K. R. 2019.11.06 16:37 Frissítve: 2019.11.07 10:33

Sportpolitika: Kézilabdacsarnok? Igen! Atlétikastadion? Talán!

Közös sajtótájékoztatót tartott Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, illetve Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, miután utóbbi Orbán Viktor miniszterelnök meghívására részt vett a szerdai kormányülésen – írja az MTI.  A miniszter beszámolója szerint Karácsony világossá tette, hogy a folyamatban lévő legfontosabb beruházások közül melyek azok, amelyeket támogat, és melyeket nem. Gulyás előbbiek között említette a Budapest Honvéd FC számára épülő Bozsik József Stadion befejezését. A kézilabda multicsarnok megépítését szintén támogatja Karácsony, míg az atlétikai stadionról a november végi Fővárosi Közgyűlést követően tud állást foglalni a főpolgármester – ismertette a miniszter, majd hozzátette, a kormány nem kíván a főpolgármester és a kerületek vezetőinek támogatása nélkül fejlesztéseket végezni.

Az atlétikai stadion látványterve (Fotó: Világgazdaság)

 

 
A Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja kiáll a budapesti vb mellett
Kampány a 2023-as budapesti vb-ért és az atlétika jövőjéért
Baji Balázs: Én csak az atlétikai érdekeit tartom szem előtt
A csend hangjai – Ballai Attila publicisztikája

Az atlétikai stadion építésének és az atlétikai világbajnokság megrendezésének ügyéről Karácsony közölte: alaphozzáállásuk nem támogató, de azt kérte a kormánytól, hogy a fővárosi önkormányzat részletesebben tudjon tájékozódni a beruházásokról és a kabinet várja meg a közgyűlés november végi ülését.

Szerkesztőségünkhöz eljuttatott szerdai közleményében a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja kiáll az atlétikai világbajnokság budapesti megrendezése mellett.

„A Magyar Olimpiai Bajnokok Klubjának vezetősége támogatja mindazok erőfeszítését, akik az atlétikai világbajnokság megrendezésén fáradoznak, és tisztelettel arra kéri a döntéshozókat, hogy lépéseik során egy pillanatra se veszítsék szem elől magát a sportolót, aki nemzetünk eredményességéért, sikereiért is küzd” – írja a közlemény.

Szintén támogatja a rendezést London olimpiai bajnok kalapácsvetője, Pars Krisztián, aki Facebookon azt írta, sokáig volt az a sportoló, aki a magyar atlétika fölé tarthatott védőhálót eredményeivel, és úgy érzi, most neki is meg kell szólalnia az ügyben.

Pars Krisztián és a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja után a nemzeti sportolói is közleményben jelezték: támogatják a budapesti vb-rendezést.

2020.10.21 18:31:06

Atlétika LÁNDORI BALÁZS

Wladyslaw Kozakiewicz világcsúccsal nyert a moszkvai játékokon – aztán csinált még valamit.

2020.10.21 22:32:44

Atlétika CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Meddig lehet az emberi agyat és akaratot folyamatosan halogató üzemmódban tartani? Meddig lehet abban a tudatállapotban tervezgetni felkészülést és formaidőzítést, amelyet a korábbi évtizedek alakítottak, illetve építették köré a versenynaptárt?

2020.10.06 23:56:56

Atlétika MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Senki sem tilt meg most szigorúbb házirendet a sportklubokban, egyetlen sportembernek sincs ott a kés a nyakán, hogy márpedig bulizni kell menni – és a sor folytatható. Pusztán az a kérdés, mennyit vagy hajlandó áldozni azért, hogy a legnagyobb célod elérd?

2020.09.18 23:32:24

Atlétika VINCZE SZABOLCS

NS-VÉLEMÉNY. Kármentésbe fordult a szabadtéri szezon, mégis elképesztő eredmények jöttek ki belőle.

2020.09.18 19:22:15

Atlétika VINCZE SZABOLCS

Sérülések és karantén miatt nem úgy alakult a gátfutó idénye, ahogyan tervezte, de kitartott.