Ez nem az UEFA-kupa: sima verést kapott a Sevilla Londonban

Vágólapra másolva!
2007.09.19. 23:11
Megmutatta a Bajnokok Ligája színvonalát az Arsenal Sevillának. Az elmúlt két szezonban az UEFA-Kupában egyeduralkodó andalúz alakulat a legrangosabb európai kupasorozat csoprotkörének első fordulójában Londonba látogatott és sima, 3-0-s vereséget szenvedett. A találatokat Cesc Fabregas, Robin van Persie és Eduardo da Silva szerezte.
Fabregas indította a gólgyártást
Fabregas indította a gólgyártást
Fabregas indította a gólgyártást
Fabregas indította a gólgyártást

A legutóbbi mérkőzése spanyol rivális ellen kellemetlenül végződött az Arsenal számára: a 2006-os Bajnokok Ligája döntőben a Barcelona 2-1-re páholta el Wengeréket - most egy másik spanyol alakulatot, a Sevillát sodorta az "ágyúsok" útjába a sors. A találkozó ezúttal az angolok sikerét hozta.

A mérkőzés elején nem ijedt nyuszi módjára futballozott a Sevilla. Igaz, miért is tette volna ezt az elmúlt két UEFA-Kupa-sorozat győztese. Juande Ramos játékosai higgadtan játszottak, a labdát többször is megtartották az ellenfél térfelén, és néha még helyzetekig is eljutottak.

A vendégeknél Jesús Navas játszott igen agilisan: a középpályás azonban egyszer kaput tévesztett, míg következő próbálkozásánál az angol védők (ez költői túlzás, hisz az Arsenal csapatában egyetlen szigetországi futballista sem szerepel - igaz Wenger csapatát nem is ezért szeretik a rajongók) blokkolták a labdát.

A másik oldalon Robin Van Persie került a legközelebb a gólszerzéshez, ám a holland válogatott támadó lövését hatástalanította Andrés Palop.

A 27. percben aztán már a spanyolok kapusa is tehetetlen volt. Fabregas került lövőhelyzetbe 25 méterre a vendégkaputól, a Barcelonától elcsábított, és azóta világsztárrá nevelt középpályás bombája megpattant Escudén, így a labda védhetetlenül csapódott a spanyol csapat kapujába. (1-0)

Az első félidőben valamivel többet birtokolta a labdát a hazai csapat, vezetése megérdemeltnek volt mondható.

A második félidőben az Arsenal kissé átengedte a kezdeményezést a Sevillának. Persze ez tudatos húzás volt Wenger capatától, amely így kedvenc játékát játszhatta. A spanyolok mentek előre (javították labdabirtoklási arányukat), a hazaiak pedig csak az alkalomra vártak.

Ez az 59. percben el is érkezett. Egy remek Fabregas-Sagna-Van Persie összjátékot követően a holland csatárnak nem volt nehéz dolga, amikor két méterről az üres kapuba passzolt. Gyakorlatilag ekkor eldőlt a három pont sorsa. (2-0)

A folytatásban nem tudott megújulni a Sevilla. Sőt, Eduardo da Silva rendes játékidő hosszabbításában kivégezte a spanyolokat: a csereként beállt horvát támadó Fabregas passzát váltotta gólra, kialakítva ezzel a 3-0-s végeredményt.

Juande Ramos csapatának nem sikerült a bemutatkozás a legrangosabb európai kupasorozatban. Az Arsenal átmentette bajnoki formáját és imponáló győzelemmel jelezte: idén is komolyan kell számolni vele.

BAJNOKOK LIGÁJA, H CSOPORT

Helyszín: London, Emirates Stadion
Nézőszám: 60000
Játékvezető: Peter Fröjdtfeldt (svéd)
Asszisztensek: Stefan Wittberg és Fredrik Nilsson (mindkettő svéd)
A KEZDŐCSAPATOK:
ARSENAL SEVILLA
24 Almunia 1 Palop
3 Sagna 4 Daniel Alves
5 Touré 28 Fazio
6 Senderos 14 Escudé
22 Clichy 3 Dragutinov
13 Hleb 7 Jesus Navas
4 Fabregas 8 Poulsen
16 Flamini 18 Martí
7 Rosicky 17 Diego Capel
25 Adebayor 10 Luis Fabiano
11 Van Persie 12 Kanouté
Vezetőedző: Vezetőedző:
Arséne Wenger Juande Ramos
Gólszerző(k): Fabregas (27.), Van Persie (59.), Eduardo (90+2.)
Cserék: Rosicky helyett Diaby (51.), Adebayor helyett Eduardo (83.) ill. Luis Fabiano helyett Kerzsakov (a szünetben), Martí helyett Keita (66.), Diego Capel helyett Renato (67.)
Sárga lap: Adebayor (49.) ill. Daniel Alves (74.), Keita (85.)

BAJNOKOK LIGÁJA, H CSOPORT

Helyszín:
Nézőszám:
Játékvezető: Olegário Benquerença
Asszisztensek: José Cardinal és Bertino Cunha Miranda (mindkettő portugál)
A KEZDŐCSAPATOK:
SLAVIA PRAHA STEUA BUCURESTI
28 Vaniak 1 Zapata
12 Drizdal 29 Badoi
17 Suchy 3 Goian
3 Brabec 5 Rada
6 Latka 18 Marin
19 Krajcík 16 Nicolita
21 Belaid 20 Lovin
2 Tavares 8 Petre
16 Pudil 14 Cristocea
14 Senkerik 10 Dica
7 Vlcek 19 Iacob
Vezetőedző: Vezetőedző:
Karel Jarolim Gheorghe Hagi
Gólszerző(k): Senkerik (13.), Belaid (63.) ill. Goian (33.)
Cserék: Brabec helyett Janda (43.), Latka helyett Hubacek (a szünetben), Belaid helyett Volesák (81.) - ill. Cristocea helyett Croitoru (53.), Lovin helyett Surdu (62.), Iacob helyett Badea (71.)
Sárga lap: Goian (13.), Volesák (90+1.) ill. Lovin (27.), Croitoru (88.)

A H CSOPORT ÁLLÁSA

1. Arsenal 1 1 0 0 3-0 +3 3
2. Slavia Praha 1 1 0 0 2-1 +1 3
3. Steaua Bukarest 1 0 0 1 1-2 -1 0
4. Sevilla 1 0 0 1 0-3 -3 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik