Sevcsenko első BL-gólja londoni színekben

Vágólapra másolva!
2006.12.05. 22:48
A Chelsea végzett az A csoport élén a labdarúgó Bajnokok Ligájában, miután a Stamford Bridge-en 2-0-ra nyert a Levszki Szófia ellen a csoportkör utolsó, 6. fordulójában. Az angol bajnokcsapatban Andrij Sevcsenko a 27. percben gyönyörű gólt lőtt, az ukrán csatár ezzel a BL-ben először volt eredményes a londoniak színeiben. A Chelsea 13 ponttal zárt, míg a bolgár együttes hat vereséggel, pont nélkül végzett a kvartett utolsó helyén.
Andrij Sevcsenko jobb külsővel lőtte a labdát a bal alsó sarokba a 27. percben
Reuters
Andrij Sevcsenko jobb külsővel lőtte a labdát a bal alsó sarokba a 27. percben
Andrij Sevcsenko jobb külsővel lőtte a labdát a bal alsó sarokba a 27. percben
Reuters
Andrij Sevcsenko jobb külsővel lőtte a labdát a bal alsó sarokba a 27. percben

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, 6. FORDULÓ


Szavazás

Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligáját?

Írja be az itt látható számot!
Andrij Sevcsenko nevétől volt hangos a Stamford Bridge arénája a Chelsea–Levszki Szófia mérkőzés 27. percében. A 30 millió fontért a nyári világbajnokság előtt igazolt ukrán csatár Frank Lampard remek labdáját pöckölte Bozhidar Mitrev kapus mellett a bal alsó sarokba, és ezzel a londoni együttes színeiben először szerzett gólt a Bajnokok Ligájában.

Sevcsenko a bajnokságban mostanáig háromszor volt eredményes, ám az európai kupasorozatban öt mérkőzésen képtelen volt betalálni. Most megtört a jég, ami egyben az aranylabdás támadó 44. gólját jelentette a BL-ben (korábban a Dinamo Kijevben és a Milanban szórta meg az ellenfeleket).

A Chelsea – amelyből a stabil kezdő emberek közül John Terry és Ashley Cole hiányzott (utóbbi kispados volt) – egyébként az egész első játékrészben sokkal veszélyesebben játszott, mert bár a labdabirtoklás arányán meglátszott, hogy a kékeknek nem kell erőltetniük a gólszerzést, a lövések – ezen belül is a kapura tartó labdák – tekintetében hatalmas volt Jose Mourinho csapatának fölénye.

A gólszerző Andrij Sevcsenkónak ezúttal 68 perc jutott, mestere Salomon Kalout hozta be a helyére. Ebben a percben volt egy másik fontos csere is, Arjen Robben helyett Shaun Wright-Phillips lépett pályára.

Az apró termetű válogatott játékos negyedórája sem volt a pályán, amikor a Levszki térfél közepénél meglódult, majd a 16-os előteréből megszerezte csapata második gólját (2-0).

Ezzel végképp eldőlt a meccs, a Chelsea – éppúgy, mint a 2004–2005-ös szezonban – ezúttal is 13 ponttal nyerte meg a csoportját, és sorozatban a negyedik évben jutott be az egyenes kieséses szakaszba a legrangosabb európai kupában.

A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE:
1. Chelsea 6 4 1 1 10-4 +6 13
2. Barcelona 6 3 2 1 12-4 +8 11
3. Werder Bremen 6 3 1 2 7-5 +2 10
4. Levszki Szófia 6 0 0 6 1-17 -16 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik