Az ukránok reálisan gondolkoznak, de nem félnek a Manchestertől

Vágólapra másolva!
2007.10.23. 11:09
A Dinamo Kijev mestere két lábbal a földön áll, ugyanakkor nem tart lehetetlennek egy bravúros eredményt a vendég Manchester United ellen. Sir Alex Ferguson nyugodtabb a meccs előtt, szerinte az a kulcs, nem szabad leállniuk vagy lankadniuk a kilencven perc alatt. Luciano Spalletti szerint is csak a győzelem elfogadható a Stadio Olimpicóban, azonban a portugálok is azt nyilatkozták: egyértelműen győzni mennek Olaszországba.
Ferguson szerint az MU-nak ki kell használnia, hogy van egy Cristiano Ronaldóo és Wayne Rooney a csapatban
Ferguson szerint az MU-nak ki kell használnia, hogy van egy Cristiano Ronaldóo és Wayne Rooney a csapatban
Ferguson szerint az MU-nak ki kell használnia, hogy van egy Cristiano Ronaldóo és Wayne Rooney a csapatban
Ferguson szerint az MU-nak ki kell használnia, hogy van egy Cristiano Ronaldóo és Wayne Rooney a csapatban

Az ukrán csapat már 2000-ben találkozott az angolokkal, ez a két meccs azonban finoman szólva sem volt túl gazdag gólokban. Az első összecsapáson, Kijevben 0-0-s döntetlennel zártak a csapatok, majd a visszavágón a Manchester mindössze egy sovány 1-0-ra volt képes.

A hazaiak egyébként sem állnak jól a nemzetközi porondon, hiszen legutóbbi kilenc Bajnokok Ligája-mérkőzésükön egyszer sem tudtak diadalmaskodni. Hazai pályán már nem áll ilyen rosszul a Kijev a szigetországi csapatokkal, hiszen legutóbbi hat hazai pályán játszott meccsükből csak egyszer kaptak ki angol csapat ellen.

Szabó Jószef, a hazaiak vezetőedzője ezúttal is reálisan tekint az összecsapásra, és tudja, a Manchester United az esélyese a mérkőzésnek.

„Nem mondhatjuk azt, hogy egyszerűen kiszaladunk a pályára és megverjük a Unitedet. Ez őrültség lenne - kezdte nyilatkozatát a szakember. - Európa és a világ egyik legjobb csapatáról van szó, élén a világ egyik legjobb edzőjéről.”

„Ha azonban játékosaim tartják magukat a megbeszéltekhez, akkor akár sikert érhetünk el, de ha nem, akkor minden egyes apró hiba meg fogja bosszulni magát.”

A vendégek már nem állnak ilyen rosszul, hiszen legutóbbi kilenc BL-meccsükből hetet megnyertek, jelenleg is hat ponttal vezetik az F csoportot.

„A legjobb dolog, amit tehetünk, hogy folyamatosan próbálkozunk, és végig a meccs megnyerésére törekszünk. Én bízom a sikerben” - nyilatkozta Sir Alex Ferguson, az angolok vezetőedzője.

A csoport másik mérkőzésén az AS Roma a portugál Sporting Lisszabon csapatát fogadja, a két együttes még sosem találkozott egymással. A hazai csapat a nemzetközi mérkőzéseken jól szerepelt otthon, utolsó tizenegy meccsén veretlen a Stadio Olimpicóban.

„Támadni akarunk - szögezte le Luciano Spalletti, a rómaiak mestere. – Ez a filozófia egy kicsit talán általánosabb lehet más külföldi ligák küzdelmeiben, de az utóbbi meccseinken ezzel nálunk sem volt probléma.”

A Roma legutóbb ugyan négy gólt szerzett otthon a Napoli ellen, a végeredmény azonban 4-4 lett, ami kisebb csalódottságot okozott, de a tréner egyáltalán nem csügged.

„Nem hiszem, hogy aggódnunk kellene, vagy hathatós változtatásokat kellene beiktatnom a csapat felállásában és játékában. Mindenesetre a következő két mérkőzésünk döntő lesz a továbbjutás szempontjából” - tekintett kicsit előre Spalletti.

A Roma nem egy átlagos olasz csapat. Elöl keményen nyomnak, kiegyensúlyozottak, technikailag képzett, gyors játékosai vannak, és Francesco Totti remekül irányítja a támadásokat” – jellemezte röviden az ellenfelet Paulo Bento, a vendégek trénere.

„A célunk egyértelműen a győzelem, és véleményem szerint ehhez két gól már elég lesz” - mondta elszántan Bento.
VINCZE SZABOLCS

BAJNOKOK LIGÁJA, 2007/2008

VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
DINAMO KIJEV MANCHESTER UNITED
1 Sovkovszkij 1 Van Der Sar
30 El Kaddouri 22 O'Shea
27 Vascsuk 15 Vidic
32 Gavrancsics 5 Ferdinand
26 Nesmacsnij 3 Evra
20 Gusev 7 C. Ronaldo
15 Rincon 18 Scholes
17 Michalik 17 Nani
7 Correa 11 Giggs
16 Sackich 10 Rooney
10 Bangoura 32 Tevez
Vezetőedző: Szabó József Vezetőedző: Sir Alex Ferguson
VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
AS ROMA SPORTING
32 Doni 16 Tiago
2 Panucci 78 Abel
5 Mexes 13 Tonel
4 Juan 4 A. Polga
22 Tonetto 8 Ronny
16 De Rossi 25 M. Veloso
7 Pizarro 28 T. Moutinho
77 Cassetti 10 Vukcevic
14 Giuly 30 Romagnoli
30 Mancini 20 Yannick
10 Totti 31 Liedson
Vezetőedző: Luciano Spalletti Vezetőedző: Paulo Bento

AZ F CSOPORT ÁLLÁSA
1. Manchester United 2 2 0 0 2-0 +2 6 pont
2. AS Roma 2 1 0 1 2-1 +1 3 pont
3. Sporting 2 1 0 1 2-2 0 3 pont
4. Dinamo Kijev 2 0 0 2 1-4 -3 0 pont
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik