Michel Platini BL-helyet adna a topországok kupagyőzteseinek

Vágólapra másolva!
2007.08.24. 12:51
Michel Platini, az Európai Labdarúgó-szövetség elnöke azt szeretné, ha a Bajnokok Ligájában négy csapatot indító országokból ezentúl a pontvadászat negyedik helyezettjét felváltva a hazai kupasorozat győztese szerezne jogot az indulásra. A BBC híradása azt nem részletezi, hogy ebben az esetben főtáblás vagy selejtezős helyről lenne-e szó.
Michel Platini ötletét támogatják az angolok és az olaszok
Michel Platini ötletét támogatják az angolok és az olaszok
Michel Platini ötletét támogatják az angolok és az olaszok
Michel Platini ötletét támogatják az angolok és az olaszok

Az angol közszolgálati csatorna internetes portálja szerint a francia sportvezető ötletét az az angol (FA) és az olasz szövetség (FIGC) is támogatja. A BBC úgy tudja, hogy Platini a jövő héten közli hivatalosan az ötlet részleteit.

A szigetországi föderáció szeretné növelni az FA-kupa már amúgy is kiemelkedő presztízést, ehhez pedig kiváló lehetőséget biztosítana a Bajnokok Ligája-szereplés lehetősége. Így a kevésbé erős klubok is remek „pénzkereseti” lehetőséghez jutnának, hiszen a BL anyagi haszna jóval nagyobb, mint bármelyik másik sorozaté.

A BBC azonban rámutat arra, hogy a jelenlegi négy angol BL-szereplő (Arsenal, Chelsea, Liverpool FC, Manchester United) az elmúlt közel két évtizedben szinte kisajátította az FA-kupát. A Wimbledon 1988-as diadala óta mindössze a Tottenham Hotspur (1991) és az Everton (1995) tudott győztesként beférkőzni a mostani „top 4” közé.

Az angol és olasz támogatás ellenére egyáltalán nem biztos, hogy megvalósul Michel Platini terve, ugyanis a BBC úgy tudja, az UEFA új stratégiai fórumát alkotó klubok, ligák és játékos-szakszervezetek már jóval kevésbé lelkesednek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik