Usain Bolt: Ha megfelelően rajtolok, senki nem győzhet le!

Vágólapra másolva!
2011.08.23. 12:08
null
Bolt a vb-re „hegyezi ki” a formáját – de azt mondja, rekordok nem várhatók tőle (Fotó: Reuters)
Saját meglátása szerint az elmúlt években megszokott teljesítménnyel kell előrukkolnia Usain Boltnak a szombaton kezdődő atlétikai világbajnokságon ahhoz, hogy a sportág legendás alakjává váljon.

A jamaicai sprinter a 2008-as pekingi olimpián győzött 100-on, 200-on és a 4x100-as váltóval, majd a 2009-es, berlini világbajnokságon megismételte ezt a teljesítményt. Amennyiben a dél-koreai vb-n ismét megnyeri a két egyéni sprintszámot, az első atléta lesz, aki egymás után kétszer dupláz ezekben a számokban.

„Ha megfelelően rajtolok, senki sem győzhet le százon” – jelentette ki az immár egy hete Dél-Koreában hangolódó atléta, aki az idén eddig nem kápráztatta el szurkolóit. A világcsúcstartónál ebben az évben öten is futottak jobbat, igaz, közülük a jamaicai Steve Mullings és az amerikai Mike Rodgers doppingvétség miatt nem indul, az ugyancsak amerikai Tyson Gay pedig csípősérülése miatt nem került be az utazó csapatba.

A 25 éves atléta elismerte, hogy nincs olyan formában, mint két éve, Berlinben volt, így – mint mondta – világcsúcsot nem érdemes tőle várni Teguban sem a rövidebbik (9.58 mp), sem a hosszabbik távon (19.19 mp), amelyen szintén övé minden idők legjobbja. Az idén Bolt 9.88-ig, illetve 19.86-ig jutott.

„Ha jövőre minden jól megy, nem leszek sérült, és úgy edzek, ahogy kell, megdönthetem a világcsúcsokat” – tette hozzá.

BOLT, 100M, BERLIN


BOLT, 200M, BERLIN


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik