Eldőlt a továbbjutás

Vágólapra másolva!
2005.02.24. 00:18
Címkék
Francia siker született a bajnokok csatájában. Ha német érdekeltségű BL-nyolcaddöntő, akkor gól az első negyedórában. Legalábbis ez a tanulság szűrhető le a három csatából, hiszen a Bayern-Arsenal (Pizarro, 4.) és a Liverpool- Leverkusen (Luis García, 14.) találkozó után a negyeddöntő egyetlen "klasszikus" - értsd: bajnokcsapatok közötti - párharca, a Werder-Lyon ütközet is góllal indult, csak éppen vendéggóllal.
KATTINTSON A KÉPRE, ÉS NÉZZE MEG FOTÓGALÉRIÁNKAT!
KATTINTSON A KÉPRE, ÉS NÉZZE MEG FOTÓGALÉRIÁNKAT!
KATTINTSON A KÉPRE, ÉS NÉZZE MEG FOTÓGALÉRIÁNKAT!
KATTINTSON A KÉPRE, ÉS NÉZZE MEG FOTÓGALÉRIÁNKAT!
KATTINTSON A KÉPRE, ÉS NÉZZE MEG FOTÓGALÉRIÁNKAT!
KATTINTSON A KÉPRE, ÉS NÉZZE MEG FOTÓGALÉRIÁNKAT!

WERDER – LYON 0–3 (0–1)
Bréma

V: De Bleeckere (belga).
G: Wiltord (9.), Diarra (77.), Juninho Pernambucano (80.)

WERDER: Reinke – Stalteri, Ismael, Pasanen, Magnin – D. Jensen, F. Ernst, Borowski (Hunt, 62.), Micoud – Klose, Valdez

LYON: Coupet – Diatta, Cris, Essien, Abidal – Govou (Ben Arfa, 88.), Juninho Pernambucano, Diarra, Malouda – Frau (Nilmar, 63.), Wiltord (Clément, 77.)
Néhány kósza próbálkozás után ugyanis a lyoniak Malouda, Frau, Wiltord akció végén az utóbbi találatával megszerezték a vezetést a Weser-stadionban. (Igaz, szerencse is kellett ehhez, hiszen Wiltord előtt Govou nem találta el a labdát.)
Ez előrevetítette a későbbi forgatókönyvet is: Werder-rohamok és Lyon-kontrák váltogatták egymást, különösebb eredmény nélkül. Klose és Ismael fejese az egyik, Wiltord eltékozolt lövési lehetősége a másik oldalon, csak éppen az eredmény maradt 0-1.

Az NSO ajánlja:

Képgalériánk a nyolcaddöntő első játéknapjáról:


A 2004&

BL-nyerőcsapat – Állítsd össze és vezesd sikerre saját sztárcsapataidat!

Mint ahogyan a második félidőben sem változott a kép. A német bajnokság legeredményesebb csapata sehogyan sem találta a rést a lyoni falon, miközben a franciák kis szerencsével akár már a továbbjutást is eldönthették volna. Ettől például a 67. percben csak centik választották el a gárdát: Malouda beadása után Govou megelőzte Reinkét, csúsztatott, labdája azonban a kapufa belső éléről kipattant. Röviddel később azonban nem volt kegyelem, Diarra beköszönt, majd Juninho Pernambucano 30 méteres szabadrúgásból megszerezte a nap gólját, és ezzel gyakorlatilag eldőlt a továbbjutás.

Három visszavágót március 8-án játszanak, az Internazionale-FC Porto mérkőzést március 15-én rendezik.

Szavazás

Ki nyeri a Bajnokok Ligáját?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik