A franciáknak előny volt a tapasztalat

Tudósítóinktól TudósítóinktólTudósítóinktól Tudósítóinktól
Vágólapra másolva!
2005.02.24. 23:13
Címkék
Némi meglepetésre a nyolcaddöntők közül csak az egyetlen olyan párharc dőlt el az első mérkőzés után, amelyen két bajnokcsapat találkozott. A francia Ligue 1 háromszoros rangelsője, a Lyon ugyanis már idegenben háromgólos előnyt szerzett a német címvédő Werder Bremennel szemben, és nyugodtan várhatja a visszavágót.
"És azon még jobbak leszünk - fogadkozott Paul Le Guen, a francia együttes vezetőedzője. - Nagyon jól játszottunk, remek eredményt értünk el. Brémában igazi előny volt a Bajnokok Ligája-tapasztalatunk." A tréner utolsó mondatát a számok is bizonyítják: a Lyon négy helyzetből lőtt be hármat, a Werder kilencből egyet sem, míg a szögletarány 13:3 volt a hazaiak javára.Erre rímelnek Thomas Schaaf, a zöld-fehérek vezetőedzőjének szavai is: "Nem elég, hogy három gólt kaptunk, még az ellenfél kapuja előtt is határozatlanok voltunk. Most már azzal kell törődnünk, hogy Lyonban megmutassuk, ez az eredmény kisiklás volt. Igazolnunk kell, hogy ennél jobban tudunk játszani."

A továbbjutásra azonban már nem gondol, nem gondolhat a Werder, legalábbis Klaus Allofs sportigazgató szerint: "Realistának kell lennünk. A visszavágó tétje, hogy méltóképp képviseljük Németországot. Ez bajnokként kötelességünk, szépen akarunk búcsúzni a Bajnokok Ligájától. A szerdai nem az igazi arca volt a Werder Bremennek."
Persze, ez a Lyont aligha érdekli, hiszen a francia gárda minden bizonnyal sorozatban másodszor lesz negyeddöntős az elitligában.

WERDER BREMEN (német)-LYON (francia) 0-3 (0-1)
Bréma, 36 923 néző
V: De Bleeckere (belga). G: Wiltord (9.), Diarra (77.), Juninho Pernambucano (80.)
Három visszavágót március 8-án játszanak, az Internazionale-FC Porto találkozót pedig március 15-én rendezik.

Szavazás

Ki nyeri a Bajnokok Ligáját?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik