Sportpolitika: Gyulai Márton alelnöki posztra pályázik az EAA-ban

Vágólapra másolva!
2019.04.10. 13:27
null
Gyulai Márton megerősítette a hírt
Gyulai Márton alelnöki tisztségre pályázik az Európai Atlétikai Szövetségben (EAA).

Mint ismert, április 13-án, Prágában tartja meg tisztújító kongresszusát az 51 nemzeti szövetséget kormányzó EAA.

Az SzPress tájékoztatójából kiderül, az EAA döntéshozó testületében, illetve az alelnöki tiszteken változások egész sorára lehet számítani, aminek magyaros érdekeltsége is van, miután a 39 éves Gyulai Márton versenybe száll az egyik alelnöki tisztségért, amit meg is erősített.

„Csak megerősíteni tudom az EAA honlapján is olvasható hírt, az esélyeimmel kapcsolatban viszont nem szeretnék nyilatkozni – idézi Gyulait az SzPress hírszolgálat. –Az egyértelmű a számomra, hogy nagy csata vár rám, mert két alelnöki tisztért öten versengünk, »hazai pályán «a cseh Libor Varhanik, továbbá a francia Jean Gracia, a német Frank Hensel, a bolgár Dobromir Karamarinov, valamint jómagam. A harmadik helyet vetélytárs nélkül a brit Cherry Alexander készül betölteni, egy hölgy, akinek a nemek között egyensúlyteremtés jegyében mondhatni foglalt a helye az alelnöki hármasban.”

A megújuló Tanácsban az eddigiekhez hasonlóan 13-an kaphatnak helyet, a kandidálók száma ugyanakkor 25. Gyulai Márton neve ezen a listán is olvasható. Kijelenthető, hogy ezt, a jelenleg is betöltött posztját semmi és senki nem veszélyezteti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik