Gyász: Bolt előtt motorozva vesztette életét az olimpiai ezüstérmes – fotó

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.04.20. 17:05
Motorbalesetben, 34 évesen életét vesztette Germaine Mason olimpiai ezüstérmes magasugró.    

A jamaicai születésű, de 2006-tól brit színekben versenyző atléta Kingstonban szenvedett balesetet csütörtök hajnalban. Brit lapok úgy értesültek, hogy Mason barátaival, többek között a nyolcszoros olimpiai bajnok Usain Bolttal motorozott együtt, amikor a konvoj élén haladva elveszítette uralmát járműve felett.Brit lapok úgy értesültek, hogy Mason barátaival, többek között a nyolcszoros olimpiai bajnok Usain Bolttal motorozott együtt, amikor a konvoj élén haladva elveszítette uralmát járműve felett.

Meg nem erősített hírekre hivatkozva többek között a The Sun és a The Guardian is azt írta internetes oldalán: a kiváló magasugró balesetét az okozhatta, hogy egy jármû a szembejövõ sávból átsodródott elé, és azt próbálta kikerülni.

Mason a 2008-as, pekingi olimpián szerzett ezüstérmet 2,34 méteres eredménnyel. Négy évvel korábban, még jamaicaiként a harmadik helyen zárt a budapesti, fedettpályás világbajnokságon. A tragikus körülmények között elhunyt sportoló tartja mind a mai napig a jamaicai csúcsot.

Valószínűleg ezzel a motorral szenvedte el Mason a balesetet:

embed_kod=
|
nso_uj_cikk_embed
Embed kód:
mceBlockPasteEnd
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik