Isteni beavatkozást lát John Arne Riise a barcelonai eseményekben

Vágólapra másolva!
2007.02.22. 09:41
Óvatosnak kell lennünk, még semmi nem dőlt el – figyelmeztetett mindenkit Rafael Benitez, az FC Liverpool menedzsere a címvédő FC Barcelona elleni 2-1-es győzelem után, míg Frank Rijkaard, a katalánok vezetőedzője hangsúlyozta: bízniuk kell magukban, hiszen az Anfielden kifoghatnak egy nagy napot. A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első körében született eredmény azt is jelentette, hogy 1976 óta először győzött angol csapat a Nou Campban.
Craig Bellamy (balra) és John-Arne Riise férfias kézfogása. Azért Bellamy arckifejezését így is érdemes lenne elemezni
Craig Bellamy (balra) és John-Arne Riise férfias kézfogása. Azért Bellamy arckifejezését így is érdemes lenne elemezni
Craig Bellamy (balra) és John-Arne Riise férfias kézfogása. Azért Bellamy arckifejezését így is érdemes lenne elemezni
Craig Bellamy (balra) és John-Arne Riise férfias kézfogása. Azért Bellamy arckifejezését így is érdemes lenne elemezni

Szavazás

Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligáját?

Írja be az itt látható számot!
„Nyilvánvaló, hogy nagyon jók az esélyeink, de óvatosságra van szükség” – fogalmazott a Barcelona–Liverpool összecsapás utáni sajtótájékoztatón Rafael Benitez, a vendég angolok menedzsere.

„A Barcelonának van néhány nagyon jó támadója, ezért az Anfielden is a leegjobbunkat kell nyújtanunk” – folytatta a spanyol szakember, aki korábban a Valenciánál irányította a szakmai munkát.

Benitez természetesen kitért Craig Bellamy és John-Arne Riise érdekes esetére. Ismert, a Mersey-partiak két gólját a walesi és a norvég futballista szerezte. Ez azért csal mosolyt az arcokra, mert Bellamy és Riise a hétvégén, Portugáliában csúnyán összeveszett, úgy, hogy a jelentések szerint előbbi golfütővel támadt Riisére.

Benitez ezek után így szónokolt:

„A portugáliai edzőtábor nagyon sokat segített nekünk. A játékosok a történtek (Bellamy és Riise afférje – a szerk.) előtt és után is rendkívül elszántak voltak. A hangulat remek volt, és akkor is jó lett volna, ha ez az eset nem történik meg.”

A fentiekből kiderül, hogy Benitez művésze a semmitmondásnak, ezért idézzük inkább Bellamyt.

„Egyedül önökkel (az újságírókkal – a szerk.) van probléma, ez csak maguknak hír” – mondotta a csatár, aki vasárnap éjjel még úgy berúgott, hogy kevéssé tudta uralni a tetteit.

„Én adok maguknak híreket, ez az én hibám, de a csapaton belül nincs gond, egész héten edzettünk. Tudják jól, hogy az 'öreg' (Benitez) milyen, hogy mennyire szigorú ember, és ha tényleg nagyobb lett volna a prrobléma, akkor nem játszottam volna a Camp Nouban, efelől ne legyen kétségük” – szögezte le a gólját golfütés-szerű mozdulattal ünneplő botrányhős.

Megszólalt persze Riise is, aki isteni beavatkozást látott az események mögött.

„Mindkettőnknek az volt a végzetünk, hogy gólt szerezzünk” – jelentette ki a győztes találatot rúgó norvég, aki ráadásul Bellamytól kapta a gólpasszt.

„A meccs előtt Bellamyval nehéz időket éltünk meg, de erre fátylat borítottunk, és ezt a csapatért tettük. Ennél ugyanis nincsen fontosabb” – tette hozzá.

Ami Frank Rijkaardot illeti, a holland elismerte, hogy nem lesz könnyű dolga a csapatának, de próbált hitet önteni mindenkibe.

„Nehéz a helyzet, de ez a realitás, és még előttünk van kilencven perc – utalt a visszavágóra a címvédő együttes trénere. – Optimistának kell lenni.”

„Amire szükségünk lesz, az egy nagyszerű este, amikor minden sikerül. Hinnünk kell abban, hogy van esélyünk.”

„Az eredmény nem valami jó, az biztos. Jól kezdtünk, uraltuk a játékot, aztán megszereztük a vezetést is, de körülbelül húsz perc után elveszítettük a ritmust. Az első gólt nagyon rosz időben kaptuk, miközben a Liverpoolnak szárnyakat adott.”

„Ettől a pillanattól megtalálták magukban az erőt ahhoz, hogy megfordítsák a meccset, mi viszont nem. A Liverpool igen jól szervezett csapatként működött, nagyon nehéz volt letörni őket” – fűzte hozzá a Barcelona vezetőedzője.

EMLÉKEZTETŐ

Helyszín: Barcelona, Nou Camp
Nézőszám: 95000
Játékvezető: Kirosz Vasszarasz (görög)
Asszisztensek: Dimitriosz Bozacidisz, Dimitriosz Szarajdarisz (görögök)
BARCELONA LIVERPOOL
1 Valdés 25 Reina
2 Belletti 2 Arbeola
5 Puyol 23 Carragher
4 Marquez 5 Agger
11 Zambrotta 6 Riise
3 Motta 3 Finnan
6 Xavi 22 Sissoko
20 Deco 14 Xabi Alonso
19 Messi 17 Bellamy
10 Ronaldinho 8 Gerrard
22 Saviola 18 Kuyt
Vezetőedző: Vezetőedző:
Frank Rijkaard Rafa Benítez
Gólszerző: Deco (14.) ill. Bellamy (43.), Riise (75.)
Csere: Motta h. Iniesta 24 (55.), Xavi helyett Giuly 8 (65.), Saviola h. Gudjohnsen 7 (83.) ill. Bellamy h. Pennant (80.), Sissoko helyett Zenden 32 (84.), Kuyt helyett Crouch 15 (94.)
Sárga lap: Belletti (38.),Zambrotta(94.) ill. Agger (23.), Kuyt (35.), Sissoko (61.)
Kiállítás:
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik