Ultramaraton: több mint 70 napon át 70 maratonnyi táv!

Vágólapra másolva!
2017.12.12. 11:22
December 8-án a kora esti órákban, háromezer kilométer lefutása után, azaz több mint hetven napon át átlagosan egy-egy maratonit teljesítve ért célba Hidvégi-Üstös Pál. A magyar ultramaratonista egyedülálló kísérletre vállalkozott, amikor szeptember 21-én elindult a Duna forrásától, a Fekete erdőben található Donaueschingenből, hogy tíz országon keresztül, a Duna mentén fusson el a folyó Fekete-tengeri torkolatáig.

Hidvégi-Üstös Pál célja, hogy kivételes teljesítményével felhívja a figyelmet az Európa legjelentősebb folyója mentén szerveződött együttműködésre, a Duna Régió Stratégiára és a környezetbarát közlekedés fontosságára.

„Nagy élmény volt megtapasztalni az emberek Dunához való viszonyát: északon főleg sportolási helyszín a Duna völgye, míg a délebbre élő népeknek megélhetési forrást jelent a halászat, a horgászat, a völgyben lakóknak a méhészet – mondta a nagyszerű sportember a futását követően az útját végig kísérő Well pr-ügynökségnek. – Ugyanez elmondható a kerékpár használatáról: tőlünk nyugatra sport, nálunk itthon nagy hagyománnyal bíró közlekedési eszköz, de tőlünk keletre, délkeletre alig találkoztam kerékpárosokkal.”

Több mint 70 napon át 70 maratonnyi táv!
Több mint 70 napon át 70 maratonnyi táv!

A Duna magyarországi szakaszát a sportoló tizenhárom nap alatt futotta végig, idehaza 4500-an csatlakoztak hozzá hosszabb-rövidebb távokra, Szlovákiában, Bulgáriában és Ukrajnában is közel kétezer futó kísérte Hidvégi-Üstös Pált.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik