Újabb csodára vár a Bayer

Vágólapra másolva!
2005.02.23. 21:50
Címkék
Bár a legjobb játékos, Steven Gerrard hiányzott a Liverpoolból, a "vörösöknek" így is sikerült kétgólos előnyt szerezniük a leverkuseni visszavágóra. És mégis& A Poolnál még nem durrognak a pezsgők, egyelőre nem ünneplik a továbbjutást, méghozzá a 93. percben bekapott szerencsétlen gól miatt. Ha Dudek kapus nem páncélmellényt vesz fel kedden, akkor mámoros lehetett volna az Anfield Road-i éjszaka, így viszont egy kisebb csodával még a Bayer is kiharcolhatja a továbbjutást.
LIVERPOOL (angol) - LEVERKUSEN (német) 3–1 (2–0)
Liverpool, 44 000 nézô
V: Vasszarasz (görög). G: Luis García (14.), Riise (35.), Hamann (92.), ill. Franca (93.)
LIVERPOOL (angol) - LEVERKUSEN (német) 3–1 (2–0)
Liverpool, 44 000 nézô
V: Vasszarasz (görög). G: Luis García (14.), Riise (35.), Hamann (92.), ill. Franca (93.)
"Ha valaki a találkozó előtt azt mondja nekem, három egyre nyerünk, gondolkodás nélkül belementem volna - árulta el Rafael Benítez, a Liverpool spanyol menedzsere. - A három nulla még jobb lett volna, de a három egy is rendben van. Ha egy csapat fontos Bajnokok Ligája-mérkőzésen három gólt szerez és nyer, akkor az edző sem lehet elégedetlen." Az edzőt megkérdezték Dudek hibájáról is, de Benítez nem akarta elmarasztalni kapusát. "Nem hibáztatom Dudeket, szerintem jól védett. Tudom, hogy sokan a végén elkövetett hibájára gondolnak majd, de ne feledjék, többször is nehéz helyzetben mentett. Sajnos a kapusok hibái általában gólt jelentenek az ellenfelek számára" - próbálta menteni a menthetőt Benítez.

Eközben a németek az "Akinek a halálhírét keltik, sokáig él" igazságába próbálnak belekapaszkodni. A 92. percben esett Hamann-gólnál a Bayer gyakorlatilag már nem volt versenyben a BL-ben, a már említett Dudek-szerencsétlenkedés viszont legalább résnyire kinyitotta a negyeddöntő ajtaját előtte. Ehhez nem kell más, mint olyan játék, amelyet a csapat 2002 tavaszán már bemutatott a Liverpool ellen, amikor a 0-1-es első mérkőzést követően a visszavágón 4-2-re nyert, és később meg sem állt a döntőig.

"Franca gólja tartott életben bennünket - ismerte el Klaus Augenthaler vezetőedző. - Meggyőződésem, hogy a visszavágón szerzünk legalább két gólt, a nagy kérdés, hogy hányat kapunk. Szerintem az Anfield Roadon még egyetlen német csapatnak sem volt annyi helyzete, mint most nekünk. Berbatov ezerszázalékos helyzetet hagyott ki, a Liverpool góljainál pedig jó nézőknek bizonyultunk. A vereséget fel kell dolgoznunk, de Leverkusenben minden lehetséges lesz."

Szavazás

Ki nyeri a Bajnokok Ligáját?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik