A Roma és a Manchester United vezetőedzője is nagy csatát vár

Vágólapra másolva!
2007.03.09. 15:03
Az AS Romát irányító Luciano Spalletti, és a Manchester United élén álló Sir Alex Ferguson is nagy csatát vár a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, s az is megállapítható, hogy a két tréner tiszteli a riválist. Az olasz és az angol labdarúgócsapat először találkozik a nemzetközi porondon, vagyis ez is külön pikantériát ad a szépen futballozó csapatok összecsapásának.
Reuters
Reuters

„A legjobb nyolc között már minden együttes kiválónak számít, ez természetesen igaz a Manchesterre is – kezdte nyilatkozatát Spalletti, majd hozzátette: - Persze bíznunk kell a saját képességeinkben, de jósolgatni nem akarok. A Manchester United egyénileg és csapatként is roppant erős, a fiatalok is kiválóan beilleszkedtek. A mi együttesünk technikailag és taktikailag tűnik jobbnak, védekezésünk is szervezettebb, ellenfelünk viszont fizikailag tűnik erősebbnek.”.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligáját?

Írja be az itt látható számot!
A Farkasok a legjobb tizenhat között az Olympique Lyont múlták felül, a hazai 0-0 után idegenben 2-0-ra nyertek Totti és Mancini találatával. Pedig előzetesen a végső győzelemre is esélyesnek tartott franciák voltak az esélyesebbek, vagyis leszögezhető, a Roma képes a nagy bravúrok elérésére.

A Manchester United házatáján az 1999-es példát is felhozhatják, ha a kedvező eljeleket keresik a rómaiak elleni párharcra. Nyolc évvel ezelőtt a Vörös Ördögök a negyeddöntőben az Internazionaléval találkoztak, majd a fináléba kerülésért a Juventus volt az ellenfél. Az angol együttes mindkét párharcot sikerrel vette, majd a döntőben a Bayern Münchent is felülmúlta. Most az AS Roma után a negyeddöntőben a bajorokkal találkozó AC Milan lehet a rivális…

„Még nem találkoztunk a Romával, ez új tapasztalat lesz. Ez is az európai kupák nagy előnye, hogy olyan csapatok ismerhetsz meg, amelyekkel korábban egyszer sem mérkőzhettél – mondta Sir Alex Ferguson, majd elismerően beszélt az általa titkos esélyesnek számított Lyont felülmúló következő riválisról: - Minden tiszteletet megérdemel a győzelmük. Nagyszerű játékosok alkotják a Roma keretét, elég, ha De Rossi vagy Mancini nevét említem. Nem is akarunk az elődöntőről beszélni, csak a következő párharcra összpontosítunk. Nagyon várjuk már a két mérkőzést”.

Az MU hivatalos honlapja szerint az első találkozót április 4-én játsszák a római Olimpiai-stadionban, a visszavágóra hat nappal később kerül sor az Old Traffordon.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik