Ancelotti maximálisan elégedett, Pirlo teljesítményével különösen

Vágólapra másolva!
2007.09.19. 09:34
Carlo Ancelotti elégedetten dörzsölhette tenyerét kedd este a San Siróban, BL-címvédő alakulata ugyanis meggyőző játékkal múlta felül a portugál Benficát az elsőszámú nemzetközi kupaküzdelem csoportkörének nyitányán. A vezetőedző mérkőzés utáni nyilatkozata is ezt támasztja alá, a mester külön kiemelte Andrea Pirol érdemeit.
Andrea Pirlo szárnyakat kapott
Reuters
Andrea Pirlo szárnyakat kapott
Andrea Pirlo szárnyakat kapott
Reuters
Andrea Pirlo szárnyakat kapott

A Milan mestere rendkívül elégedett volt csapata teljesítményével, különösen Andrea Pirlo produkciójával. Teljes joggal, hiszen a 28 esztendős középpályás kulcsszerepet játszott a hazai sikerben kedd este a portugál Benfica ellen.

Ancelottinak tetszett a San Siróban rendezett találkozó forgatókönyve, ez a győzelem lendületet adhat a nagy meneteléshez.

”Úgy játszott a csapat, ahogyan az egy címvédőtől elvárható, ezt a csapatmunkát és a kiváló egyéni teljesítményeket szeretném a jövőben is viszontlátni” – kezdte értékelését Carlo Ancelotti.

"Egy olyan csapatot múltunk felül, melynek a gerincét fiatal, tehetséges futballisták alkotják. Ellenfelünk nem bírt a rá nehezedő nyomásban, a játék több elemében is füléjük kerekedtünk.”

Andrea Pirlót nem véletlenül dicséri a szakvezető, ugyanis góllal és gólpasszal járult hozzá a diadalhoz. Teljesítménye még a jó napot kifogó Milanban is üde színfolt volt.

”Hihetetlen, amit művelt a pályán. Nemcsak az előkészítésben jeleskedett, hanem önmaga is betalált. A labdákat pedig rendre pontosan játszotta meg, minden egyes átadásának szeme volt” – fűzte hozzá Ancelotti.

A B jelű kvartettben a következő összecsapásokra október 3-ig kell várni, ekkor a Bencfica a Shakhtar Donyecket fogadja, a címvédő pedig Skóüciában vendég szerepel, a Celtic otthonában.

A TALÁLKOZÓ ÖSSZEFOGLALÓJA:


EMLÉKEZTETŐ

KEZDŐCSAPATOK
AC MILAN BENFICA
1 Dida 12 Quim
18 Jankulovski 5 Leo
4 Kaladze 3 Edcarlos
13 Nesta 28 Miguel Vitor
44 Oddo 2 Luis Felipe
23 Ambrosini 10 Rui Costa
21 Pirlo 8 Kacuranisz
8 Gattuso 14 Maxi Pereira
10 Seedorf 26 Cristian Rodriguez
22 Kaká 20 Di Maria
9 Inzaghi 7 Oscar Cardozo
Vezetőedző: Vezetőedző:
Carlo Ancelotti Jose Antonio Camacho
Gólszerzők: Pirlo 9., Inzaghi 23., ill. Nuno Gomes 92.
Sárga lap: Inzaghi 67., ill. Cardozo 61.
Cserék: Seedorf helyett Emerson (75.), Oddo h. Bonera (81.), Inzaghi h. Gilardino (84.), ill. Cardozo h. Nuno Gomes (63.), Muguel Vitor h. Bina (73.), Rui Costa h. Nuno Assis (87.)


Helyszín: Doneck, Olimpiai Stadion
Játékvezető: Mallenco (spanyol)
SAHTAR CELTIC
30 Pjatov 1 Boruc
33 Srna 12 Wilson
3 Hübschman 5 G. Caldwell
5 Kucher 44 McManus
26 Rat 3 Naylor
11 Ilsinho 11 Hartley
18 Lewandowski 18 Donati
7 Fernandinho 8. S. Brown
8 Jadson 25 Nakamura
99 Lucarelli 27 McDonald
25 Brandao 10 Vennegoor
Vezetőedző: Menedzser:
Mircea Lucescu Gordon Strachan
Gólszerzők: Brandao (5.), Lucarelli (8.)
Csere: Nakamura h. McGeady (65.), Jadson h. Castillo (65.), McDonald h. Killen (68.), Lucarelli h. Gladkij (70.), Vennegoor h. Zurawski (85.), Fernandinho h. Duljaj (86.)
Sárga lap: S. Brown (17.), Srna (30.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik