Továbbra is hibátlan az MU, Totti megsérült, mégis nyert a Roma

Vágólapra másolva!
2007.10.23. 23:02
Gólgazdag mérkőzésen, Kijevben nyert az angol Manchester United labdarúgócsapata a Bajnokok Ligája csoportkörének „F” jelzésű kvartettjében. Sir Alex Ferguson csapata már a szünetben 3-1-re vezetett, és magabiztosan nyerte a mérkőzést. Hazai pályán 2-1-re győzött a Roma, amely nem örülhet felhőtlenül a sikernek, hiszen Francesco Totti, az olaszok csapatkapitánya sérülés miatt csupán harmincöt percet töltött a pályán.
Cristiano Ronaldo kétszer talált be a kijevi kapuba
Reuters
Cristiano Ronaldo kétszer talált be a kijevi kapuba
Cristiano Ronaldo kétszer talált be a kijevi kapuba
Reuters
Cristiano Ronaldo kétszer talált be a kijevi kapuba

A Bajnokok Ligája harmadik fordulójának egyetlen magyar vonatkozású eseménye, hogy a Dinamo Kijev-Manchester United összecsapást magyar játékvezető irányította, méghozzá Kassai Viktor személyében.

Hamar vezetést szerzett a angol gárda Kijevben, hiszen a tizedik percben Ryan Giggs végzett el szabadrúgást a jobb oldalról, és a középre ívelt labdára a legjobban az előre húzódó Rio Ferdinand érkezett, és a hálóba bólintott.

Nyolc perccel később újabb gólt szerzett Alex Ferguson együttese. Ekkor Cristiano Ronaldo játszott Wes Brown elé, aki középre adott az érkező Wayne Rooneyhoz, a támadónak már nem volt más dolga, csak az, hogy közelről a hálóba juttassa a labdát.

Az első félidő hajrájához közeledve aztán Carlos Correa szögletét Diogo Rincón fejelte a manchesteri hálóba, így visszahozta a kijevi reményeket.

Azonban ezeket a reményeket Cristiano Ronaldo még a szünet előtt eloszlatta, hiszen a portugál klasszis közelről fejelt a Sovkovszkij hálójába, miután Giggs ismét mértani pontossággal ívelt középre.

A második játékrész elején Andersonnak nem hiányzott sok, hogy megszerezze a negyedik angol találatot, azonban a brazil középpályás a kapufát találta el.

Igaz, neki ez nem sikerült, azonban Ronaldónak igen, aki Gavrancsics kezezése után tizenegyesből vette be az ukrán kaput.

A hajrához közeledve Bangoura még kozmetikázta az eredményt, azzal, hogy megszerezte a második hazai gólt, de ez semmin nem változtatott, ugyanis a Manchester United továbbra is hibátlanul vezeti az F csoportot.

Hamar megszerezte a vezetést a csoport másik favoritja is, a AS Roma, hiszen az olasz gárda az első negyedóra végén szögletet végezhetett el a bal oldalról, amit Pizarro tekert középre. A beívelésre Tiago rosszul mozdult ki a kapujából, így Juan az ötösről a léc alá fejelt.

Nem örülhetett sokáig Luciano Spaletti csapata, hiszen Liedson három perccel később egyenlített, miután a csatár egy jobb oldali beadás után bólintott a jobb felső sarokba.

A szünetig csupán egyetlen fontos dolog történt Rómában, mégpedig az, hogy a hazaiak klasszis csapatkapitánya, Francesco Totti megsérült, így le kellett cserélni a kiváló irányítót, a helyére Mirko Vucsinics állt be.

A második félidő elején Vucsinics vette át a labdát a tizenhatoson belül, majd Tonel szabálytalanul szerelte őt. A játékvezető a tizenegyes pontra mutatott. A büntetőt Mancini végezte el, de Tiago hárított.

A hetvenedik percben már nem volt ilyen szerencséje a portugáloknak, hiszen Vucsinics az alapvonalnál a bal oldalon megcsinált két cselt, majd éles szögből megszerezte a három pontot jelentő találatot a rómaiaknak.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR, F CSOPORT

Helyszín: Kijev, Olimpiai Stadion
Játékvezető: Kassai Viktor
Asszisztensek: Vámos Tibor, Erős Gábor
A KEZDŐCSAPATOK
Dinamo Kijev Manchester United
1 Sovkovszkij 1 Van Der Sar
4 Ghioane 6 Brown
3 Diakhate 15 Vidic
32 Gavrancsics 5 Ferdinand
26 Neszmacsnij 24 Fletcher
20 Guszev 7 C. Ronaldo
15 Rincon 8 Anderson
37 Yussuf 22 O'Shea
7 Correa 11 Giggs
16 Sackih 10 Rooney
10 Bangoura 32 Tevez
Vezetőedző: Menedzser:
Szabó József Sir Alex Ferguson
Gólszerző(k): Rincón (34.), Bangoura (78.) ill. R. Ferdinand (10.), Rooney (18.), C. Ronaldo (41., 68.-11-esből)
Csere: Ghioane helyett Milevszkij (46.), Sackih helyett Belkevics (46.), Correa helyett Rotan (83.) ill. Tevez helyett Nani (73.), Giggs helyett Simpson (80.), Van der Sar helyett Kuszczak (80.)
Sárga lap: Diakhate (31.)

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR, F CSOPORT

Helyszín: Róma, Olimpiai Stadion
Játékvezető: Terje Hauge (norvég)
Asszisztensek: Steinar Holvik, Jan Petter Randen (norvég)
A KEZDŐCSAPATOK
AS Roma Sporting Lisszabon
32 Doni 16 Tiago
2 Panucci 78 Abel
5 Mexes 13 Tonel
4 Juan 24 Miguel Veloso
22 Tonetto 8 Ronny
16 De Rossi 7 Izmailov
7 Pizarro 28 T. Moutinho
77 Cassetti 10 Vukcsevics
14 Giuly 30 Romagnoli
30 Mancini 20 Yannick
10 Totti 31 Liedson
Vezetőedző: Vezetőedző:
Luciano Spalletti Paulo Bento
Gólszerző(k): Juan (15.), Vucsinics (70.) ill. Liedson (18.)
Csere: Totti helyett Vucsinics (35.), Giuly helyett Brighi (73.), Mancini helyett Cicinho (87.) ill. Vukcsevics helyett Paredes (71.), Ronny helyett Purovics (77.), UIzmailov helyett Celsinho (81.)
Sárga lap: Cassetti (44.), Tonel (46.), Vucsinics (70.), Moutinho (87.), Juan (90.)

AZ F CSOPORT ÁLLÁSA

1. Manchester United 3 3 0 0 6-2 +4 9
2. AS Roma 3 2 0 1 4-2 +2 6
3. Sporting 3 1 0 2 3-4 -1 3
4. Dinamo Kijev 3 0 0 3 3-8 -5 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik