Van Nistelrooy ziccereket hibázott, de végül belőtte az ötvenediket

Vágólapra másolva!
2007.09.18. 22:47
Győzelemmel indult a Bajnokok Ligájában a Real Madrid együttese. Bernd Schuster együttese Raúl fejesével szerzett vezetést, de ezt Sanogo egy perc múlva kiegyenlítette. A 74. percben az addig több nagy helyzetét kihagyó Ruud van Nistelrooy eldöntötte a találkozót, s ezzel megszerezte 50. gólját a Bajnokok Ligájában. Az Olimpiakosz és a Lazio döntetlent játszott, Marco Ballotta megdöntötte Alessandro Costacurta rekordját.
Ruud van Nistelrooy (jobbra) Pasanennel harcol
Reuters
Ruud van Nistelrooy (jobbra) Pasanennel harcol
Ruud van Nistelrooy (jobbra) Pasanennel harcol
Reuters
Ruud van Nistelrooy (jobbra) Pasanennel harcol
Madridban Bernd Schuster Marcelót és Higuaint is betette a csapatba, Drenthének és Robinhónak csak a kispadon jutott hely. A másik oldalon Thomas Schaaf Hugo Almeida helyett Rosenbergnek szavazott bizalmat.

Az első negyedóra helyzet nélkül telt el, utána viszont kétszer is megzörrent a háló: a 15. percben Van Nistelrooy adott be balról, Raúl pedig a rövid sarok felé mozogva a hálóba fejelt.

Nem sokáig örülhetett a vezetésnek a spanyol együttes, a Werder védője, Tosics balról beadott, labdája megpattant Sergio Ramoson, Sanogo beleszúrt a játékszerbe az ötösön, és a labda Casillas hóna alatt a kapuba került.

A 24. percben át is vehette volna a vezetést a német csapat, de Rosenberg közeli lövését bravúrral hárította a spanyolok kapusa. A félidő végén még Van Nistelrooy is kihagyott egy hatalmas ziccert, így döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

A második játékrész hasonlóan kezdődött, mint az első, egyik csapat sem tudott komolyabb helyzetet kialakítani.

A 68. és a 70. percben viszont kétszer is ziccerbe kerültek a hazaiak, de előbb Raúl volt képtelen átemelni Wiesét, majd Van Nistelrooy késlekedett, és beérték a védők. A 73. percben Van Nistelrooy ismét óriási helyzetbe került, de ezúttal a német kapus védett óriási bravúrral.

Egy perccel később a sokadik helyzetét már értékesítette a holland csatár: a leshatárról kiugorva a jobb alsó sarokba gurított, ezzel újra vezetett, s mint később kiderült, nyert a madridi gárda. A hajrában Arjen Robben is szerepet kapott, és ezzel bemutatkozott a Realban.

Az Olimpiakosz-Lazio mérkőzés Marco Ballotta rekordját hozta, a veterán hálóőr lett ugyanis a BL történetének legidősebb játékosa: 43 éves és 168 naposan lépett pályára kedd este. Az eddigi rekordot Alessandro Costacurta tartotta, aki az előző szezonban 40 évesen és 211 naposan lépett pályára az AEK Athén ellen.

Ledesma veszélyes szabadrúgása vezette be a mérkőzést, és a rómaiak voltak veszélyesebbek, de nem tudták góllal befejezni a támadásaikat.

A második félidő elején azonban az Atletico Madridtól igazolt, korábban Olaszországban is futballozó Galletti kiugrott, elvitte Ballotta mellett a labdát, és higgadtan a kapuba gurított, ezzel az Olimpiakosz megszerezte a vezetést.

A 77. percben egy labda a tizenhatoson belül álló Zauri elé került, aki laposan lőtte ki a jobb alsó sarkot. Az eredmény már nem változott, mindkét együttes egy ponttal lett gazdagabb.

BAJNOKOK LIGÁJA


REAL MADRID WERDER BREMEN
1 Casillas 1 Wiese
4 Sergio Ramos 2 Pasanen
5 Cannavaro 29 Mertesacker
21 Metzelder 4 Naldo
12 Marcelo 13 Tosics
8 Gago 7 Vranjes
20 Higuain 6 Baumann
14 Guti 20 D. Jensen
23 Sneijder 10 Diego
7 Raúl 18 Sanogo
17 Van Nistelrooy 9 Rosenberg
Vezetőedző: Vezetőedző:
Bernd Schuster Thomas Schaaf

Gólszerzők: Raúl (16.), Sanogo (17.), Van Nistelrooy (74.)
Csere: Rosenberg h. Hugo Almeida (69.), Higuain h. Robinho (69.), Guti h. Drenthe (77.), Raúl h. Robben (84.)
Sárga lap: Vranjes (72.), Van Nistelrooy (88.), Diego (90+2.)


BAJNOKOK LIGÁJA, C CSOPORT, 1. FORDULÓ

OLIMPIAKOSZ LAZIO
71 Nikopolidisz 32 Ballotta
3 Domi 8 Zauri
14 Zewlakow 25 Cribari
18 Ancasz 2 Stendardo
2 Pacazoglu 29 De Silvestri
6 Sztoltidisz 68 Manfredini
28 Ledesma 24 Ledesma
35 Torosszidisz 26 Mudingayi
11 Djordjevics 11 Mauri
7 Galletti 18 Rocchi
32 Lua-Lua 19 Pandev
Vezetőedző: Vezetőedző:
Panagiotisz Lemonisz Delio Rossi

Gólszerző: Galletti (55.), Zauri (77.)
Csere: Mauri h. Mutarelli (61.), Manfredini h. Del Nero (70.), Pacazoglu h. Kovacsevics (80.), De Silvestri h. Scaloni (81.)
Sárga lap: Pacazoglu (6.), Stendardo (32.), Mutarelli (73.), Zauri (90.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik