K. R. 2019.11.06 16:37 Frissítve: 2019.11.07 10:33

Sportpolitika: Kézilabdacsarnok? Igen! Atlétikastadion? Talán!

Közös sajtótájékoztatót tartott Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, illetve Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, miután utóbbi Orbán Viktor miniszterelnök meghívására részt vett a szerdai kormányülésen – írja az MTI.  A miniszter beszámolója szerint Karácsony világossá tette, hogy a folyamatban lévő legfontosabb beruházások közül melyek azok, amelyeket támogat, és melyeket nem. Gulyás előbbiek között említette a Budapest Honvéd FC számára épülő Bozsik József Stadion befejezését. A kézilabda multicsarnok megépítését szintén támogatja Karácsony, míg az atlétikai stadionról a november végi Fővárosi Közgyűlést követően tud állást foglalni a főpolgármester – ismertette a miniszter, majd hozzátette, a kormány nem kíván a főpolgármester és a kerületek vezetőinek támogatása nélkül fejlesztéseket végezni.

Az atlétikai stadion látványterve (Fotó: Világgazdaság)

 

 
A Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja kiáll a budapesti vb mellett
Kampány a 2023-as budapesti vb-ért és az atlétika jövőjéért
Baji Balázs: Én csak az atlétikai érdekeit tartom szem előtt
A csend hangjai – Ballai Attila publicisztikája

Az atlétikai stadion építésének és az atlétikai világbajnokság megrendezésének ügyéről Karácsony közölte: alaphozzáállásuk nem támogató, de azt kérte a kormánytól, hogy a fővárosi önkormányzat részletesebben tudjon tájékozódni a beruházásokról és a kabinet várja meg a közgyűlés november végi ülését.

Szerkesztőségünkhöz eljuttatott szerdai közleményében a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja kiáll az atlétikai világbajnokság budapesti megrendezése mellett.

„A Magyar Olimpiai Bajnokok Klubjának vezetősége támogatja mindazok erőfeszítését, akik az atlétikai világbajnokság megrendezésén fáradoznak, és tisztelettel arra kéri a döntéshozókat, hogy lépéseik során egy pillanatra se veszítsék szem elől magát a sportolót, aki nemzetünk eredményességéért, sikereiért is küzd” – írja a közlemény.

Szintén támogatja a rendezést London olimpiai bajnok kalapácsvetője, Pars Krisztián, aki Facebookon azt írta, sokáig volt az a sportoló, aki a magyar atlétika fölé tarthatott védőhálót eredményeivel, és úgy érzi, most neki is meg kell szólalnia az ügyben.

Pars Krisztián és a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja után a nemzeti sportolói is közleményben jelezték: támogatják a budapesti vb-rendezést.

2020.04.02 09:30:32

Atlétika ROSKA EMESE BOGLÁRKA

Gátfutónk bízik benne, hogy az olimpia elhalasztásával nyert plusz egy év még jól is jöhet neki.

2020.03.31 09:04:50

Atlétika K. T. I.

A sportok királynőjének királya, Jesse Owens negyven éve, 1980. március 31-én hunyt el.

2020.03.16 17:13:44

Atlétika VINCZE SZABOLCS

Szűcs Valdó a vestibularis neuritist legyőzve, az utolsó esélyével élve jutott el nemzetközi szinten is kiváló fedett pályás eredményekig.

2020.03.10 17:02:02

Atlétika THURY GÁBOR

„Eredményét papírra vetni, / Lapban kinyomtatni nem szabad, / Mert mire a hír megjelenne, / Iharos még jobbat szalad.”

2020.02.10 08:11:30

Atlétika VINCZE SZABOLCS

„Legyen jó napod, öreg! De azért ne túl jó” – üzente a verseny előtt az eddigi rekorder. Túl jó lett.