Atlétika: Bolt győzelemmel búcsúzott Jamaicától

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.06.11. 15:30
null
Usain Bolt és rajongói (Fotó: AFP)
Megnyerte a jamaicai Racers Grand Prix elnevezésű atlétikai verseny 100 méteres síkfutószámát Usain Bolt, aki ezen az eseményen búcsúzott hazája közönségétől.  

 

Az idei londoni szabadtéri világbajnokság után visszavonuló sprinter pályafutása során 51. alkalommal teljesíthette volna tíz másodperc alatt a távot, de 10.03 mp-es eredményt ért el. Elmondása szerint azért, mert nagyon izgult.

„Azt hiszem, ez volt életem egyik legrosszabb versenye, 100 méter előtt talán még sosem voltam ilyen ideges. A kivitelezésem nem volt valami jó, de most nem aggódtam az idő miatt, az volt a legfontosabb, hogy a rajongóim előtt versenyezhessek" – nyilatkozta a nyolcszoros olimpiai és 13-szoros világbajnok.

Hozzátette, nem számított látványos futásra, hiszen legutóbb januárban Ausztráliában versenyzett, amikor 150 méteren, valamint néhány váltóban indult. „El akartam kerülni a sérülést, szórakoztatni a közönséget, és jelezni nekik, milyen hálás vagyok az elmúlt évek során nyújtott támogatásukért" – fogalmazott a világcsúcstartó.

Bolt 30 ezer ember üdvrivalgása közepette megcsókolta a célvonalat, majd több tiszteletkört is tett. Később elmondta, augusztusi visszavonulása után is igyekszik majd mindent megtenni az atlétikáért.

A lelátón Andrew Holness miniszterelnök mellett ott volt a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke, Sebastian Coe is, aki elmondta, csak azért utazott Kingstonba, hogy köszönetet mondjon annak, aki megváltoztatta a sportág egész arculatát, és sok fiatalt sportolásra ösztönöz.

Bolt pályafutásából még három verseny van hátra, június 28-án Ostravában, majd július 21-én Monacóban fut, és végül az augusztusi londoni vb-n búcsúzik, ahol 100 méteren startol.

A viadalon rendeztek egy másik 100 méteres futamot is, amelyet Bolt első számú jamaicai kihívója, a 2011-es világbajnok Yohan Blake nyert 9.97 másodperces eredménnyel.

A 400 méter világcsúcstartója, a dél-afrikai Wayde Van Niekerk 200 méteren a világ idei legjobbját futotta 19.84 másodperccel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik