Kivételesen nyert idegenben a Manchester United, győzött a Roma is

Vágólapra másolva!
2007.09.19. 22:46
Nem botlott a csoport két esélyes nagycsapata az első fordulóban. Cristiano Ronaldo fejesgóljával nyert a Manchester United a Sporting ellen a lisszaboni José de Alvalade Stadionban, pedig a portugál anno hét éven át zöld-fehér mezben játszott… Ezzel párhuzamosan a Roma is győzelemmel nyitott az Olimpiai Stadionban, az egész játéknap leggyorsabb találatának is köszönhetően. A gól Simone Perrotta érdeme.
Cristiano Ronaldo (jobbra) a 62. percben a meccs egyetlen gólját szerezte
Reuters
Cristiano Ronaldo (jobbra) a 62. percben a meccs egyetlen gólját szerezte
Cristiano Ronaldo (jobbra) a 62. percben a meccs egyetlen gólját szerezte
Reuters
Cristiano Ronaldo (jobbra) a 62. percben a meccs egyetlen gólját szerezte

Cristiano Ronaldo sok-sok pocsék beívelés után a Manchester United – egész pontosan Wes Brown – első valamirevaló beadásából szép gólt fejelt, aztán néma csöndben, szinte szégyellve „ünnepelte” tettét. Nem csoda, 2003-ig a Sporting játékosa volt…

A rossz passzok oka lehetett, hogy az Estádio José de Alvalade gyepe messze volt az optimálistól, traktorral jobban lehetett volna közlekedni rajta, mint stoplisban. Ehhez képest a Sporting és a Manchester United is támadott, amennyire lehetett. Itt főleg Liedson, ott a Cristiano Ronaldo, Nani, Wayne Rooney trió próbálkozott, de mindkét kapus jól takart eleinte.

A második félidő Edwin van der Sar sokadik védésével kezdődött, majd Brown és Ronaldo szép együttműködése nyomán megszerezte a vezetést az MU. Ezt meg is tartotta a zárásig, azaz a United kicsit javított borzalmas idegenbeli mérlegén, a Sporting elleni találkozót megelőzőenöt külföldi meccséből ugyanis négyet elbukott. Most már 2/5 ez a mutató.

Nyert a Roma is, méghozzá simán.

Simone Perrotta a nap leggyorsabb gólszerzője volt, alig kilenc perc kellett neki, hogy feliratkozzon a nagy táblára: Max Tonetto tökéletes bal oldali beadását bólintotta a hálóba – a Kijev bekkjei nem álltak éppen a helyzet magaslatán, egyikük például csúnyán lemaradt a labdáról és emberéről is. A gyors góltól eltekintve is a Roma volt aktívabb, a Dinamo rossz szokásához híven elég félénken focizott idegenben, nem is volt említésre méltó helyzete az első félidőben.

Bezzeg a „farkasok” akcióztak, Juan még kapufát is eltalálta pár lépésről, akárcsak Mancini már a fordulás után. Perrotta a második gólban is vastagon benne volt, megszerezte a labdát, majd Totti elé tette, aki be is végezte az akciót és kivégezte a riválist.

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA


SPORTING MANCHESTER UNITED
34 Sztojkovics 1 Van der Sar
78 Abel 6 Brown
13 Tonel 5 R. Ferdinand
4 Anderson Polga 15 Vidics
8 Ronny 3 Evra
24 Miguel Veloso 7 Cristiano Ronaldo
7 Izmajlov 16 Carrick
28 Joao Moutinho 18 Scholes
30 Romagnoli 17 Nani
20 Yannick 11 Giggs
31 Liedson 10 Rooney
Vezetőedző: Vezetőedző:
Paulo Bento Sir Alex Ferguson

Gólszerző(k): Cristiano Ronaldo (62.)
Cserék: Izmajlov helyett Vukcsevics (58.), Romagnoli helyett Purovics (68.), Ronny helyett Peirerinha (72.), ill. Rooney helyett Saha (72.), Giggs helyett Anderson (76.), Cristiano Ronaldo helyett Tévez (87.)
Sárga lap: Romagnoli (16.), ill. Nani (38.), Van der Sar (82.)

F-CSOPORT, 1. FORDULÓ


ROMA DINAMO KIJEV
32 Doni 1 Sovkovszkij
77 Cassetti 81 Markovics
5 Mexés 2 Fedorov
4 Juan 32 Gavrancsics
22 Tonetto 30 el-Kaduri
16 De Rossi 20 Huszev
8 Aquilani 17 Mihalik
11 Taddei 37 Yussuf
20 Perrotta 11 Michael
30 Mancini 10 Bangoura
10 Totti 16 Sackih
Vezetőedző: Vezetőedző:
Luciano Spalletti Anatolij Demjanenko

Gólszerző(k): Perrotta (9.), Totti (70.)
Cserék: Mancini helyett Giuly (61.), Juan helyett Ferrari (82.), Aquilani helyett D. Pizarro (83.) ill. Bangoura helyett Diogo Rincón (46.), Huszev helyett Correa (71.)
Sárga lap: Tonetto (65.), ill. Yussuf (29.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik