Crouch irigy BL-győztes társaira, idén ő is magasba emelné a trófeát

Vágólapra másolva!
2007.04.23. 22:00
Peter Crouch a Liverpool magazinnak adott nyilatkozatában elismerte, hogy kimondottan irigy azokra a csapattársaira, akik ott voltak a 2005-ös isztanbuli Bajnokok Ligája-döntőben, és elhódították a trófeát. A hórihorgas támadó az idei kiírásban már hét találatnál jár, azt ígéri, hogy a góllövés folytatódik, a Chelsea ellen pedig százszázalékos teljesítménnyel kirukkolva továbbmegy a Mersey-parti gárda a fináléba. Crouch ugyanakkor jól tudja, nem garantált, hogy kezdőként futhat ki szerda este a Stamford Bridge zöld gyepére.
Peter Crouch két pokoli ütközetre számít a Chelsea ellen
Reuters
Peter Crouch két pokoli ütközetre számít a Chelsea ellen
Peter Crouch két pokoli ütközetre számít a Chelsea ellen
Reuters
Peter Crouch két pokoli ütközetre számít a Chelsea ellen

Szavazás

Melyik csapat jut tovább a BL elődöntőjéből?

Írja be az itt látható számot!
”A jelenlegi keretben szereplő játékosok többsége két éve is itt szerepelt már, amikor a csapat az isztanbuli fináléban megnyerte a Bajnokok Ligáját, az idei kiírás végén átszeretném élni azt, amit ők egyszer már megtapasztalhattak” – nyilatkozta Crouch a Liverpool magazinnak.

A 202 centiméter magas támadó két hónappal a vörösök BL-diadala után hét millió fontért tette át székhelyét az Anfield Roadra, azt sem rejtette véka alá, hogy a nemzetközi siker motiválta a klubváltáskor.

”Ez volt a fő oka annak, hogy ide szerződtem. A srácok meséltek a trófea elhódításáról, felidézték az emlékeiket. Ettől én is teljesen lázba jöttem, de szerencsére olyasvalamiről maradtam le, ami nekem is megadathat” – fűzte hozzá a 26 esztendős gólvágó.

Crouch jól tudja, nem garantált, hogy kezdőként futhat ki szerda este a Stamford Bridge zöld gyepére, hiszen Rafael Benitez menedzser rendelkezésére áll Craig Bellamy és Dirk Kuyt is a támadóalakzat összeállításakor, valamint az sem kizárt, hogy nem két csatárral, hanem egyetlen előretolt ékkel szerepel majd a Pool.

"Két nagyon kemény csata vár ránk, de már korábban is megmutattuk, hogy le tudjuk győzni a Chelsea-t, hiszen a legutóbbi négy összecsapásból háromszor mi kerültünk ki győztesen. A maximumot kell nyújtanunk ahhoz, hogy felülkerekedjünk, ha százszázalékot nyújtunk, akkor viszont bárkit megverhetünk, ez alól pedig Jose Mourinho együttese sem kivétel” – jegyezte meg optimistán Crouch.

A hórihorgas futballista nem áll hadilábon a góllövéssel az idei szezonban, ezidáig hétszer volt eredményes a Bajnokok Ligája 2006/07-es kiírásában. Ezzel pedig beállította Steven Gerrard és Roger Hunt rekordját, ami az egy szezon alatt elért BL-találatokat illeti.

”Élvezem a játékot és a versenyt, néhány gólt már lőttem, bízom benne, hogy az elődöntőkben, ha továbblépünk akkor pedig a döntőben is jól fog menni a játék, nekem is, és a csapatnak is.

A Chelsea-Liverpool BL-elődöntő első mérkőzését szerdán 20 óra 45 perckor rendezik Londonban, a Stamford Bridge-en. A visszavágó pedig jüvő kedden Liverpoolban, az Anfield Roadon lesz.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik