A Real Madrid után a Barcát is megfricskázná a francia bajnok

Vágólapra másolva!
2007.09.19. 10:51
Szerdán az E, F, G és H csoport küzdelmeivel folytatódik a Bajnokok Ligája kedd este elrajtoló 2007/2008-as szezonja. Az E jelű kvartett nyitányán a francia bajnok Olympique Lyon Katalóniában vendégszerepel, a gallok a Primera División ezüstérmesével, az FC Barcelonával csapnak össze. A csoport másik mérkőzésén a skót Glasgow Rangers a német VfB Stuttgartot fogadja.
Ha Lionel Messinek jó napja van, nyerőember lehet
Ha Lionel Messinek jó napja van, nyerőember lehet
Ha Lionel Messinek jó napja van, nyerőember lehet
Ha Lionel Messinek jó napja van, nyerőember lehet

Várakozáson alul kezdte a szezont a tavasszal a spanyol bajnoki aranyérmet a hajrában elveszítő Barcelona, a katalánok az Athletic Bilbao elleni szerencsés 3–1-es győzelmük mellett csak két gól nélküli döntetlent tudnak felmutatni a spanyol élvonalbeli pontvadászatban. Ez pedig édeskevés.

Támadójátékuk eddig vérszegénynek bizonyult, a baszkoknak lőtt három gól közül egyet szereztek akcióból, és bár azt megadta a találkozó játékvezetője, a videofelvételek alapján kiderült, a védekező középpályás, Yaya Touré lövése nyomán a labda nem jutott a gólvonalon túlra.

A csapatot egyelőre a nyáron érkező világsztár, Thierry Henry sem tudta felrázni. A francia gólvágó ezúttal a Bajnokok Ligája csoportkörének első játéknapján honfitársai – az ellenfél kezdőjébe jelölt négy légiós láttán szerencsésebb úgy fogalmazni, hazája egyik képviselője – ellen bizonyíthatja, ért a gólszerzéshez.

A francia bajnok az utóbbi két idényben rendre megfricskázta spanyol ellenfelét, a Real Madridot a csoportkörben, otthon mindkétszer győzött Raúlék ellen, a Santiago Bernabéu Stadionból pedig elvitt egy-egy pontot. A katalán szurkolók persze akkor bizonyára jót kuncogtak a nagy rivális királyi gárda botladozásán, most azonban kevésbé lehetnek mókás kedvükben, hiszen az OL ezúttal náluk kopogtat.

Frank Rijkaard együttesének helyzetét azonban megkönnyíti, hogy a balhátvéd, Eric Abidal az idén nyáron éppen Lyonból költözött Barcelonába, a vendégek feltérképezése tehát nem jelenthet gondot. A sorozat 2006-os győztesének már csak a döcögős bajnoki kezdés feledtetése miatt is illene impozáns rajtot vennie, ez azonban jelentős teher a játékosok vállán.

A Celtic-Stuttgart csata tipikus iskolapéldája a háromesélyes rangadóknak, gyakorlatilag bármi elképzelhető. A skótok várhatóan négy középpályással, és Cousin személyében egy előretolt ékkel állnak fel. A sváboknál vélhetően a Gomez, Da Silva, cacau támadóalakzatnak szavaz bizalmat Armin Veh mester.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik