Kabalára támadt és verekedett is már az atlétikai Eb kizárt aranyérmese

Vágólapra másolva!
2014.08.15. 17:52
Mahiedine Mekhissi-Benabbad, a zürichi atlétikai Európa-bajnokság 3000 méteres akadályfutásának sportszerűtlen ünneplés miatt kizárt aranyérmesének nagy port kavaró győzelmi vetkőzését nem az arrogancia, csupán a felhőtlen boldogság szülte. Nem ez volt a francia atléta első balhés esete a rekortánon.  

A 29 éves Mekhissi-Benabbad zsinórban harmadik Európa-bajnoki aranyérmét szerezhette volna, ha utólag nem diszkvalifikálják. A sportoló a Facebookon szólalt meg: „Nem akartam arrogánsnak tűnni. Sajnálom a történteket, abban a pillanatban csak a győzelmem ünneplésére tudtam gondolni, mint egy labdarúgó, mikor gólt szerez. Nem állt szándékomban tiszteletlennek lenni a versenytársakkal.”

„Fogalmam sem volt, hogy ilyenért kizárás jár. Minden sportágban le lehet venni a mezt, kivéve az atlétikát. A hatalmas boldogságból letargiába zuhantam” – tette hozzá.

Bernard Amsalem, a Francia Atlétikai-szövetség elnöke Mekhissi-Benabbad tettét elfogadhatatlannak, de a kizárást túlzónak tartja.

A franciának, akit az atlétikapálya „rossz fiújaként" is ismernek, nem ez volt az első balhés esete. A 2010-es barcelonai és a 2012-es helsinki Eb-n egyaránt aranyéremmel végzett és mindkétszer a kabalával került összetűzésbe, utóbbi helyszínen először az ajándékot ütötte ki a kezéből, majd ellökte a gratulálni próbáló jelmezest, aki egyébként egy 14 éves lány volt.

2011-ben a Gyémánt Liga-sorozat monacói állomásán honfitársával, Mehdi Baalával verekedett össze a futópályán. Mindkettejüket felfüggesztették 10 hónapra, mellé 1500 eurós pénzbüntetést és 50 óra közmunkát kaptak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik