John Terry is elutazott Valenciába, maszkban léphet pályára

Vágólapra másolva!
2007.10.02. 16:04
Végső döntés még nem született, de könnyen elképzelhető, hogy John Terry is pályára léphet szerdán a Valencia-Chelsea Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen, noha szombaton arccsonttörést szenvedett a Fulham elleni bajnokin. Az angol labdarúgó-válogatott csapatkapitánya speciális maszkban játszana, állítólag kevés kockázatot vállalna.
Az arccsonttörés előtti pillanat
Reuters
Az arccsonttörés előtti pillanat
Az arccsonttörés előtti pillanat
Reuters
Az arccsonttörés előtti pillanat

Terryt vasárnap megműtötték, miután szombaton megsérült, amikor „összecsapott” Clint Dempseyvel.

„A sportban előfordul, hogy bizonyos szintű arccsonttörés esetén még pályára léphetsz. Rendkívül minimális az esélye annak, hogy ugyanott találnak el, vagyis minimális kockázatot vállalna a szerepléssel” – mondta Dr. Bryan English a Chelsea TV-ben.

A B csoport rangadóján nagy szükség lenne Terry szereplésére a „kékeknek”, hiszen a Rosenborg elleni hazai 1-1 után egy esetleges vereség komoly bajba sodorná Avram Grant gárdáját. Az is nyilvánvaló, hogy nagy nyomás nehezedik majd a Chelsea védelmére, amelynek egyértelműen Terry az irányítója.

„Azért kellett lecserélni Johnt, mert bonyolultabbá tette volna a műtétet egy újabb ütközés. A Valencia elleni találkozó közelsége miatt döntöttünk úgy, hogy jöjjön le. Hétfőn azért nem edzhetett, mert éppen akkor készítettünk el arcvédőjét” – jelentette ki English.

Az orvos szerint a szerdai rangadó miatt kellett a lehető leghamarabb megoperálni Terryt, de még nem biztos, hogy a Mestallában valóban pályára léphet-e..

„Még nem tudhatjuk, hogy mikor játszhat legközelebb, mert a maszknak tökéletesen illeszkednie kell, ellenkező esetben egy ütközés során újra elmozdulna a sérült csont” – mondta a kezelőorvos.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik