A továbbjutás küszöbén a Dinamo Zagreb és a BATE Boriszov

Vágólapra másolva!
2007.08.02. 00:16
A labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező 2. fordulójának eddig nem közölt találkozóin két hazai és két vendégsiker született, míg volt egy meccs ahol nem bírtak egymással a csapatok. A Dinamo Zagreb Sokota és Modric találataival - amire csak Zezelj tudott válaszolni – idegenben szerzett előnyt a szlovén NK Domzale ellen.
A Dinamo játékosainak öröme teljesen érthető - kezükben a továbbjutás
A Dinamo játékosainak öröme teljesen érthető - kezükben a továbbjutás
A Dinamo játékosainak öröme teljesen érthető - kezükben a továbbjutás
A Dinamo játékosainak öröme teljesen érthető - kezükben a továbbjutás

A Besiktas szurkolóinak egészen a 73. percig kellett várniuk, hogy kedvenc csapatuk végre megszerezze a vezetést a moldovai Sheriff Tirsapol ellen. Az egyetlen találatot Toraman szerezte, így ha nem is megnyugtató, de előnnyel várhatja a visszavágót a török csapat.

Minimális előnyt szerzett a Crvena Zvezda is. A szerb csapat észt alakulatot látott vendégül, és végül 1-0-ra nyert. A "vörös csillag" ezúttal Koroman első félidei góljának köszönheti sikerét a Levadia Tallin ellen.

A zágrábi Dinamo viszont idegenben tudott nyerni. A horvátok ellenfele a nem túl acélos NK Domzale volt. A szlovák bajnok már a hetedik percben hátrányba került, miután Sokota mattolta a hazaiak kapusát. A második játékrész elején Modric duzzasztotta kettőre a vendégek előnyét, és ha Zezelj a rendes játékidő vége előtt három perccel nem szerzi meg a szépítő találatott, már az első meccsen eldőlt volna a továbbjutás sorsa - igaz a szlovéneknek így is pokolian nehéz dolguk lesz az egy hét múlva esedékes visszavágón.

A fehérorosz Boriszov a negyedik percben hátrányba került az izlandi Hafnarfjördur otthonában, ezek után azonban bizonyította, hogy jobb csapat a vendéglátónál. Olafson negyedik percben szerzett találatára ugyanis háromszor válaszolt a fehérorosz gárda - ez a párharc tehát lefutottnak tűnik.

Az MSK Zilina és a Slavia Praha nem bírt egymással: a gólnélküli találkozó izgalmas visszavágót ígér.

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ

ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Besiktas (török)-Sheriff Tiraspol (moldáv) 1-0 (0-0)
MSK Zilina (szlovák)-Slavia Praha (cseh) 0-0
Crvena Zvezda (szerb)-Levadia Tallinn (észt) 1-0 (1-0)
NK Domzale (szlovén)- Dinamo Zagreb (horvát) 1-2 (0-1)
Hafnarfjördur (izlandi)-BATE Boriszov (fehérorosz) 1-3

KORÁBBI EREDMÉNYEK

Ventspils (lett) - SV Salzburg (osztrák) 0-3
G.: R. Aufhauser (20., 27., 83 – utóbbi 11-esből)
FC Astana (kazah) - Rosenborg (norvég) 1-3
G.: (Kucsma 27., ill. Koné 4., 62., Iversen 58. - 11-esből)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik