Az arccsonttöréssel bajlódó Terry is pályára lép a Mestallában

Vágólapra másolva!
2007.10.03. 16:26
A Fulham elleni szombati bajnokin arccsonttörést szenvedő John Terry is pályára lép szerdán este a Chelsea labdarúgócsapatának spanyolországi Bajnokok Ligája találkozóján, amelyen a Valencia lesz az ellenfél. Az angol válogatott kapitány speciális maszkot kapott, így nincs akadálya szereplésének.
John Terry már kedden is edzett
Reuters
John Terry már kedden is edzett
John Terry már kedden is edzett
Reuters
John Terry már kedden is edzett

A Clint Dempseyvel ütköző Terryt vasárnap műtötték meg, arcvédője pedig hétfőn készült el. A klasszis ma esti játékát egyébként roppant kockázatosnak tartja Graham Taylor korábbi angol szövetségi kapitány.

„Néhány évvel ezelőtt Paul Gascoigne is futballozott arccsonttörése után. De ő középpályásként szerepelt, jóval kisebb volt a kockázat. Terry azonban centerhalf, bele kell fejelnie a labdába és az ütközések elől sem térhet ki. Én aggódom érte” – mondta a szakember.

A Chelsea azonban a Rosenborg elleni hazai 1-1 után nem szenvedhet vereséget Valenciában, így a védelemnek is a lehető legjobb összetételben kell pályára lépnie. Terry pedig egyértelműen a hátvédsor kulcsfigurája, távolléte akár végzetes is lehetne a roppant veszélyes hazai támadók miatt.


Érdekesség, hogy Avram Grant vezetőedző szombaton még ellenkezett Terryvel, aki a szünet után is folytatni akarta a játékot. De minden jel arra mutat, hogy Valenciában már számít a klasszis játékára.

„Terry nem panaszkodott szombaton, a szünet után is játszani akart, de én nem kockáztattam. Fejsérülés esetén sohasem kockáztatok – jegyezte meg az izraeli tréner, majd így folytatta: Terry most is pályára akar lépni. Bátor, remek srác, elkötelezettsége csodálatos. Nehéz idők járnak ránk, szükségünk van John Terryre.”

Avram Grant kollégája, Quique Sanchez Flores nem tért ki Terry személyére, de említést tett a Chelsea-től szűk két héttel ezelőtt távozó portugál trénerről.

„Nem tudhatjuk, hogy a játékosok miklént reagáltak Jose Mourinho lemondására. A pályán azonban ennek már nincs is jelentősége, ott csak ők irányítják a történéseket – mondta a spanyol szakember, majd így folytatta: - Rövid távon amúgy sem lehet kiszámítani az edzőcsere hatásait. Nagyon tisztelem Mourinhót, egyike a világ legjobb edzőinek. De számunkra az a leglényegsebb, hogy a Chelsea ellen a saját futballunkat játszuk, jó teljesítményt nyújtsunk és remek eredményt érjünk el.

A két gárda a legutóbbi szezonban is összecsapott és a negyeddöntőben a Chelsea bizonyult jobbnak. A londoni 1-1 után Terryék 2-1-re győztek Valenciában.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik