: Koné helyett Storflor (80.) Strand helyett Stoor (86.) illetve Gavilan helyett Zigic (67.), Marchena helyett Baraja (67.), Miguel helyett Angulo (78.)
Sárga lap: Traoré (33.), Strand (51.), Tettey (72.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik