Továbbjutott a Tampere, a Rangers, a Dinamo Zagreb és a København

Vágólapra másolva!
2007.08.07. 22:31
A Bajnokok Ligája második selejtezőkörében idegenben is nyert a finn Tampere United és a skót Rangers, hazai pályán biztosította be továbbjutását a horvát Dinamo Zagreb. A dán København viszont csak a hosszabbításban harcolta ki a továbbjutást az izraeli Beitar Jerusalem ellen, ráadásul hátrányból egyenlítve, idegenben.
Jean-Claude Darcheville (Rangers, balra) és Nenad Djurovic (Zeta) párharca
Jean-Claude Darcheville (Rangers, balra) és Nenad Djurovic (Zeta) párharca
Jean-Claude Darcheville (Rangers, balra) és Nenad Djurovic (Zeta) párharca
Jean-Claude Darcheville (Rangers, balra) és Nenad Djurovic (Zeta) párharca

A skót ezüstérmes Rangers a hazai 2-0-t követően nem sok esélyt adott a montenegrói bajnok Zetának, arról nem is beszélve, a visszavágón idegenben is győzni tudott az eleve esélyesebb gárda. A találkozó egyetlen gólja a hajrában esett, Beasley a 81. percben talált a hazaiak hálójába.

A Rangers 3-0-s összesítéssel jutott tovább, a selejtező harmadik fordulójában a FK Crvena Zvezda (szerb) - Levadia (észt) összecsapás továbbjutójával találkoznak, az első mérkőzésen a szerbek hazai pályán 1-0-ra nyertek.

A horvát Dinamo Zagreb az idegenbeli 2-1-s sikert követően hazai pályán is legyőzte szlovén ellenfelét, a Domzale csapatát, így simán léphetett tovább.

A visszavágón gyorsan kiegyenesített minden, egyébként is halovány kérdőjelet a hazai gárda, hiszen negyed óra, gólnélküli játékot követően hat perc alatt kétgólos előnyre tettek szert.

A horvátok ellenfele a főtáblára jutásért a német bronzérmes, tavalyi BL-csoportkörös, később az UEFA-kupában elődöntős Werder Bremen lesz.

Az első mérkőzésen Tampere hazai pályán minimális különbséggel, 1-0-ra győzött, így a visszavágón Niemi 40. percben szerzett gólja már elérhető közelségbe hozta számukra a selejtező harmadik fordulóját. Ekkor a hazaiaknak már három gólt kellett volna szerezniük a továbbjutáshoz, na de hol volt azaz egy…

Miután a bolgárok hazai pályán is gólképtelennek bizonyultak, végül kettős vereséggel, rúgott gól nélkül búcsúztak.

Az izraeli Beitar Jerusalem hiába dolgozta le egygólos hátrányát hazai pályán - a 61. percben Yitzhaki volt eredményes -, mindez csupán a hosszabbításra volt elég a dán FC København ellen. A hazai összecsapást 1-0-ra nyerő dánok aztán a túlóra hetedik percében betaláltak ellenfelük hálójába, Allback gólja végül továbbjutást ért a vendégeknek.

A dán bajnokcsapatra a folytatásban a portugál bronzérmes Benfica vár majd.

A Tampere viszont a sikerrel megvívott első fordulót követően - akkor a San Marino-i Murata ellen összesítésben 4-1-gyel mentek tovább - újabb feladatot oldottak meg sikerrel.

A finnek ellenfele már a főtáblára jutásért az Astana (kazah) - Rosenborg BK (norvég) párharc győztese lesz, az első mérkőzést utóbbiak idegenben nyerték 3-1-re.

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ:

2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ:
Levszki Szófia (bolgár) - Tampere United (finn) 0-1 (J. Niemi 40.)
Tj. a Tampere, 2-0-lal
Zeta Golubovci (montenegrói) - Rangers (skót) 0-1 (D. Beasley 81.)
Tj. a Rangers, 3-0-lal
Dinamo Zagreb (horvát) - NK Domzale (szlovén) 3-1 (O. Vukojevic 16., T. Sokota 22., Sammir 60., ill. D. Zahora 27.)
Tj. a Dinamo Zagreb, 5-2-vel
Beitar Jerusalem FC (izraeli) - FC København (dán) 1-1 – h.u. (B. Yitzhaki 61., ill. M. Allback 97.)
Tj. a København, 2-1-gyel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik