Ferguson sokkja, Neville megérzése

Vágólapra másolva!
2006.11.22. 12:37
Kedd este ismét nagyot botlott a Manchester United a Bajnokok Ligájában, s nem véletlen, hogy Sir Alex Ferguson vezetőedzőt sokkolta a Celtic Glasgowtól elszenvedett 1-0-s vereség. A skót szakember szerint a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, pedig Louis Saha még büntetőből is próbálkozott. A francia csatár rontását egyébként a csapattárs, Gary Neville megérezte, legalábbis ezt állítja Neil Lennon, a skótok csapatkapitánya.
Továbbjutást ünnepel a Celtic
Reuters
Továbbjutást ünnepel a Celtic
Továbbjutást ünnepel a Celtic
Reuters
Továbbjutást ünnepel a Celtic

„Sokkoló eredmény. Őszintén mondom, nagyon nehezen dolgozom fel ennek a mérkőzésnek az elvesztését. Sajnos az ellenfél kapujának közelében nem játszottunk elég jól, kihagytuk a helyzeteinket. A futballban gyakran előfordul, hogy ez megbosszulja magát” – mondta Sir Alex Ferguson.

Sir Alex Fergusont sokkolta a vereség
Reuters
Sir Alex Fergusont sokkolta a vereség
A Vörös Ördögök szakmai vezetője azonban hozzátette: bízik abban, hogy a Benfica elleni utolsó csoportkörben sikerül továbbjutást érő eredményt elérni. Az MU-nak az egy pont is elég lenne a tizenhat közé kerüléshez.

„A hazai formánk nagyon jó, így nem is aggódom az eredmény miatt. Picit agresszívebben kell majd játszanunk a Benfica ellen, s persze javítanunk kell a helyzetkihasználáson. Sajnos előtte még több nagy mérkőzés vár ránk, így azokra kell most összpontosítanunk. A Bajnokok Ligáját egyelőre a háttérbe szorítjuk” – jelentette ki a skót edző.

Érdekesség, hogy a Celtic csapatkapitánya, Neil Lennon azt állítja, hogy Louis Saha büntetője előtt Gary Neville azt jósolta, nem lesz gól a kísérletből.

„Neville elsétált a közelemben, s azt mondta: Saha elhibázza a 11-est, mert megzavarodott. Korábban elrontott egy nagy helyzetet, s elveszítette a fejét” – állította a hazaiak játékosa.

A 89. percben egy szabadrúgás utáni kezezést követte Saha próbálkozása, amely rosszul helyezett és erőtlen volt, így a Celtic lengyel kapusa, Artur Boruc könnyedén védett.

„A büntetőrúgás lottónak számít. Most én voltam a szerencsésebb, mert emlékeztem a srác korábbi, nekem rúgott 11-esére. Akkor is ezt a sarkot választotta. Így arra számítottam, hogy ezúttal is ezt próbálja meg. Életem már voltak nagyobb védéseim is, de ez az egyik legfontosabb” – mondta a lengyel válogatott játékos.

EMLÉKEZTETŐ
LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, 5. FORDULÓ

F CSOPORT:
CELTIC (skót) – MANCHESTER UNITED (angol) 1-0 (0-0)
Helyszín: Glasgow
Nézőszám: 50000
Játékvezető: Manuel Mejuto Gonzalez (spanyol)
Asszisztensek: Pedro Medina Hernandez, Javier Novoa Robles (spanyolok)
A KEZDŐCSAPATOK:
CELTIC GLASGOW MANCHESTER UNITED
1 Boruc 1 van der Sar
2 Telfer 2 G. Neville
6 Balde 5 R. Ferdinand
44 McManus 15 Vidics
3 Naylor 4 Heinze
25 Nakamura 7 C. Ronaldo
16 Gravesen 16 Carrick
18 Lennon 18 Scholes
15 Sno 11 Giggs
10 Vennegoor of Hesselink 9 Saha
7 Zurawski 8 Rooney
Menedzser: Menedzser:
Gordon Strachan Sir Alex Ferguson
Gólszerző: Nakamura (81.)
Csere: Sno h. Maloney (46.) és Zurawski h. Jarosik (46.), Nakamura helyett Miller (85.) ill. Heinze helyett Evra (86.), Carrick helyett O'Shea (86.)
Sárga lap: McManus (33.), Gravesen (88.) ill. Scholes (49.)
BENFICA (portugál) – FC KOPPENHÁGA (dán) 3-1 (3-0)
Lisszabon, a Fény Stadionja, vezette: Roberto Rosetti (olasz)
BENFICA: Quim – Nelson, Anderson, Ricardo Rocha, Leo – Kacuranisz (Mantorras, 86.), Petit, Simao, Nuno Assis (Karagunisz, 80.) – Nuno Gomes, Miccoli (Karyaka, 70.).
FC KOPPENHÁGA: Christiansen – Jacobsen, Gravgaard, Hangeland, Wendt (Bergvold, 80.) – Silberbauer (Kvist, 59.), Linderoth, Norregaard (Berglund, 59.), Hutchinson – Allbäck, Grönkjaer.
Gólszerzők: Leo (14.), Miccoli (16., 37.), ill. Allbäck (89.)
---- G ---- G
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik