Carles Puyol beállt, gólt szerzett, majd ismét megsérült

Vágólapra másolva!
2007.10.02. 22:53
Második mérkőzését is megnyerte a Barcelona a Bajnokok Ligája csoportkörében. A katalánok 2-0-ra verték a Stuttgartot. A csoport másik összecsapásán a Rangers a Lyonhoz látogatott, s talán a játéknap legnagyobb meglepetését okozva 3-0-ra verte a francia bajnokot.
Carles Puyol fontos gólt szerzett, de újra megsérült
Reuters
Carles Puyol fontos gólt szerzett, de újra megsérült
Carles Puyol fontos gólt szerzett, de újra megsérült
Reuters
Carles Puyol fontos gólt szerzett, de újra megsérült

Ronaldinho is visszatért a Barcelonába, így a katalánok a brazil mellett Messivel és Henryval a támadósorban látogattak a Stuttgart otthonába.

Az ötödik percben csak a szerencse mentette meg a németeket a góltól, Deco lövése a kapufán landolt. Két perc múlva Frank Rijkaardnak máris cserélnie kellett, Rafael Marquez sérülés miatt lejött, Carles Puyol érkezett a helyére.

A folytatásban a Barcelona előtt adódtak helyzetek, de Schäfer kapus jól állta a sarat, meghiúsította Henry és Messi próbálkozásait.

Félóra elteltével a Stuttgart is magához tért, és főleg Gomez révén alakított ki lehetőségeket, de Valdés kapus is jól védett. Az első félidőben nem született gól.

A második játékrészben egy szöglet után megszerezte a vezetést a spanyol csapat: szöglet után Ronaldinho fejelte le a labdát, és a kapus elsőre ugyan még hárítani tudott, de Puyol lövésére már nem volt ellenszere.

A 67. percben Messi játszott össze Henryval, majd a visszakapott labdát a hálóba lőtte a kis argentin. A másik gólszerző, Puyol ekkor már nem volt a pályán, kiújult a sérülése, és le kellett cserélni.

A második góllal eldőlt a meccs, a Barcának még volt lehetősége, de a 74. percben Tasci a gólvonalról mentette Messi lövését.

A másik találkozó jó előjelekkel kezdődött a Lyon számára, amely hétvégén a Lens ellen könnyed 3-0-s győzelmet aratott a bajnokságban, míg a Rangers legutóbbi bajnokiján csak ikszelt a Motherwellel.

A félidő első fele kiegyenlítetten zajlott, majd kisebb meglepetésre vezetést szereztek a vendégek. DaMarcus Beasley szögletét a tizenegyespont magasságában érkező Lee McCulloch fejelte be.

A bekapott gól után támadott a Lyon, de a második félidő elején mégis a Rangers talált be. Cousin két védő mellett fordulásból, jobbal nagy gólt ragasztott Vercoutre kapujába, majd 5 perccel később egy kontrát követően Beasley állította be a 3-0-s végeredményt.

BAJNOKOK LIGÁJA, E CSOPORT

Helyszín: Stuttgart, Gottlieb Daimler Stadion
Nézőszám: 51 300
Játékvezető: Martin Hansson (svéd)
Asszisztensek: Henrik Andren, Fredrik Nilsson (mindkettő svéd)
STUTTGART BARCELONA
1 Schäfer 1 Valdés
3 Osorio 23 Oleguer
5 Tasci 21 Thuram
6 Fernando Meira 4 Márquez
15 Boka 22 Abidal
13 Pardo 6 Xavi
19 Hilbert 8 Iniesta
28 Khedira 20 Deco
8 Farnerud 19 Messi
33 Gómez 14 Henry
18 Cacau 10 Ronaldinho
Vezetőedző: Vezetőedző:
Armin Veh Frank Rijkaard
Gólszerző(k): Puyol (53.), Messi (67.)
Cserék: Marquez h. Puyol (7.), Osorio h. Marica (64.), Puyol h. Silvinho (64.), Khedira h. Meissner (76.), Farnerud h. Magnin (76.), Ronaldinho h. Krkic (82.)
Sárga lap: Messi (41.)


BAJNOKOK LIGÁJA, E CSOPORT

Helyszín: Lyon, Stade de Gerland
Nézőszám: 41 000
Játékvezető: Tom Henning Övrebö (norvég)
Asszisztensek: Geir Age Holen, Erik Raestad (mindkettő norvég)
LYON RANGERS
30 Vercoutre 1 McGregor
20 Réveillére 2 Hutton
29 Squillaci 24 Carlos Cuéllar
22 Cléber Anderson 3 Weir
11 Grosso 5 Papac
8 Juninho 7 Hemdani
5 Bodmer 20 Beasley
6 Kallström 6 Ferguson
14 Govou 8 Thomson
7 Baros 27 McCulloch
10 Benzema 29 Cousin
Vezetőedző: Vezetőedző:
Alain Perrin Walter Smith
Gólszerző(k): McCulloch (23.), Cousin (48.), Beasley (53.)
Cserék: Bodmer helyett Ben Arfa (59.), Baros h. Keita (59.), Réveillére h. Clerc (81.) ill. Cousin h. Whittaker (66.), McCulloch h. Novo (81.), Beasley h. Adam (90.)
Sárga lap: Squillaci (44.), Réveillere (77.) ill. Weir (45.), Ferguson (81.), Thomson (87.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik