Frank Rijkaard: a jelek szerint Rafael Benítez már mindent tud

Vágólapra másolva!
2007.03.06. 12:21
Frank Rijkaard, az FC Barcelona mestere igencsak meglepte Rafael Benitezt, a Liverpool edzőjét, mikor - felindulásból kissé talán erősen fogalmazva - „tudatlannak” nevezte őt a két csapat második összecsapása előtt. Az ok az volt, hogy Benitez kissé magabiztos stílusban megpróbálta megjósolni a katalán csapat felállását a ma esti Bajnokok Ligája visszavágóra.
Frank Rijkaard nem kímélte Rafael Benítezt
Reuters
Frank Rijkaard nem kímélte Rafael Benítezt
Frank Rijkaard nem kímélte Rafael Benítezt
Reuters
Frank Rijkaard nem kímélte Rafael Benítezt

Szavazás

Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligáját?

Írja be az itt látható számot!
„Úgy gondolom, nagyszerű olyan csapat ellen játszani, akinek edzője mindent tud – kommentálta gúnyosan a holland tréner kollégája szavait egy sajtókonferencián. – Ne feledjük azonban, hogy általában azok az emberek tudnak a legkevesebbet, akik azt állítják magukról, hogy mindent tudnak.”

Rijkaard idegessége már csak amiatt is érthető, hogy csapata kisebb meglepetésre 2-1-re kikapott a Nou Campban az angoloktól.

Decóéknak így két gólt kell szerezniük az Anfield Roadon, ha tovább szeretnének jutni a Bajnokok Ligájába legjobb nyolc csapata közé.

Rafel Benitez mindössze annyit talált mondani, hogy a Barca szerinte 3-4-3-as felállást fog alkalmazni, Rijkaard egy védőt visszavon és együtt lép pályára elöl Ronaldinho, Samuel Eto’o és Lionel Messi a hatékonyabb támadás miatt.

A katalánok mestere visszautasította a feltételezést, és kijelentette: nem hajlandó a kezdőrúgásig semmilyen támpontot adni az ellenfélnek.

„Én sajnos otthon hagytam a kristálygömbömet – fricskázta tovább Benitezt Rijkaard, – viszont tény, hogy nagyon megnehezítettük a saját dolgunkat az első összecsapáson.”

„Mindenesetre ez jó alkalom számunkra, hogy rendbe tegyük a dolgokat. Nagyszerű játékosaink vannak és úgy gondolom, a nyomás nem rajtunk, hanem a Liverpoolon van.”

„Nekik nem szabad csalódást okozniuk a szurkolóiknak, én viszont biztos vagyok benne, hogy szolgálhatunk majd egy-két meglepetéssel.”

Azt azért Rijkaard is beismerte, hogy csapata védelme nem működik olajozottan a Bajnokok Ligájában. Ráadásul mostanában a Sevilla elleni vereség miatt is reflektorfénybe került ez a csapatrész, mivel a 2-1-es zakó a Primera División első helyébe került az együttesnek.

„Sok újságírót és kamerát látok itt, és ez is azt bizonyítja, hogy nő az így is hatalmas nyomás. Nagyon kell majd figyelnünk – mondta végül a holland mester.

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA

A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
LIVERPOOL BARCELONA
Pepe Reina Víctor Valdés
Steve Finnan Carles Puyol
Jamie Carragher Lilian Thuram
Daniel Agger Oleguer Presas
Fabio Aurelio Xavi Hernández
Steven Gerrard Rafael Márquez
Mohamed Sissoko Andrés Iniesta
Xabi Alonso Deco
John Arne Riise Ronaldinho
Dirk Kuyt Samuel Eto’o
Craig Bellamy Lionel Messi
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik