Ronaldo mentette meg a Real Madrid becsületét

Vágólapra másolva!
2006.12.06. 23:03
Majdnem vereséggel zárta a Bajnokok Ligája csoportkörét a Real Madird, amely 2-0-s hátrányból egyenlített Ronaldo két góljával a Dinamo Kijev otthonában. Az ukrán rekordbajnok mindkét gólját az üzbég Makszim Sackih szerezte. Először kapott gólt hazai pályán az Olympique Lyon, amely a Steaua vezető találata után gyorsan egyenlített, majd megelégedett a döntetlennel (1-1). Ebben a csoportban egyébként már korábban eldőlt minden, így csak a tárgyszerűség kedvéért közöljük újra: a Lyon végzett az első helyen a Real Madrid előtt, az UEFA-kupás helyet pedig a Steaua szerezte meg.
Ronaldo négy nap alatt három gólt szerzett a csapatának
Reuters
Ronaldo négy nap alatt három gólt szerzett a csapatának
Ronaldo négy nap alatt három gólt szerzett a csapatának
Reuters
Ronaldo négy nap alatt három gólt szerzett a csapatának

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, 6. FORDULÓ


DINAMO KIJEV – REAL MADRID

Szavazás

Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligáját?

Írja be az itt látható számot!
A kijevi Olimpiai Stadionban a Dinamo – amely öt mérkőzésen mindössze egy döntetlenre és összesen három gólra volt képes – félóra alatt kétszer is bolondot csinált a Real Madrid egyébként is elképesztően instabil védelméből.

A 125. BL-mérkőzését játszó királyi gárdában egyébként most sem játszott az aranylabdás Fabio cannavaro, és az eltiltott Sergio Ramos is hiányzott a hátsó alakzatból. Ezek után Mejía mellett a húszéves Miguel Torres játszott belső védőt.

A Dinamo a 13. percben szerezte meg a vezetést. Valentyin Belkevics adott be élesen jobbról, és a Mejía, valamint Torres között kiugró Makszim Sackih kapásból lőtt Diego Lopez kapujába (1-0).

Sackihnak – aki a hétközi Ukrán Kupa-mérkőzésen is eredményes volt – ez volt a tizedik Bajnokok Ligája-találata, de nemsokára megszületett a tizenegyedik is.

Nem telt bele negyedóra, ismét kapitulált a Real-védelem. Ekkor Artyem Milevszkij ugratta ki a 28 éves üzbég csatárt, akinek az első próbálkozása Diego Lopezről még kipattant, de aztán Sackih térdéről a hálóba jutott a labda (2-0).

Ez maradt a félidő eredménye, s ebben a játékrészben bizony hiába birtokolta többet a labdát a Real Madrid, a Dinamónak ugyanannyi lövése volt, amelyek közül három ment kapura, és abból kettő a hálóba került.

A második félidőben a blancók érezték, hogy tenniük kellene valamit, de David Beckham az 53. percben csak a kapufát találta el, majd Nieto kísérleténél Sovkovszkij hárított. A kijeviek azonban felvették a kesztyűt, és semmivel sem voltak veszélytelenebbek, mint a madridiak.

Már mindenki elkönyvelte volna a madridi vereséget, ám még hátra volt a slusszpoén. Az Athletic Bilbao ellen gólt szerző Ronaldo egyedül hozta vissza a Realt, miután előbb egy, a 16-oson belül lecsorgó labdát vágott a kapu jobb oldalába, majd az ellene elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt értékesítette (2-2).

A Real Madrid ezzel megmentette a becsületét, míg a Dinamo Kijev győzelem nélkül fejezte be Bajnokok Ligája-szereplését.

Így szerezte Dica (balra) a Steaua vezető gólját Lyonban
Reuters
Így szerezte Dica (balra) a Steaua vezető gólját Lyonban


A forduló előtt csak két pontot veszítő Lyonnak hazai pályán, a Stade de Gerlandban el kellett viselnie azt a "felségsértést", hogy megszerezték a vezetést ellene. Ilyesmi ugyanis Gerard Houllier együttesével még nem fordult elő a Bajnokok Ligája aktuális szezonjában, mi több, öt forduló alatt két gólt kaptak a franciák, mindkettőt a Real Madridtól.

A 2. percben Nicolae Dica mellel tette maga elé a labdát Sorin Parachiv jobb oldali beadása után, majd Grégory Coupet mellett a kapu jobb oldalába lőtt (0-1). Ez volt Dica negyedik találata a mostani sorozatban.

Na, ezt nem tűrhette a Lyon, tíz perccel később egyenlített is a francia bajnok. Ekkor Alou Diarrát találta üresen Kim Källström labdája, és a francia középpályás – akinek eddig három BL-fellépésén mindössze egy kapura lövése volt – Cornel Cernea kapus mellett fejjel volt eredményes.

A meccs lényegi része ezzel gyakorlatilag le is zárult. A Lyon elégedett volt a döntetlennel, a Steaua pedig nem tudta kivívni a győzelmet.

AZ E CSOPORT VÉGEREDMÉNYE:
1. Lyon 6 4 2 0 12-3 +9 14
2. Real Madrid 6 3 2 1 14-8 +6 11
3. Steaua Bukarest 6 1 2 3 7-11 -4 5
4. Dinamo Kijev 6 0 2 4 5-16 -11 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik