A hazai kudarc után a korai gól mentheti meg a Lokit a visszavágón

Vágólapra másolva!
2007.08.01. 11:02
Nehéz helyzetbe került a háromszoros magyar bajnok Debreceni VSC kedd este, miután hazai környezetben 1-0-s vereséget szenvedett a svéd Elfsborg ellen, a Bajnokok Ligája-selejtező második körének első felvonásán. Mobaeck 65. percben szerzett találata meghatározhatja a párharc forgatókönyvét, de a jövő szerdai visszavágón a DVSC mindent meg fog tenni azért, hogy kiharcolja a továbbjutást.
Dragan Vukmir (balra) légi balettje fabatkát sem ért kedd este
NS
Dragan Vukmir (balra) légi balettje fabatkát sem ért kedd este
Dragan Vukmir (balra) légi balettje fabatkát sem ért kedd este
NS
Dragan Vukmir (balra) légi balettje fabatkát sem ért kedd este

A Dorge Kouemaha, Aco Sztojkov ékpár ugyan derekasan küzdött, de szélmalomharcot vívott a hórihorgas, robosztus skandináv védőkkel. Miroslav Beránek vezetőedző tőlük várta a gólt, gólokat, a kameruni, macedón csatárkettős kudarcot vallott nem tudta bevenni Wiland kapuját, sőt igazán meg sem tudta dolgoztatni a skandináv portást.

Hazai oldalon egyedül Dzsudzsák Balázs és Demjén Gábor teljesítménye dicsérhető, de a térfélcsere után mindkét középpályán tüsténkedő ifjonc játéka visszaesett, eltűntek a mezőnyben. Dzsudzsák érthetően csalódottan nyilatkozott, de a kudarc ellenére úgy véli a párharc még nem lefutott, a visszavágón javíthat a Loki.

”Rendkívül csalódott és dühös vagyok, nem éreztem őket jobbnak semmivel. Ebben a mérkőzésben nem volt benne a vereségünk és nincs annál bosszantóbb, amikor az ellenfél nem jobb mint mi, mégis kikapunk. Az Elfsborgnak egyetlen kapura lövése volt a mérkőzésen, sajnos azt berúgta. Nagyot hibáztunk annál a szituációnál. Behúzódtak térfelükre, hiába az az egyik erősségünk, hogy középen megszerezzük a labdát és egyből rúgunk kapura, ezt most nem tudtuk alkalmazni” – olvasható a 20 esztendős, egyszeres magyar válogatott középpályás nyilatkozata a dvsc.hu-n.

”Látszott, hogy alaposan felkészültek a játékunkból. Hamarabb észlelnünk kellett volna, mire megy ki náluk a taktika, és megpróbálni a széleken játszani. Az első félidő szerintem nem volt olyan rossz, még úgy ahogy voltak lehetőségeink oldalról beadásokkal, de sajnos vagy blokkolták, vagy nem értünk oda. Tény, nagyon nehezen találtuk ellenszerét ennek a beálló védekezésnek. Minél hamarabb gólt kell rúgni a visszavágón, mert különben elment a hajó” – tette hozzá Dzsudzsák.

A cívisvárosiak 2005-ben a Hajduk Split ellen mesébe illő 180 perccel ajándékozták meg a magyar futballtársadalmat, otthon 3-0-ra, idegenben pedig 5-0-ra verték a horvát bajnokot a BL-selejtező második körében. Aztán a főtábla kapujában érkezett a Manchester United, és az – egerszegi Koplárovics Béla nevét emlegető - angol sztárklub két 3-0-s sima sikerrel búcsúztatta a Lokit. Aztán érkezett a gyászos 2006-os évad, amikor a Rabotnicski Szkopje nevét egy életre megjegyeztük. A macedónok 5-2-s összesítéssel ejtették ki a DVSC-t.

Ahhoz, hogy idén ne ismétlődjön meg a tavalyi forgatókönyv, azaz a bántóan korai búcsú a nemzetközi porondtól – ennél sokkal több kell a visszavágón. A kedd este látott Debrecennek nem lesz esélye Svédországban, sokkal, de sokkal több kell ahhoz, hogy legyen sansz a továbbjutásra.

EMLÉKEZTETŐ

A KEZDŐCSAPATOK:
DEBRECEN IF ELFSBORG
12 Balogh J. 30 Wiland
22 Bernáth 5 M. Andersson
16 Komlósi 19 Björck
17 Mészáros N. 22 Augustsson
4 Leandro 4 Karlsson
7 Dombi 24 Ishizaki
5 Vukmir 10 Holmén
27 Demjén 8 A. Svensson
19 Dzsudzsák 11 Mobaeck
10 Kouemaha 17 Keene
32 Sztojkov 33 Berglund
Vezetőedző: Vezetőedző:
Miroslav Beránek Magnus Haglund
Gólszerző: Mobaeck (65.)
Csere: Dombi h. Sándor T. (40.), Sztojkov helyett Rudolf G. (73.), Demjén h Czvitkovics (88:) ill. A. Svenssoon h Ardic (19.), Berglund h Alexandersson (59.), Ishizaki h Bajrami (79.)
Sárga lap: Dzsudzsák (31.), ill. Holmén (26.), Andersson (55.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik