Ferguson szerint sokesélyes a folytatás, nincs kiemelkedő csapat

Vágólapra másolva!
2007.03.08. 13:15
Sir Alex Ferguson örül annak, hogy a Manchester United négy év után ismét bejutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, s úgy véli, hogy lesz esélye arra, 1999 után ismét elhódítsa a trófeát. A skót tréner azonban gyorsan hozzátette: bármelyik együttes befuthat, ugyanis a legjobb nyolc közül egyik gárda sem emelkedik ki.
Henrik Larsson gólja döntött az Old Traffordon
Reuters
Henrik Larsson gólja döntött az Old Traffordon
Henrik Larsson gólja döntött az Old Traffordon
Reuters
Henrik Larsson gólja döntött az Old Traffordon

„Természetesen remek képességű csapatok maradtak, de nincs olyan, amelyik messze felülmúlná a többit” – szögezte le Ferguson, miután a Vörös Ördögök másodszor is legyőzték 1-0-ra a Lille-t a nyolcaddöntőben.

Szavazás

Ön szerint ki lesz a világbajnok 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
„Nincs sok különbség az együttesek között, így a többiekhez hasonlóan mi is az esélyesek közé tartozunk. Bármelyik csapatot nézzük, ugyanaz a helyzet, csak kiváló gárdákat láthatunk” – tette hozzá a skót sikeredző.

A Manchester United 1999-hez hasonlóan idén is még három sorozatban harcol a végső sikerért, hiszen megnyerheti a Premiershipet, az FA-kupát és a Bajnokok Ligáját. A bajnokságban kilenc pontos előnnyel vezet a Chelsea előtt, míg a két ssorozatban tagja a negyeddöntőnek. Szombaton a Middlesbrough vendégeként szerepel az FA-kupában.

„Nem a negyeddöntő a célunk a Bajnokok Ligájában, a lehető legtovább, a döntőig akarunk jutni” – jelentette ki az MU szakmai főnöke.

Sir Alex Ferguson kitért a Lille elleni visszavágóra is, s elmondása szerint a kiváló védekezés alapozta meg az 1-0-s sikert.

A győztes gólt az a Henrik Larsson fejelte, aki jövő héten visszatér a Helsingborgshoz. A svéd csatár kölcsönszerződése március 12-én jár le Manchesterben, de jövő kedden az Európa-válogatott tagjaként még pályára lép az Old Traffordon a United elleni gálán.

„Nagyon szurkoltam azért, hogy gólt szerezzen utolsó hazai mérkőzésén. Óriási örömöt jelent a közös munka, sajnálom, hogy vissza kell térnie Svédországba” – dicsérte Larssont a Manchester United vezetőedzője.

EMLÉKEZTETŐ
LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA

MANCHESTER UNITED LILLE
1 Van der Sar 1 Sylva
2 G. Neville 21 Chalmé
5 Ferdinand 25 Plestan
15 Vidics 4 Tavlaridisz
27 Silvestre 20 Tafforeau
7 C. Ronaldo 8 Bastos
16 Carrick 17 Makoun
18 Scholes 23 K. Keita
22 O’Shea 13 Fauvergue
8 Rooney 35 Obraniak
17 Larsson 14 Odemwingie
Vezetőedző: Vezetőedző:
Sir Alex Ferguson Claude Puel
Gólszerző(k): Larsson (72.)
Csere: Larsson helyett Alan Smith, Rooney és Ronaldo helyett Park és Richardson (82.) ill. Bastos helyett Debuchy (47.), Dumont és Odemwingie helyett Fauvergne és Mirallas (74.)
Sárga lap: Ronaldo (41.) ill. Makoun (31.), Chalmé (35.), Tafforeau (49.), Plestan
(62.)
---- & ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik